Nedvěd: "A jövő embereként tekintünk Keanre"

nedved_kean.jpgA Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd a tegnapelőtti, Torino elleni összecsapást megelőzően rövidebb interjút adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül a Granata méltatásán, valamint a meccsen alkalmazott felállásról való elmélkedésen túl kifejtette, hogy a Bianconeri miért szerződtette Cristiano Ronaldo távozását követően az Everton támadóját, Moise Keant, akit egyértelműen a jövő egyik legfontosabb alapemberének nevezett. 

A cseh klublegenda megállapítása szerint a huszonegy esztendős itáliai támadó minden bizonnyal már most is klasszis futballistának tekinthető, s véleménye szerint ezt a labdarúgás világának közvéleménye is elismerné, ha Kean egy másik nemzeti válogatott, s nem a sokak által az Európa-bajnoki győzelem ellenére is lesajnált Azzurri szerelésében futballozna. 

"Minden kétséget kizáróan leszögezhetem, hogy klubunk egyértelműen nagy reményekkel tekint Moise Keanre, aki véleményem szerint minden tekintetben megérdemli, hogy a jövő egyik potenciális alapembereként kezeljük őt, hiszen egy olyan srácról beszélünk, aki tökéletesen ismeri a Juve világát, s aki rendkívül sokat fejlődött két esztendővel ezelőtti, ideiglenes távozása óta" – szögezte le a DAZN műsorvezetőjének. 

A klub egyik legfontosabb fejese ezt követően Kean mutatóiról beszélt, melyek állításának értelmében egyértelműen megmutatják a visszatérése óta mindeddig egy találatot szerző csatár kvalitásainak kiemelkedő mivoltát, akiért ebből kifolyólag nem véletlenül folytatott tárgyalásokat az Öreg Hölgy még augusztus utolsó napjaiban is. 

"Az elmúlt idény statisztikát vizsgálva kijelenthetjük, hogy Moise tizenhét gólt szerzett a Paris Saint-Germain szerelésében a francia bajnokságban, valamint a nemzetközi kupaporondon. Senki sem tagadhatja, hogy ezek a számok fantasztikusnak bizonyulnak, s úgy vélem, hogy ha nem egy olasz támadóról beszélnénk, a kérdéses teljesítményt mindenki fenomenálisnak tekintené. 

Klubunk egyik legfontosabb irányvonalának értelmében igen sokat kell dolgoznunk azon, hogy megfiatalítsuk a Juventus játékoskeretét. Biztosak vagyunk benne, hogy Cristiano Ronaldo távozását követően a helyes döntést hoztuk azzal, hogy Liverpoolba küldtük Federico Cherubinit és Maurizio Arrivabenét annak érdekében, hogy folytassanak tárgyalásokat Kean megszerzéséért. Moise projektünk szerves részét képezi, s meggyőződésem, hogy ha sok, hozzá hasonló futballistát sikerül alakulatunk kötelékébe csábítani, megalapozzuk klubunk jövőbeli sikereit" – zárta mondanivalóját  Pavel Nedvěd.