Kean édesanyja: "Moise számára a Juventus az otthona"

Moise Kean számos fontos gólja mellett többek között arról vált ismertté, hogy ő volt az első új évezredben született futballista, aki pályára lépett a Serie A-ban, mindössze 16 évesen 2016, novemberében. A Juventus akadémiájáról kikerült fiatal támadónak az idő haladtával Massimiliano Allegri is egyre több bizalmat szavazott, azonban 2019 nyarán a Bianconeri váratlanul eladta ifjú reménységét az Everton együttesének. Mino Raiola kegyeltje nem igazán találta meg a Mersey partján a számításait, így az angolok egy év után rögtön kölcsön is adták a PSG együttesének. A tavalyi, Párizsban töltött idénye sokkal pozitívabb volt Kean számára, fel is merült a végleges megvásárlása, de a hitelesebb források szerint Leonardóék maximum egy újabb évnyi kölcsönvételben gondolkodtak. A múlt héten azonban megnyílt a lehetőség, hogy hazatérjen nevelőegyütteséhez, ugyanis Cristiano Ronaldo Manchester Unitedbe való szerződésével a Bianconerinek új támadóra volt szüksége. Az események ezt követően rendkívül gyorsan zajlottak, a portugál klasszis távozását követően szinte órák alatt sikerült tető alá hozni az üzletet. A visszatérés kapcsán Kean édesanyjával készített a Tuttosport egy rövid interjút, aki mindenek előtt határtalan örömről tett tanúbizonyságot a transzfer kapcsán.

 "Nagyon nagy öröm ez számomra, örülük, hogy hazatér." - kezdte nyilatkozatát Kean édesanyja, Isabelle. "A Párizsban töltött év? Igen, nagyon pozitívan sikerült számára. Ez is bizonyítja, hogy rengeteget dolgozott ott." 

Ezt követően Isabelle arról mesélt, mennyire hálás a Juventusnak, amiért energiát fektetett fiába. "A Juventus az ő otthona, személy szerint nagyon hálás vagyok nekik. Ők nevelték, Moise ott vált férfivá. Külön köszönöm, hogy nem csak játékbeli kvalitásait fejlesztették, hanem mint embert is tanították. Nagyon jó oktatásban részesült, ahol jó értékeket is kapott. Ő pedig folyamatosan tanult, megtanulta követni a szabályokat is."

A még mindig csak 21 éves csatárra nem kisebb feladat hárul, mint Cristiano Ronaldo távozásával pótolni a portugál góljainak egy részét. Nem fog-e ez problémát okozni számára? "Tudom, hogy az ő helyére érkezik. Ez nagy felelősséggel járna? Biztos vagyok benne, hogy ez az Úr akarata, és abban is biztos vagyok, hogy képes lesz helytállni. Semmi kétségem afelől, hogy bizonyítani fogja értékét a csapat számára." - zárta rövid interjúját Isabelle.