Cobolli Gigli: "Mielőbb el kell adni Ronaldót"

giovanni_cobolli_gigli_1400x840.jpgA Juventus korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli a klub Porto elleni kiesését követően arról beszélt, hogy a jelenleg Andrea Agnelli által vezetett együttesnek minél hamarabb értékesítenie kell legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót, akinek leigazolása véleménye szerint hatalmas mellényúlás volt, valamint kijelentette, hogy ezzel együtt kötelező lenne megszabadulni Fabio Paratici sportigazgatótól, illetve Pavel Nedvěd alelnöktől is.

A sportvezető, aki a 2006-os Caciopolit követő esztendőkben irányította az Öreg Hölgyet, elsőként a portugál világsztárról alkotott véleményt, akivel kapcsolatban állítása szerint már 2018-as szerződtetésekor erős kételyei voltak, emellett leszögezte, hogy utódjának jelen pillanatban minden eddiginél kritikusabb szemmel kell vizsgálnia a Bianconeri helyzetét.

"Már Cristiano első, Juventusnál töltött napjánál elmondtam, hogy hatalmas hiba volt őt Torinóba hozni. Természetesen a portugál a futballtörténelem egyik legkiemelkedőbb játékosa, s egy óriási bajnok, azonban túl sokba került és kerül a Bianconerinek" – kezdte mondanivalóját a Radio Punto Nuovo adásában. 

"A további lépések kizárólag a klub vezetőségén múlnak, ám úgy gondolom, egy ekkora gazdasági válság idején tarthatatlan, hogy minden gólja után egy millió eurót fizetnek Ronaldónak. Agnellinek jelen pillanatban minden eddiginél nagyobb önkritikát kell gyakorolnia a saját intézkedései felett, azonban való igaz, hogy a minősíthetetlen színvonalat képviselő munkatársai sem könnyítik meg a dolgát.

A tegnapi kudarcért nem hibáztathatom Andrea Pirlót, főleg annak fényében, hogy korábban én is kineveztem egy hozzá hasonlóan tapasztalatlan trénert Ciro Ferrara személyében, vele kapcsolatban pedig finoman szólva sem élnek bennem kellemes emlékek. Agnelli nyilvánvalóan nagy kockázatot vállalt, mikor leültette őt a kispadra, mindazonáltal korábban jóval nagyobb hibát követett el, hiszen annak ellenére, hogy nem szerette volna kinevezni Maurizio Sarrit, engedett Fabio Paratici és Pavel Nedvěd nyomásának. A Juventusnak most egyértelműen új útra kell lépnie, máskülönben túl késő lesz."

A Juventus egykori futballistája, s jelenlegi alelnöke éles támadásokat kapott a sajtótól tegnap esti megnyilvánulása miatt, mikor a lefújást követően a stadion hirdetőtábláit rugdosta dühében.

"Pavelt nagy bajnoknak, s remek embernek ismertem meg, ám mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy képtelen betölteni a Juve alelnöki pozícióját. Agnellinek újra kell gondolnia a cseh klubon belüli szerepkörét, mivel a jelenlegi állapot már-már tarthatatlannak bizonyul.

Nedvěd egészen egyszerűen méltatlanul viselkedik, ám ez évek óta jellemző rá. Példának okáért, két évvel ezelőtt nem vett részt a Massimiliano Allegri távozását bejelentő sajtótájékoztatón, ami véleményem szerint megengedhetetlen egy ilyen pozícióban lévő embertől. Tisztában vagyok vele, hogy nem kedvelték egymást, azonban még ebben a helyzetben is kibúvókat keresett, közölve, hogy külföldön tartózkodik, miközben mindvégig Olaszországban volt. Ezzel a magatartással szembeköpi a Juventus értékeit.

Az Öreg Hölgynek vitathatatlanul meg kell szabadulnia Ronaldótól a szezon végén, s ugyanez vonatkozik Nedvědre, továbbá Fabio Paraticire is. Bízom benne, hogy Agnelli csak azért léptette előre a sportigazgatóját, hogy később kivonja őt a forgalomból, s eltávolítsa a klub közeléből. Reményeim szerint ez lehetett a forgatókönyv" – összegzett Cobolli Gigli.