Agresti: "Pirlo maradása 70%-ig biztos"

kopo.jpgA Juventus ügyeivel kapcsolatban szinte mindig pontos értesülésekkel rendelkező Romeo Agresti az elmúlt órákban ismételten meglehetősen érdekes információkról beszélt az Öreg Hölgy helyzetét, futballistáit, illetve egyes átigazolási ügyeit illetően, többek között kiértékelve Manuel Locatelli, Gianluigi Buffon, Wojciech Szczęsny, illetve Andrea Pirlo jövőjének lehetőségeit, egyúttal véleményt alkotva egyes, meglehetősen sokszor emlegetett átigazolásokról, mint például Moise Kean esetleges visszatéréséről is. 

A mindenekelőtt a Goal Italia számára jelentő szakember mondanivalójának kezdeteként leszögezte, hogy a Bianconeri veterán hálóőre, Gianluigi Buffon az idény végén nagy valószínűséggel ismételten elhagyja majd Torinót, azonban arra nem tért ki, hogy ez a kapus visszavonulását, vagy más együtteshez való átigazolását jelenti-e. 

"Tudomásom szerint igen jó esély mutatkozik arra, hogy Gianluigi Buffon az idény végét követően távozik a Juventustól, ezzel pedig nagy valószínűséggel véglegesen véget ér a két fél immár 2001 óta íródó legendás története" – jelentette ki egy, a Juventibus által szervezett beszélgetés keretein belül. 

A szakember ezt követően a nemrég hosszabb nyilatkozatot adó, s jövőjével kapcsolatban is szót ejtő Manuel Locatelliről beszélt, akiről a tegnapi nap folyamán a szintén leghitelesebb transzferguruk közé tartozó Fabrizio Romano kijelentette, hogy a Juventus nagyon erősen érdeklődik játékjogának megszerzése iránt, Agresti pedig a középpályás szerződtetésével kapcsolatos opciókról igyekezett beszámolni. 

"Az Öreg Hölgy minden tekintetben komolyan gondolja Manuel Locatelli leigazolását, ennek fényében pedig immár készek megtenni első hivatalos ajánlatukat a Sassuolo alakulatának. A Neroverdi sportigazgatója, Giovanni Carnevali igen nagyra tartja a Bianconeri egyes futballistáit, mindenekelőtt Gianluca Frabottát, valamint Nicolò Fagiolit, ekképp elképzelhető, hogy Fabio Paratici igyekszik majd bevonni ezen labdarúgókat az üzletbe, hogy ezzel csökkenthesse a középpályás vételárát."

Agresti ezt követően ismételten kitért Mino Raiola torinói látogatására, melynek tekintetében korábban már leszögezte, hogy a Juventus, illetve a sztárügynök számos futballistával kapcsolatban egyeztethetnek a továbbiakban, mely játékosok közül rendkívül érdekes lehet Federico Bernardeschi és Alessio Romagnoli ügye, illetve Moise Kean jövője, mely témákban ismét szóra bírták a szakértőt. 

"Úgy vélem, hogy a korábban már általam is szóba hozott Bernardeschi-Romagnoli-szálon intenzív időszak vár a Zebrákra, valamint a Rossonerire is. Értesüléseim szerint a két futballista elcserélése mindkét félnek, klubjaiknak, valamint Mino Raiolának is kedvező lenne, ekképp könnyen elképzelhető, hogy az üzlet valóban végbe fog menni az elkövetkezendő hónapokban. 

Hogy Moise Kean visszatér-e a Juventusba? Az olasz támadó helyzete rendkívül bonyolult, hiszen a Paris Saint-Germain éles érdeklődést fejt ki iránta, mindemellett pedig az Everton alakulatának döntései is befolyásolhatják a történéseket. Személy szerint úgy vélem, hogy Kean nem lesz ismét az Öreg Hölgy futballistája, legalábbis az idei mercato folyamán egészen biztosan nem."

Nicolò Schira tegnapi hírei kimondják, hogy a Tottenham Hotspur új hálóőrt keres első számú portása, a valószínűleg távozó Hugo Lloris helyett, fő kiszemeltjük pedig éppen a Juventus kapusa, Wojciech Szczęsny, aki az olasz rekordbajnok Gianluigi Donnarummáért való érdeklődéséből kifolyólag könnyen elhagyhatja Torinót, ugyanakkor Fabrizio Romano esti hírei cáfolták ezen kijelentéseket, leszögezve, hogy a londoni alakulat semmilyen tekintetben nem vette fel a kapcsolatot a lengyel játékos környezetével, vagy magával a Juventusszal. 

"Bár jelen pillanatban nincsenek információim arról, hogy a Juventus Szczęsny értékesítését fontolgatná, ugyanakkor ha a vezetőség valóban ezt tervezi, igen nehéz dolguk lesz, hiszen egy ilyen kaliberű labdarúgó eladása a koronavírus gazdasági hatásai miatt rendkívül bonyolultnak számít. A lengyel futballista fizetése 7 millió euróra rúg, ami minden érdeklődő alakulat számára jelentős akadályt jelenthet."

Agresti végezetül a csapatnál immár hetek óta egyre erősödő edzőkérdésről beszélt, kijelentve, hogy az utóbbi időszak mérkőzésein mutatott eredményesség, illetve a játék javuló képe immár sokkal inkább elképzelhetővé teszi Andrea Pirlo maradását, mint korábban. 

"Jelen pillanatban 70% körüli mutatóra tenném Andrea Pirlo maradási esélyeit. Úgy vélem, hogy a Maestro a következő idényben is a Juventus mestere lesz, mivel távozása esetén a Juve egyik legfőbb jelöltje Max Allegri lenne, akinek visszatérése azonban nagyon bonyolult folyamatnak számítana" – zárta szavait Agresti.