Pirlo: "Agnelli tudja, hogy mit kell tennie"

andrea_pilro.jpgA Juventus a Serie A utolsó hat fordulójának kezdeteként holnap délután a Fiorentina otthonába látogat, hogy megkísérelje az esetleges Bajnokok Ligája-indulást illetően kulcsfontosságúnak számító három pont begyűjtését, egyúttal bosszú álljon a két fél decemberi összecsapásán elszenvedett megalázó, 0-3-as torinói vereségért. 

A találkozót megelőzően a szokott módon a Bianconeri mestere, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett az együttes várható összeállításáról, az Európai Szuperliga vártnál sokkal gyorsabb összeomlásáról, illetve saját jövőjéről is.  

"Meggyőződésem, hogy szellemiségünk minden tekintetben helyénvaló. Jelen pillanatban legfontosabb célunkat a Bajnokok Ligája-kvalifikáció elérése jelenti, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy a Fiorentina a kiesés elkerülése végett minden tőle telhetőt  meg fog tenni a győzelemért, s továbbra is élénken él bennünk a Violák elleni decemberi találkozó keserű emléke, amiért vissza szeretnénk vágni holnapi ellenfelünknek" – jelentette ki a Maestro a ma kora délutáni sajtótájékoztatón. 

"Beppe Iachini remek szakember, akinek erényeit mindannyian pontosan ismerjük. Cesare Prandelli váratlan lemondását követően meglehetősen jól kezelte az együttesnél kialakult szituációt, s hamar igen masszívan védekező, minden alakulatnak hatalmas fejtörést okozó gárdát kovácsolt a Lilákból. Bárhol is tevékenykedik éppen, minden tekintetben rányomja bélyegét az adott csapat stílusára, ennek révén tudjuk, hogy holnap mire számíthatunk az Artemio Franchiban" – tette hozzá. 

Az elmúlt napok hírei szerint Federico Chiesa továbbra sem állhat majd a csapat rendelkezésére, ugyanakkor a támadósor tekintetében ismételten változtatásokat eszközölhet az egykori középpályás, aki azonban leszögezte, hogy Paulo Dybalának a szükséges játékpercek miatt mindenképpen bizalmat szavaz majd. 

"Dybala immár sokkal jobban van, mint az ezt megelőző időszakokban, ennek jeleit pedig a Parma ellen is megtapasztalhattuk, ahol rengeteg jó megmozdulást mutatott be, kiváltképp a második játékrészben. Jelen pillanatban szerencsére semmiféle fájdalmat nem érez a lábaiban, ebből kifolyólag pedig ő maga is jóval egészségesebbnek érzi magát. A mai edzésen látottakat követően közösen döntünk majd a kezdőcsapat összeállításáról, ahogy az eddigiekben is tettük. 

Paulo mellett Cristianóval is nagyszerű kapcsolatot ápolok, véleményem szerint pedig Ronaldo az elhivatottság mintaképének számít, hiszen minden egyes alkalommal a tőle telhető legjobb módon szeretne futballozni, ekképp még akkor is hatalmas dühöt érez, ha a tréningek alkalmával követ el egy-egy ballépést vagy tévesztést. Mindig nyerni és segíteni szeretne, ami rendívül pozitív tulajdonság, s boldog vagyok, mikor látom, hogy ez a mentalitás a csapat egészére is átragad. 

Álvaro Morata szintén rendelkezésünkre állhat majd holnap, ám az utóbbi összecsapásokon ismételten sokat kellett játszania, így a hétközi fordulóban mindössze csereként vetettük be, hogy tudjon egy kicsit pihenni és regenerálódni. Úgy vélem, hogy egy nagyon fontos támadóról beszélünk, aki rengeteget adott nekünk a jelenlegi idényben, s meglátásom szerint ez a jövőben sem lesz másképp. Álvaro egy olyan futballista, akiben 100%-ig megbízhatunk. Adrien Rabiot kezdő lesz holnap, mivel az idei évadban hatalmas fejlődésen ment keresztül, a fellángoló tüzet pedig nagy bizalommal kell táplálni. Merih Demiral továbbra sem áll készen a bevetésre, míg Leonardo Bonucci játéka elképzelhető, ám jelen állás szerint nem teljesen biztos, hogy pályára tudjuk majd küldeni. 

Federico Chiesa továbbra is sérült, így holnap sajnálatos módon nem lehet majd velünk, ugyanakkor Aaron Ramsey hosszabb kihagyás után visszatérhet, a Fiorentina elleni mérkőzés pedig igen jó esélyt jelent majd számára kvalitásainak megcsillogtatására. Giorgio Chiellini minden bizonnyal az első perctől fogva a pályán lesz majd, míg Danilo a napokban némi fájdalmat érzett a combközelítő izmában, ebből kifolyólag állapota további kiértékelésre szorul."

A szakember a továbbiakban kifejtette, hogy a szezon során tapasztalható, meglehetősen erőltetett és sűrű versenynaptár mindenki számára okozott kényelmetlenségeket, az Öreg Hölgy pedig utolsó hat bajnokijából négy alkalommal is idegenben kényszerül majd pályára lépni, mely körülménynek azonban álláspontja szerint nem szabad befolyásolnia a Zebrák eredményességét. 

"Négy idegenbeli találkozó számos zavaró tényezőt tartogathat, ám még van néhány hetünk arra, hogy felkészüljünk ezen megmérettetésekre. A jelenlegi versenynaptár sok szokatlan helyzetet idéz elő, példának okáért holnap is délután három órakor kell majd kifutnunk a gyepre. Nem tudom, hogy ez előnyt, vagy inkább hátrányt jelent-e, hiszen a legfontosabb, hogy megszerezzük a begyűjthető három pontot, s közel kerüljünk céljaink eléréséhez. 

Minden tekintetben megbízom a játékosaimban, s úgy hiszem, hogy az álmaink, melyeknek megvalósítására törekszünk, mindenki számára azonos jelentőséggel bírnak, emiatt pedig képesek vagyunk minden egyebet félrerakni, s kizárólag a labdarúgásra összpontosítani. Világos elképzelésekkel rendelkezünk az elkövetkezendő heteket illetően, s annak ellenére, hogy nehéz megmérettetések állnak előttünk, mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. A jövővel kapcsolatban még mindig nem tudok érdemben válaszolni kérdéseikre, mivel a továbbiak minden bizonnyal attól függenek, hogy a szezon végén milyen helyzetben és pozícióban állunk majd. Ha lezárult az idény, én is sokkal többet közölhetek majd önökkel."

Az elmúlt hét legfontosabb témáját az Európai Szuperliga gyors megalakulása, majd ugyanilyen röpke idő alatt végbemenő felfüggesztése jelentette, mellyel kapcsolatban alapító klubként természetesen a Juventus nevét is rengetegszer emlegették a versenysorozattal kapcsolatos hírekben. 

"A Parma elleni összecsapást megelőző órákban természetesen egyikünk sem volt képes minden erejével a találkozóra koncentrálni, hiszen szinte kizárólag a Szuperligával kapcsolatos újabb hírek és fejlemények, valamint a helyzet egészének értékelése kötöttek le bennünket. Magától értetődő, hogy egy ehhez hasonló szituáció jelentősen befolyásolja a futballistákat, ám elsődleges céljaink semmit sem változtak az utóbbi napok eseményei miatt, így jelen pillanatban is a kellő eltökéltséggel szerepelhetünk. 

Andrea Agnelli elnök úr továbbra is nyugodtságot sugároz, hiszen minden bizonnyal pontosan tudja, hogy mit kell tennie. Komoly ember, ugyanakkor jelenléte mindig nagy lelkesedést ébreszt a srácokban. Mindent egybevéve úgy gondolom, hogy pozitív légkör uralkodik csapatunknál, s a sajtótámadások ellenére is képesek vagyunk együttes erővel munkálkodni" – összegzett Pirlo.