FRISS – Agresti a játékosokról és az edzőről

allegri-juventus.jpgA széles körben ismert olasz transzferguru, a Juventusszal kapcsolatos témákról általában mindig kiválóan informált Romeo Agresti a tegnapi nap folyamán meglehetősen érdekes értesüléseket tett közzé az Öreg Hölgy jelenlegi helyzetével, a Bianconeri által kiszemelt, vagy értékesítendőnek vélt futballistákkal, valamint a csapatnál ismételten erősen fennálló edzőkérdéssel kapcsolatban, szót ejtve egyebek mellett az Alex Sandrót, Manuel Locatellit, vagy éppen Massimiliano Allegrit illető legújabb hírekről is. 

A Goal Italia szakértője mindenekelőtt a Bianconeri kiszemeltjeiről beszélt, ennek fényében publikálta legújabb híreit Gianluigi Donnarumma-ügy legújabb részleteiről, emellett pedig bedobta egy új célpont nevét is, leszögezve, hogy a fekete-fehérek élénken érdeklődnek a Sevilla középpályása, Joan Jordán iránt. 

"Egyelőre úgy tűnik, hogy Gianluigi Donnarumma legfőbb célkitűzése egyértelműen a Bajnokok Ligája-részvétel, ekképp jövője attól fog függeni, hogy a vele kapcsolatban szóba hozható alakulatoknak sikerül-e magukat kvalifikálni a sorozatba, hiszen a kapus továbbra sem lépett pályára a BL-ben, annak ellenére, hogy az elmúlt években egyértelműen a világ legjobb hálóőrei közé emelkedett" – jelentette ki a Juventibus adásában. 

"Mindazonáltal leszögezhető, hogy Donnarumma helyzete igencsak bizonytalannak számít, ugyanis a szerződéshosszabbítása körüli, már-már szappanoperához hasonlító történések egyebek mellett az AC Milant is elbizonytalanították, akik ennek révén már megállapodást is kötöttek a Lille portásával, Mike Maignannal, akit egyértelműen az olasz pótlásának szánnak. 

Kijelenthetem, hogy a Zebrák első számú célpontját jelen pillanatban is Manuel Locatelli jelenti, ekképp a klub el is határozta megszerzését, rajta kívül pedig elsősorban a Sevilla középpályása, Joan Jordán irányába fejtenek ki erős érdeklődést, akit szintén szeretnének leigazolni az elkövetkezendő hónapokban. 

Ezzel együtt megállapítható, hogy a Juventus mindeddig egyetlen alkalommal sem tett ajánlatot Robin Gosensért, ám az is kétségbe vonható, hogy a klub egyáltalán érdeklődik-e a játékosért. Eddig a percig nincsenek információim arról, hogy a Zebrák lépéseket tettek volna a német megszerzésének érdekében, ellentétben Emerson Palmierivel, akinek környezetével a fekete-fehérek hozzávetőlegesen egy hónappal ezelőtt már kontaktusba léptek."

Agresti ezt követően a Juve jelenlegi labdarúgóinak helyzetét igyekezett górcső alá venni, többek között megvizsgálva az Álvaro Morata, az Alex Sandro, valamint a Douglas Costa körül kialakult szituációt is, meglehetősen informatív híreket közzétéve a szóban forgó játékosokról. 

"Értesüléseim szerint a Juventus igen elégedett és boldog Álvaro Moratával, akit meglátásom szerint ennek ellenére sem fognak véglegesen megvenni az idei mercato során, ugyanakkor jó esély mutatkozik arra, hogy kölcsönét további egy esztendővel meghosszabbítják majd. 

Douglas Costa helyzete továbbra is kérdéses, ám a jövő héten a klub, illetve a futballista vezetősége tárgyalóasztalhoz ülnek majd, hogy megvitassák a brazil szélső jövőjét illető opciókat, mérlegelve ezek realitását is. A Bianconeri másik dél-amerikai labdarúgója, Alex Sandro tekintetében nincsenek új információk, azonban forrásaim arról tájékoztattak, hogy az Öreg Hölgy nem értékesíteni akarja a balhátvédet, hanem tartalékot kívánnak találni mögé, hogy ezzel vegyék le a vállain nyugvó terhet."

Az újságíró végezetül a klub szakmai stábját, valamint vezetőségét is megemlítette, ennek révén pedig beszélt Massimiliano Allegri és Fabio Paratici sorsának várható alakulásáról is. 

"Massimiliano Allegri nevét mindig figyelemmel kell kísérni, ugyanis számos tekintetben opciót jelenthet a fekete-fehéreknek, mindazonáltal továbbra is úgy gondolom, hogy visszatérése elsősorban a Zebrák vezetőségében végbemenő személycseréktől függhet. 

Tudomásom szerint a Juve mercatójának előkészítésén változatlanul Fabio Paratici munkálkodik, mivel a klub jelenlegi igazgatói szerződésük lejártáig végzik tevékenységüket, azonban könnyen lehet, hogy a Juventus felső köreiben változások történnek majd a nyár folyamán, e tekintetben tehát mindenképpen nagy hírekre és változásokra lehet számítani. 

Úgy vélem, hogy John Elkann Continassán tett látogatása nem pusztán a szokásos negyedévi vizit miatt történt meg most, s elképzelhető, hogy egyéb dolgok bújnak meg a háttérben, ami mindenképpen kihatással lehet az elkövetkezendő hónapokra nézve is. Ezen felül kijelenthetem, hogy meglátásom alapján a Bianconeri már tisztában van azzal, hogy ki lesz a csapat mestere a jövő évi szezonban, attól függetlenül, hogy ez a tréner Andrea Pirlo, vagy más szakember lesz-e" – összegzett Agresti.