Gotti: "Pirlo remek munkát végez"

gotti_pirlo.jpgAz Udinese mestere, Luca Gotti a minap felettébb érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett beszélt a Juventus legutóbbi két mesterével, azaz Maurizio Sarrival és Andrea Pirlóval való kapcsolatáról, valamint górcső alá vette az Öreg Hölgy idei szezonban megvalósított taktikáját, kijelentve, hogy véleménye szerint a 2006-ban világbajnokságot nyerő fiatal tréner nagyszerű munkát végez Torinóban. 

A Friuliakat irányító szakember elsőként rögtön a Bianconeri helyzetét igyekezett kielemezni, elmondva, hogy ugyan ő maga, hasonló megkeresés esetén nem fogadta volna el a Juventus ajánlatát, ám  véleménye szerint mostanra teljes mértékben bebizonyosodott, hogy a Maestro jó munkát végez a kispadon. 

"Én magam valószínűleg nem fogadtam volna el az Öreg Hölgy ajánlatát egy ahhoz hasonló szituációban, mint melybe Pirlo került augusztusban, hiszen az efféle váratlan megkeresések alapvetően ellentétesek a habitusommal, ám ennek ellenére úgy vélem, hogy Andrea igen jól és meglehetősen eredményesen teljesít Torinóban" – közölte a Tiki Taka vendégeként. 

"Egy ehhez hasonló ajánlatra rendkívül nehéz nemet mondani, kiváltképp, ha korábban te magad is a klub futballistája voltál, mint Andrea. Természetesen nincs időm figyelemmel kísérni a Juventus mindegyik összecsapását, így nem követem szorosan az idényük alakulását, ám az ellenük játszott találkozónk előtt négy-öt meccsüket is megtekintettem, s mindenekelőtt azt tapasztaltam, hogy az előző évekhez képest teljes mértékű szemléletváltást eszközöltek ki, módosítva a csapat alapvető jellemzőin is."

Köztudott, hogy a Zebrette mestere nagyon jól ismeri az olasz rekordbajnok előző trénerét, Maurizo Sarrit hiszen Angliában segédjeként tevékenykedett, ekképp pedig a nápolyi születésű szakember múltjáról és jövőjéről is szót ejtett. 

"Maurizio rendkívül közvetlen ember, aki mindig pontos felvilágosítást ad a dolgok pillanatnyi állásáról. Szerette volna a korábbi segédjét, Giovanni Martuschiellót magával vinni a Chelsea-be, azonban akkor ő éppen az Inter együttesénél volt, ebből fakadóan rám esett a választása, azonban már előre közölte velem, hogy ha egyszer visszatér Olaszországba, újra egykori asszisztensével fog tevékenykedni, amit én készséggel el is fogadtam, annak ellenére, hogy szívesen szereztem volna tapasztalatokat egy olyan klubnál, mint a Juve. 

Hogy milyen jövő áll Sarri előtt? Egyértelműen azt mondanám, hogy az AS Roma alakulata nagyszerűen illeszkedik Maurizio jellemzőihez, ekképp úgy vélem, egy fővárosi megbízatás testhezálló lenne neki, mivel a Farkasok futballistáinak tulajdonságai kiválóak a mester alapvető elképzeléseihez. Úgy vélem, felettébb működőképes kapcsolat alakulhatna ki közöttük" – összegzett Luca Gotti.