Pirlo: "A holnapi meccs óriási téttel bír"

pirlo_roma.jpgA Roma elleni bajnoki sikert követően a Juventus a Coppa Italia elődöntőjének visszavágóján mutathatja meg erejét, mely összecsapás keretein belül az Öreg Hölgynek a milánói találkozón 1-2-es arányban felülmúlt Inter alakulatán kell túljutnia hazai környezetben, hogy kvalifikálja magát a május 19-i fináléba, ahol a csapat egy diadal esetén a Supercoppa Italiana után újabb trófeát hódíthatna el a 2020/21-es idényben.

A mérkőzést megelőzően természetesen a Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melyben többek között arról beszélt, hogy az olasz rekordbajnok végre igazi csapatként játszik, valamint kiemelte a Nerazzurri erényeit is.

"A holnapi mérkőzés tekintetében az a legfontosabb, hogy ténylegesen Juventusként futballozzunk, ahogy azt a legutóbbi találkozóinkon is tettük. Ezúttal egy döntőbe való bejutás a tét, ezt a célt pedig mindenképpen el kell érnünk. Kemény, már-már egy csata nehézségével vetekedő összecsapás lesz, azonban készen állunk a legjobb tudásunk szerint teljesíteni, s ennek nyomán szembenézni az Interrel" – jelentette ki a Maestro a meccs előtti sajtótájékoztatón.

"Úgy kell gondolnunk a mérkőzésre, mintha az összesített állás továbbra is 0-0 lenne, s e hozzáállás szellemében kell futballoznunk. Nem gondolhatunk a párharc első felére, mivel a holnapi találkozó önmagában is egy finálé jelentőségével bír, a mentalitásunknak ekképp agresszívnak kell lennie, s olyan együttes benyomását kell keltenünk, mely pontosan tudja, hogy mit szeretne elérni. A tét óriási, ezért egészen egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy a meccs kicsússzon a kezeink közül."

Antonio Conte alakulatába az egy héttel ezelőtti találkozóhoz képest visszatérhet a rendkívüli erősítést jelentő Romelu Lukaku, valamint Achraf Hakimi, így a megmérettetés minden bizonnyal nehezebb lesz a torinóiak számára, mint a korábbi összecsapás.

"Az Inter igen szervezett csapat, ezzel pedig tökéletesen tisztában vagyunk. Kiválóan ismerjük a mesterüket, ám a a lehetőségeik ezúttal sokkal szélesebb skálán mozognak majd, hiszen Lukaku és Hakimi is vissza fog térni a keretükbe, akik elmondhatatlan hatást gyakorolnak rájuk.

Ennek ellenére mi is készen állunk, ez minden tekintetben kijelenthető. A sérültjeink állapotát minden nap kiértékeljük, s bízunk benne, hogy minél hamarabb közöttük tudhatjuk őket. Holnap ismét Gigi Buffon fog a kapuban állni, Dejan Kuluševski pedig az első perctől fogva a pályán lesz majd."

Az egykori középpályás ezt követően a csapat helyzetére is kitért, kiemelve a mentalitás fontosságát, valamint szót ejtve az együttes nagy fokú összhangjáról is.

"A csapatunk által képviselt mentalitás megnyugtat. Nagyon pozitívan állunk hozzá az előttünk lévő időszakhoz, s hiszünk abban, hogy jól végezzük a dolgunkat, valamint meggyőződésünk, hogy a jelenlegi futballunk jó kiindulópontot jelent a későbbiekre nézve. Egyértelmű célkitűzések lebegnek a szemünk előtt, ezeket pedig nyilvánvalóan el is szeretnénk érni, s ennek révén minden erőnkkel ezek megvalósítására összpontosítunk.

A szezon eddigi vereségei bebizonyították számunkra, hogy a kudarcok ellenére nagy fejlődési lehetőség, illetve hatalmas potenciál lakozik bennünk, mivel huszonhárom minőségi labdarúgóval rendelkezünk, akik bármelyik összecsapáson megbízható opciót jelentenek. Tanultunk a vereségeinkből, most pedig ennek babérjait aratjuk le.

Sokkal kompaktabb együttes vagyunk, mint kezdetben, s elmondhatom, hogy jelenleg valódi csapatként tevékenykedünk. Mindent megteszünk a másikért, s egymásért is küzdünk a pályán, ez pedig természetesen az eredményekre is jótékony hatással van. A stabilabb védekezésünk nem csak az e csapatrészben játszó futballistáknak köszönhető, hanem a teljes együttesnek, s a közösen képviselt hozzáállásnak is.

Jól érezzük magunkat, némi fizikai és szellemi fáradtság pedig teljesen természetes, mivel már az idény elején tudtuk, hogy hosszú, valamint megterhelő hónapok következnek. Jelenleg igen sok fontos, illetve fárasztó mérkőzés áll előttünk, ám legalább ugyanennyi hasonló találkozót vettünk sikerrel az eddigiekben. A továbbiakban még jobban kell játszanunk, valamint meg kell próbálunk ennél is nagyobb eredményességet kifejteni, elsősorban azonban a fejlődésünkre kell fókuszálnunk, mivel e téren nagy lehetőségek rejlenek bennünk" – zárta szavait Pirlo.