Ronaldo: "Messze a történet vége"

img_20210315_003741.pngA Juventus portugál világsztárja, Cristiano Ronaldo a minap megdöntötte a labdarúgás mai napig egyik legkiemelkedőbb szereplőjének tartott Pelé gólrekordját, mivel a Cagliari ellen szerzett mesterhármasának révén pályafutásának 770. találatát érte el.

Az ötszörös aranylabdás klasszis ugyan a mérkőzést követően – valószínűleg a Porto elleni Bajnokok Ligája-kiesés után őt érő kritikák miatt – nem kívánt interjút adni az összecsapást közvetítő Sky Sport Italia újságírójának, közösségi oldalain terjedelmes üzenetben emlékezett meg a jeles alkalomról, egyúttal igyekezett cáfolni az Öreg Hölgytől való távozásáról szóló híreszteléseket is.

"Az elmúlt hetekben számos cikk és statisztika látott napvilágot velem kapcsolatban, melyek rendre a rekordommal foglalkoztak, s melyek kineveztek engem a futballtörténelem legeredményesebb góllövőjének, kijelentve, hogy találataim száma immár meghaladja a Pelé által elért mennyiséget" – kezdte mondanivalóját a klasszis.

"Bár rendkívül hálás vagyok ezen elismerésekért, eljött az idő, hogy elmagyarázzam, milyen okból kifolyólag nem törődtem ezzel a rekorddal egészen mostani szavaim közzétételéig. Mivel örök és feltétlen nagyrabecsüléssel, s rajongással áldozom a labdarúgás egyik legjobbjának, Edson Arantes do Nascimento úrnak, valamint a huszadik század futballjának, késztetést éreztem, hogy hivatalos találatként ismerjem el e nagyszerű labdarúgó São Paulo válogatottjában szerzett kilenc, valamint a brazil katonacsapat mezében lőtt egy gólját is, ekként állapítva meg a 770-es számot. A világ, valamint szeretett sportágunk igen sokat változott ezen időszak óta, azonban ez nem teszi törvényszerűvé, hogy a saját érdemeink miatt el kell felednünk a történelmet.

Ma, mikor elértem ezt a rekordot, megszerezvén pályafutásom 770. találatát is, egyenesen a futball valaha volt egyik legnagyobb legendájához, Peléhez szeretném intézni szavaimat, ugyanis nincs olyan labdarúgó a világon, aki ne azokon a történeteken nőtt volna fel, melyek az ő jelentőségéről, a játékáról, vagy az eredményeiről szólnak, ez alól pedig én magam sem vagyok kivétel. Ebből kifolyólag szavakkal leírhatatlan öröm és büszkeség töltött el, mikor megszereztem a találatot, melynek révén minden idők legeredményesebb góllövőjévé váltam, hiszen ezáltal megdöntöttem Pelé örökkévalónak hitt rekordját, ami olyan érdem, melyről Madeirán töltött gyermekkoromban még csak álmodni sem mertem.

Mélységes köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik az eddigiek folyamán kísértek az utamon, így az egykori- és jelenlegi csapattársaimnak, a mindenkori ellenfeleimnek, s gyönyörű sportágunk összes szerelmesének, mindenekelőtt pedig a családomnak és a barátaimnak, mivel mikor arról beszélek, hogy nélkülük nem érhettem volna el mindezt, igaz szavakat mondok.

Ennek ellenére folytatom az utamat, s egy percre sem állok meg, mivel mint mindig, most is változatlan lelkesedéssel várom az újabb kihívásokat és megmérettetéseket, a soron következő rekordokat és trófeákat. Még igen messze vagyunk a történetem végétől, mivel a jövő a holnapi nappal veszi kezdetét, s még számos siker és diadal vár rám a Juventus, valamint Portugália futballistájaként!

Tartsatok velem az újabb kihívások felé! Gyerünk!" – zárta szavait Ronaldo.

A korábban a Sporting CP, a Manchester United, továbbá a Real Madrid szerelésében is futballozó legenda rekordjához maga Pelé is gratulált, aki szintén a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában kijelentette, hogy egyáltalán nem csalódott a portugál futballista eredménye miatt, csupán azt sajnálja, hogy nem lehet mellette ezekben a pillanatokban.

"Cristiano, az élet egy végtelen, s egyedülálló repülőút, melyen közülünk, labdarúgók közül mindenki végighaladt, ki-ki a saját maga által meghatározott nyomvonalat követve. Neked pedig az eddig elteltekben igazán fantasztikus repülésben volt részed!

Rendkívül csodálom a játékodat, melyet én magam is szívesen követek figyelemmel, s tisztelem az általad elért eredményeket, ám azt hiszem, hogy ez az eddigiek során sem volt titok egyetlen ember számára sem. Gratulálok a hivatalos mérkőzéseken elért gólrekordom megdöntéséhez. Nincs bennem fájdalom, vagy keserűség, egyedül azt sajnálom, hogy ma nem ölelhetlek magamhoz.

Ezt a fényképet mégis itt hagyom, az irántad érzett hatalmas tiszteletem jeléül, s mintegy emlékeztetőül a szeretetem, valamint az évek óta fennálló szoros barátságunk szimbólumaként" – írta Pelé.

Magától értetődő módon a portugál klasszis jelenlegi klubcsapata, a Juventus is megemlékezett a jeles eseményről, az Öreg Hölgy azonban szavak helyett egy videóval kedveskedett a támadónak, mely Cristiano Ronaldo összes, szám szerint eddig 95 fekete-fehér szerelésben lőtt találatát eleveníti fel: