Mancini: "Forza Azzurri!"

mancini-analyst-banner.jpgMivel a PannonZebra Olvasói az utóbbi időszakban megszavazták, oldalunk a holnapi olasz-török mérkőzéssel megkezdődő nyári Európa-bajnokság alatt igyekszik majd beszámolni az Azzurri meneteléséről, valamint az égszínkék mezben futballozó együttessel kapcsolatos tudnivalókról, mely sorozat első részeként az olasz nemzeti együttes szövetségi kapitányának, Roberto Mancininek szurkolókhoz írt nyílt levelét tesszük közzé a nyitónapot megelőző estén. 

A tapasztalt szakember, aki Itália gárdájának kispadján gyakorlatilag visszaadta Olaszország futball-büszkeségét, mindenekelőtt arról beszélt, hogy őszintén reméli, hogy egy történelmileg igen nehéznek számító pillanatban a válogatott képes lesz egységessé kovácsolni, valamint büszkévé tenni a nemzetet teljesítményével, egyúttal leszögezte, hogy ő maga, játékosaival egyetemben mindent megtesz majd ennek kieszközöléséért. 

"Kedves Olaszország!

Néha úgy tűnik számomra, mintha egy örökkévalóság telt volna el azóta a csodás este óta, mikor 2019 októberében a görög válogatott ellen kiharcoltuk Európa-bajnoki részvételünket a Stadio Olimpicóban. Aznap mindannyian rendkívüli eufóriát éreztünk, hiszen tudtuk, hogy mekkora lehetőség áll előttünk a bizonyításra, most pedig végre élhetünk is ezzel az eséllyel, ugyanis holnap este visszatérünk majd ebbe a nagyszerű stadionba, hogy megkezdjük, vagy inkább folytassuk utunkat e páratlan sportesemény keretein belül. 

A fent említett pillanat bekövetkeztekor mindannyian úgy véltük, hogy 2020-ban minden annak rendje és módja szerint alakul majd a világban, illetve a labdarúgásban, azonban mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a sors keze átírta az események forgatókönyvét, melynek révén most megtépázottabban, valamint fáradtabban állunk itt, mint valaha, ahelyett, hogy lehetőségünk lett volna megosztani egymással a bennünk lévő határtalan örömöt. 

Az elmúlt esztendőben életünk szinte minden szempontból átalakult. Megváltoztak szokásaink, hosszú hónapokig nem láthattuk szeretteinket, s sajnálatos módon néhányok el is vesztették azokat a személyeket, akiket a világon mindennél jobban szerettek. Olyan hónapok állnak mögöttünk, melyeknek során a világ legegyszerűbb dolgai is rendkívül bonyolultnak tűntek számunkra, azonban annak ellenére, hogy az elmúlt időszak senkinek sem volt könnyű, mi, szerencsésebbek mégis képesek voltunk épségben átvészelni az utóbbi tizenkét hónapot. 

A mindannyiunk életére alapvető hatást gyakorló világjárvány következményei változatlanul befolyásolják mindennapjainkat, s biztosak lehetünk benne, hogy egy ideig még mindenképpen az eddigiekben mutatott erőt és eltökéltséget kell majd képviselnünk, melyre sokkal nagyobb szükségünk van, mint eddig bármikor. A sport e pillanatban rengeteg embernek adhat örömet és erőt, vagy töltheti el őket jobb érzésekkel, s nyújthat lehetőséget arra, hogy másfél órára elfeledjük rengeteg problémánkat. A sport, s ezen belül a futball számtalan pozitív érzést szolgáltathat számunkra, ennek jelentőségét pedig egyáltalán nem szabad alábecsülnünk. 

Tudjuk, hogy mindössze néhány órára vagyunk attól, hogy pályára lépjünk az Európa-bajnokságon, mely öt év óta az első nemzetközi torna lesz Olaszország számára. Tisztában vagyunk vele, hogy egy minden tekintetben fantasztikus és eltökélt nemzetet képviselünk, s kijelenthetem, hogy annak érdekében, hogy ezt méltó módon hajthassuk végre, én, stábom, valamint keretünk huszonhat futballistája is minden tőle telhetőt meg fog tenni az előttünk álló hetekben. Mérkőzéseink lenyomatot képezhetnek elhivatottságunkról, s tanúbizonyságot adhatnak arról, hogy milyen hatalmas mértékben tiszteljük Olaszországot, valamint az olasz embereket. 

Tudjuk, hogy összecsapásaink az olaszok millióinak jelentik a megtestesült egységet, s bízunk benne, hogy ezen találkozók mindannyiunk számára a felhőtlen boldogság perceinek fognak számítani. Őszintén reméljük, hogy produkciónkkal képesek leszünk elfeledtetni az elmúlt esztendő korábban nem tapasztalt mértékű megpróbáltatásait, s éppen ezért is vágunk neki az Európa-bajnokságnak: tisztában vagyunk az égszínkék mez, valamint az olasz emberek erejével és jelentőségével, s minden erőnkkel azon leszünk, hogy méltó módon viszonozhassuk az általuk jelentett támogatást. 

Minden egyes percet meg fogunk becsülni, melyet a futballpályán tölthetünk majd, ezért pedig éppen olyan felfogásban fogunk kifutni a gyepre, mint azon gyermekek, akik gondatlanul, szívből, s színtiszta lelkesedésből játsszák a labdarúgást, azonban bennünk munkálkodik majd a felelősségtudat is, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a világ egyik legerősebb, s számunkra legszebb országát fogjuk képviselni. 

E percben egyetlen kék ég alatt egyesülve, a kék szerelést viselve, egy emberként kiáltva kell egyesülnünk. Legyünk eggyé egy jelszóban, s egy kiáltásban, mely sokkal több, mint néhány kifejezés, hiszen több mint 60 millió olaszt egyesít és köt össze: FORZA AZZURRI!"