Demiral: "Az Atalanta egy fontos lehetőség"

demiral.jpgA Juventus együtteséből immár hivatalosan is az Atalanta kötelékébe szerződő huszonhárom esztendős török futballista, Merih Demiral a tegnapi nap folyamán, az üzlet megkötésének bejelentését követően már rögtön nyilatkozatot is adott a bergamói alakulat hivatalos csatornájának, melynek keretein belül leszögezte, hogy meggyőződése szerint hatalmas fejlődésen mehet keresztül a Nerazzurri kötelékében, ugyanis tudomása van róla, hogy a gárda mestere, Gian Piero Gasperini milyen kemény edzéseket tart fiainak. 

"Rendkívül boldog vagyok, amiért itt lehetek, mivel kétség sem férhet hozzá, hogy az Atalanta egy nagyszerű csapat, mely csodálatos szurkolókat tudhat magáénak. Úgy vélem, hogy a La Deához való igazolás egy igen fontos lehetőséget jelent számomra" – állapította meg a fekete-kékek YouTube-csatornáján fellelhető interjúban.  

"Fiatal korom dacára az elmúlt esztendőkben már szerencsém volt kipróbálni magam a Serie A-ban, előbb a Sassuolo, ezt követően pedig a Juventus szerelésében, ennek nyomán pedig bízom benne, hogy az Atalanta kötelékében is helyt tudok majd állni. Természetesen hallottam Gian Piero Gasperini meglehetősen kemény és megerőltető edzéseinek híréről, azonban azért vagyok itt, hogy dolgozzam és fejlődjek, s egészen biztos vagyok benne, hogy hamarosan képes leszek egy, a jelenleginél sokkal magasabb szintre lépni."

Mint ismert, az Atalanta nagyszerű alakulattá érett az elmúlt esztendőkben, ugyanakkor a lombardiai klubnak ennek ellenére sem sikerült trófeát nyernie (legutóbb például éppen a törököt is soraiban tudható Bianconeritől kaptak ki a Coppa Italia döntőjében), Demiral azonban ezzel együtt is egyértelmű céljaként nevezte meg, hogy magasba emelhessen egy serleget új együttesével, akár már az előttünk álló idényben is. 

"A következő szezonra tekintve egyértelműen az számít egyik legfőbb célomnak, hogy elhódítsak egy serleget az Atalanta gárdájával. A Juventus kötelékében a Serie A-t, a Coppa Italiát, valamint a Supercoppa Italianát is magasba emelhettem, azonban nem elégszem meg ennyivel, ennek alapján pedig mindenképpen segíteni szeretném a La Deát legfőbb célkitűzései elérésében, attól függetlenül, hogy ez alatt milyen trófeákat ért a klub vezetősége.

Tisztában vagyok a Serie A nehézségi szintjével, ugyanakkor bizton állíthatom, hogy csapatunk erős kerettel rendelkezik, emellett pedig magabiztosak vagyunk, s kiváló mentalitást képviselünk, ami mindig is a siker egyik legfontosabb tényezőjének számított a labdarúgás világában. Meglátjuk, hogy miként alakulnak majd mérkőzéseink az olasz bajnokságban, továbbá a Bajnokok Ligájában, ahol az Atalanta rendre stabil résztvevőnek számított az elmúlt három szezonban. Legfőbb célkitűzésemnek azt tekintem, hogy minden egyes összecsapáson megpróbáljam a tőlem telhető legtöbbet megtenni alakulatomért. Számomra egyedül a 100%-os teljesítmény számít elfogadhatónak, s már alig várom az első találkozót, melyen magamra ölthetem a Nerazzurri szerelését" – összegzett a futballista. 

Demiral az Atalanta illetékeseinek adott nyilatkozatát követően nem feledkezett meg a Juventusról sem, s saját Instagram-oldalán keresztül intett búcsút az Öreg Hölgynek, köszönetet mondva az egymás oldalán átélt élményekért, valamint kijelentve, hogy ahogy mindig is büszkének érezte magát amiatt, hogy az olasz rekordbajnoknál futballozhat, ez az érzés pedig élete végéig meg fog maradni a Zebrákkal kapcsolatban. 

"Két, fekete-fehérben töltött idényt követően itt az ideje búcsút vennem Torinótól. 

Két esztendővel ezelőtt mindannyian testvéretekként fogadtatok engem, ennek eredményeképp pedig az első pillanattól fogva otthon érezhettem magam a Juventusnál. Elképesztő élményt jelentett együtt tevékenykedni ilyen magas szinten álló szakemberekkel, valamint együtt futballozni ilyen nagyszerű színvonalat képviselő labdarúgókkal, s mindenképpen szeretném leszögezni, hogy rendkívül büszke vagyok mindarra, melyet együttes erővel elértünk a mögöttünk hagyott szezonokban. 

Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik a klub kötelékén belül dolgoztak, vagy dolgoznak jelen pillanatban is. Végezetül meg kell állapítanom, hogy rendkívül boldognak érzem magam amiatt, hogy pályafutásom utóbbi két, szinte minden tekintetben kiemelkedő szezonját olyan kiváló emberekkel oszthattam meg, mint amilyennek a Juve-család tekinthető, melyet örökké meg fogok őrizni emlékezetemben. 

Köszönök mindent, és további sok sikert kívánok neked, Juventus!" – zárta szavait Demiral.