Cobolli Gigli: "Dybala a világ legjobbja lehet Pirlóval"

cobolli_gigli_548x345.jpgA Juventus korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli természetesen ismét a világ elé tárta rendkívül elmés meglátásait az Öreg Hölgy aktuális helyzetével kapcsolatban, az egykori sportvezető pedig ezúttal az Olaszországot a napokban leginkább foglalkoztató ügyről, azaz a Weston McKennie által szervezett összejövetelről ejtett szót, s a meglehetősen ritka pillanatok egyikeként egyetértését fejezte ki a Bianconeri döntésének kapcsán. 

A klub volt első embere a házibulira való kitérés előtt elsőként kijelentette, hogy az Öreg Hölgyet kritizálóknak igen könnyű dolguk van a jelenlegi helyzetben, mivel utólag mindenki képes általa nagy igazságoknak vélt szavakat közzétenni a Zebrák ügyeiről, ugyanakkor meglátása szerint ő már a lentebb részletezett események bekövetkeztekor képes volt tisztán, elfogultságtól mentesen megítélni az adott szituációt. 

"Jelen pillanatban igen könnyű Beppe Marotta elküldésének helytelenségéről beszélni, ahogy manapság nem jelent különösebb nehézséget Fabio Paratici döntéseinek kritizálása sem. A gond csak az, hogy az ehhez hasonló megállapításokat tévő emberek többsége mostani álláspontjának szöges ellentétét vallotta néhány esztendővel ezelőtt, s lelkendeztek Cristiano Ronaldo szerződtetésekor, míg én már a portugál leigazolásának napján megmondtam, hogy ez a transzfer roppant felelőtlen lépés volt a klubvezetés részéről, melyet később csak tetézett Beppe elzavarása" – fogalmazott a TMW Radio Maracana című műsorának ma délutáni adásában. 

"Hogy mit gondolok a futballistákról, akik a szóban forgó partin részt vettek? Úgy vélem, hogy a jelenlegi helyzetben az efféle magatartás a felelősségteljes viselkedés mindennemű jelenlétének hiányáról, valamint az önző nemtörődömségről tesz tanúbizonyságot, miközben a labdarúgóknak éppen az lenne az egyik legfőbb feladatuk, hogy jó példát mutassanak a mindennapjaikat követő millióknak. 

A Juventus nagyszerűen járt el a kérdéses eset megítélésekor, s teljes mértékben helyesnek tartom a futballistáikkal szembeni fellépésüket. Ugyanakkor remélem, hogy a történtek nem adnak újabb fegyvert az Öreg Hölgy kezébe ahhoz, hogy értékesíthessék Paulo Dybalát, mivel a támadó, hibájának ellenére, továbbra sem adott okot arra, hogy a Bianconeri eladja őt. Úgy vélem, hogy a labdarúgókra kirótt büntetések helyénvalóak, ám meglátásom szerint a megújuló Öreg Hölgynek mindenképpen Dybalára kellene alapoznia a jövőjét, hiszen az argentin, Andrea Pirlo szárnyai alatt a világ legnagyobb bajnokává válhat az elkövetkezendő időszakban."

Cobolli Gigli a továbbiakban szót ejtett egyik kedvenc témájáról, a Juventusnál immár három esztendeje fennálló edzőkérdésről is, leszögezve, hogy a folyamatban lévő idényre kialakult szituációért egyedül a klubvezetést terheli a felelősség, akik hibát hibára halmoztak az elmúlt évek során. 

"Úgy vélem, annak idején kapitális hiba volt Maurizio Sarrival pótolni Massimiliano Allegrit, a döntésért pedig két embert, név szerint Fabio Paraticit és Pavel Nedvědet terheli a felelősség, akik rábeszélték Andrea Agnellit a váltás kieszközölésére. Allegri képes volt tekintélyt sugározni a játékosai felé, ekképp úgy gondolom, hogy a Juve sokkal jobb helyzetben lenne, ha 2019 tavaszán nem menesztik a trénert. 

Ennek ellenére jelen pillanatban újabb hibának számítana visszakönyörögni Allegrit a csapat kispadjára, ám természetesen a történtek után a mester sem szívesen vállalná el ismételten a megbízatást. Sarri kinevezése még nagyobb szakadékba taszította a fekete-fehéreket, akik még ennél is nagyobb gödörbe kerülhetnek, ha nem sikerült győzelmet aratniuk a Torino, valamint a Napoli elleni összecsapásokon, melyek rendkívül nehéz feladatot jelentő megmérettetéseknek számítanak majd. 

A szituáció, melybe a Zebrák sodorták magukat, igen bonyolulttá vált, ám ennek ellenére kétlem, hogy Andrea Pirlo fiai nem biztosítanák be a jövő évi Bajnokok Ligája-indulásukat az előttünk álló két hónapban. Teljes mértékben hiszek benne, hogy a Juventusnak sikerül elérnie ezt a célkitűzést, mivel a szurkolójukként bele sem merek gondolni, hogy mi történne, ha az Öreg Hölgy jövőre Európán kívül rekedne" – összegzett a korábbi elnök.