FRISSÍTVE: Beharangozó – a Malmö elleni meccs

malmo.pngMa este a legutóbbi három Bajnokok Ligája idényben csalódást keltően szereplő olasz rekordbajnok újra nekileselkedik az elitliga küzdelmeinek. A fedélzeten újra az a Massimiliano Allegri, akinek nevéhez a két legutóbbi döntős szereplés fűződik, de a gólcsúcsot tartó Cristiano Ronaldo ezt a menetelést már a MU játékosaként kezdi meg. A bajnoki rajt nem jogosítja fel a szurkolókat különösebb hurráoptimizmussal a BL idényre vonatkozóan sem, de azért a Chelsea, Malmö, Zenit fémjelezte H-csoportból legalább a továbbjutás minimális elvárás lehet. A mérkőzést a malmői Elada Stadionban rendezik, 21:00-ás kezdettel. Magyarországon a Sport 2 tűzi műsorra, a játékvezető a portugál Artur Soares Dias lesz.

A bíró az amerikai függetlenség napján, július 14-én született 1979-ben, Portóban. Jelen pillanatban Vila Nova de Gaiában él, és polgári foglalkozása HR igazgató. 2004. október 23-án vezette első mérkőzést a portugál élvonalban, egy Moreirense-Rio Ave 0:0-ás összecsapáson. Azóta 586 különböző meccsen fújta a sípot, 2717 sárga és 208 piros lap mellett 164 büntető fűződik a nevéhez. Fújt már számos olasz csapatnak, a magyar válogatottnak, a Debrecennek, és a csoportellenfelek közül a Chelsea-nek és a Zenitnek is, de ennek a két csapatnak még egy esetben sem.

A Malmö csapatának aktuális értéke 26 millió euró, a Juventus 640-jével szemben, 26,7 év az átlagéletkoruk, és 9 válogatott játékosuk van. Legértékesebb labdarúgójuk a bosnyák középhátvéd Anel Ahmedhodžić, aki 4 milliót ér a Transfermarkt szerint, és  22 esztendős. Az ellenfél keretében szerepel pár ismertebb név, mint amilyen a  korábbi svéd válogatott Ola Toivonen, a jelenleg is a nemzetük együttesét erősítő Martin Olsson, vagy az Ajaxnál is megforduló finn Niklas Moisander. 

A jelenlegi idényben 18 forduló után a tabella 3. helyén állnak, 10-4-4-es mutatóval, 3 pont hátránnyal az éllovas Djurgården mögött. A hétvégi fordulóban hazai pályán az ötödik Norköpping ellen játszottak 1:1-es döntetlent. A két csapat közös története mindössze 2 mérkőzésre nyúlik vissza, a BL 2014/15-ös idényében mindkét csoportmeccset a Zebrák nyerték 2:0 arányban, Carlos Tévez 3, míg Fernando Llorrente 1 gólt szerzett, és természetesem mindkétszer General Max vezette csatába a csapatot. Az idegenbeli meccsen akkor Llorrente Claudio Marchisiótól, Tévez Paul Pogbától kapta a gólt érő átadást. A két szakvezető még sohasem találta magát egymással szembe.

Mindkét keretben lesznek hiányzók, a svéd oldalon Ola Toivonen, Patriot Sejdiu és Jonas Knudsen, míg az olaszoknál a két Federico, Chiesa és Bernardeschi és Arthur nem léphet pályára, míg Kaio Jorge és Luca Pellegrini nem került be a Juventus Bajnokok Ligája keretébe.

És ha már szakvezetők, a Malmö edzője nem más, mint az egykori dán válogatott csatárlegenda, Jon Dahl Tomasson, aki 1976. augusztus 29-én született Koppenhágában. Jelenlegi csapatát tavaly január 10-e óta irányítja. Menedzseri pályáját a holland Excelsior csapatánál kezdte 2013-ban, és azóta megjárta a Roda padját is, de azért óriási edzői tapasztalatról az ő esetében nem beszélhetünk. Összesen 116 meccsen irányította csapatait, és ezeken 56 győzelmet és 27 döntetlent hozott össze együtteseivel. Kedvenc felállása a 4-2-3-1, ma este is ez várható a csapatától.

Giovanni Albanese információi szerint az alábbi kezdő fog kifutni a gyepre ma este:

Image