Szczęsny: "A Juve dönt az átigazolásokról, nem pedig én"

tek_poland.jpgA Juventus első számú hálóőre, az utóbbi hetekben rengeteg pletykában és hírben emlegetett Wojciech Szczęsny a tegnapi nap folyamán hosszabb interjút adott a lengyel válogatott Európa-bajnokságra készülődő edzőtáborából, melyben a torna esélyei mellett hosszabban beszélt a vele kapcsolatos értesülésekről is, melyek legújabb információi szerint Massimilano Allegri mindenképpen az Öreg Hölgy kötelékében tartaná a futballistát. 

A harmincegy esztendős hálóőr mindenekelőtt természetesen éppen ezen témát illetően nyilvánult meg, leszögezve, hogy a transzferpiac, valamint az ennek keretein belül végbemenő átigazolási ügyletek teljes mértékben a Bianconerire tartoznak, ennek folytán ő maga nem is tud érdemben megszólalni a jövővel kapcsolatban. 

"Kijelenthetem, hogy a távozásom nem szerepel a Juve tervei között, vagy ha igen, engem sem a klub, sem pedig más, Juventushoz köthető személyek nem tájékoztattak e helyzet fennállásáról. Szeretném véglegesen lezártnak tekinteni a témát, s éppen ezen okból kifolyólag nyilatkozom róla, azonban a későbbiekben nem kívánok válaszolni a jövőmmel kapcsolatos kérdésekre" – szögezte le Szczęsny mondanivalójának kezdeteként. 

"A folytatást illető kérdéseket a sportsajtó, valamint a különböző orgánumok immár hosszú ideje kezelik kiemelt témaként, emiatt pedig úgy gondolom, hogy itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba, s kertelés nélkül elmondani álláspontomat. Leszögezném, hogy megvan a személyes véleményem az eseményekről, ugyanakkor az átigazolásokról a Juve dönt, nem pedig én, ebből kifolyólag pedig nem igazán tudnék érdemi választ adni a jövőmről szóló felvetésekre, hiszen én magam sem tudhatom, hogy mit hoz a holnap."

A játékos ezt követően természetesen a hamarosan megkezdődő kontinenstornáról, valamint Lengyelország esélyeiről is szót ejtett, leszögezve, hogy a Bianconeri kapuját nehezebb védeni, mint a nemzeti együttesét, mivel a válogatott képes minden tekintetben tökéletes összhangban munkálkodni a futballpályán. 

"A Juventus gólvonalán jóval nehezebb feladatom van, mint Lengyelország szerelésében, mivel az Öreg Hölgy játékosaként óriási felelősség nehezedik vállaimra. A nemzeti együttes képes a legtökéletesebb összhangban tevékenykedni az egyes összecsapások ideje alatt, mely leginkább talán a támadósort illetően mutatkozik meg. 

Együttesünk minden csapatrészben rendelkezik kiváló játékosokkal, ugyanakkor csatáraink egyértelműen kimagaslanak közülünk, hiszen technikai képességeik mellett a kellő intelligenciát is magukénak tudhatják. Képesek rendkívül okosan, megfontoltan futballozni, emiatt pedig biztos vagyok benne, hogy a nehezebb pillanatokban nem fognak olyan megoldásokat alkalmazni, melyet bevetése esetleg hátrányt jelenthetne alakulatunknak. 

Tisztában vagyunk vele, hogy a lengyel válogatott nem Pep Guardiola Barcelonája, e tekintetben pedig nem bízhatjuk el magunkat. Természetes, hogy legnagyobb erősségünket Robert Lewandowski jelenti, akinek hiányában egészen biztosan nem lehetnénk ennyire optimisták, ugyanakkor tudjuk, hogy nehéz találkozók állnak előttünk, melyek során a magam részéről mindvégig igyekszem majd a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani, hogy valóra válthassam szövetségi kapitányunk terveit, s meggyőződésem, hogy csapattársaim, kiváltképp az előttem szereplő védők is hasonlóan vélekednek. 

Nyilvánvaló, hogy az Európa-bajnokság mezőnyében igen színvonalas együttesek lelhetőek fel, kik közül sokan jóval magasabb színvonalat képviselnek nálunk, ám úgy vélem, mindezzel együtt is felkészültünk a velük való megmérkőzésre. Legjelentősebb fegyvertényünk mindenképpen szervezettségünk, valamint összhangunk lehet, mely jellemvonásokkal képesek lehetünk sokáig eljutni. Robert Lewandowski korábban azt nyilatkozta, hogy a torna alatt szeretné büszkévé tenni Lengyelországot, azonban azt csak a későbbiekben láthatjuk majd meg, hogy e feladatot mennyiben sikerült végrehajtanunk" – zárta nyilatkozatát Szczęsny.