Fonseca: "Cristante lesz a kapitány a Juventus ellen"

fonsi.pngAz AS Roma vezetőedzője, Paulo Fonseca is nyilatkozott a sajtó képviselőinek a ma esti Juventus-Roma összecsapás előtt, melyben mindenekelőtt a fővárosi csapat háza táján fellelhető legérdekesebb témáról, azaz Edin Džeko ügyéről beszélt, hiszen mint ismert, a bosnyák támadó az elmúlt napokban ugyan kibékült edzőjével, ám konfliktusuk következtében a csapatkapitányi karszalagot nem viselheti többé.

"Ezzel kapcsolatban nem mondhatok annál többet, mint amit már a sportigazgatónk, Tiago Pinto elmondott" – válaszolta a farkasok edzője a riportereknek.

"Edin Džeko jó edzésmunkát végzett a héten, azonban Bryan Cristante lesz a csapat kapitánya holnap"  – zárta rövidre a kérdést Fonseca. 

A legtöbb olasz forrás úgy értesült, a veterán bosnyák támadó a kispadon fog kezdeni az Öreg Hölgy ellen, ugyanis Fonseca úgy véli, hogy az elmúlt két mérkőzésen elért győzelmekre kell építenie a fővárosi együttesnek, ezeken pedig Borja Mayoral szerepelt a csatárposzton. 

"A győzelmek, valamint az edzéseken végzett kemény munka újra összekovácsolta a csapatot" – vélekedett a portugál mester. 

Az AS Roma jelenleg a tabella harmadik helyén tanyázik, egy ponttal megelőzve holnapi ellenfelét, azonban Fonseca nem kívánt párhuzamot vonni a két csapat formáját illetően. 

"Nem szeretem ezeket az összehasonlításokat, ugyanis két eltérő csapatról beszélünk. Tény, hogy a Juventus nagyon erős és nagyszerű edzőjük van, aki már korántsem ugyanaz, mint a szezon elején volt. A csapat most sokkal dinamikusabb és magabiztosabb, ezen felül pedig remek egyéniségekkel rendelkeznek, azonban mi is jó formában érkezünk, tele önbizalommal" – tette hozzá a Shakhtar Donetsk egykori mestere.

Borja Mayoral valószínűleg holnap is a kezdőben kap majd helyet, s ennek kapcsán Fonseca megragadta az alkalmat, hogy elismerje játékosa közelmúltban mutatott teljesítményét.

"Jól tudom, hogy mire képes, ő egy minőségi játékos, aki jó meccseket játszik mostanában."

Ezt követően a rómaiak mesterét a három fős középpályáról kérdezték, majd pedig a csapat többi részéről is szót ejtett.

"A három fős középpálya megoldást jelenthet holnapra. A kapusokat illetően, Mirante visszatért, azonban holnap Pau López fog védeni. Smalling és Pedro továbbra sem lesznek bevethetők, ahogy El-Shaarawy sem lesz még velünk a Juve ellen.

Gonzalo Villar védekező-, és támadó középpályásként is jól tud teljesíteni. Megvannak a megfelelő tulajdonságai ahhoz, hogy mélyebben játsszon, közelebb a védősorhoz, azonban a támadó harmadban is segítségünkre tud lenni." 

A Juventus és az AS Roma előző összecsapása emlékezetesre sikeredett, mivel az októberi találkozón a torinóiak emberhátrányban harcolták ki az egyenlítést és állították be a 2-2-es végeredményt az Olimpicóban Cristiano Ronaldo fejesével. Paulo Fonseca elmondta, hogy ezúttal egy annál is erősebb ellenfélre számít, mivel az olasz rekordbajnok igen sok tekintetben fejlődött.

"Azóta sok idő eltelt, több idejük volt együtt dolgozni, ennek pedig a pályán is meglátszik az eredménye. Mélyebben képesek játszani, azonban dinamikusabbak is. Mint tudjuk, komoly egyéniségekkel rendelkeznek és erősebb csapattá váltak az előző összecsapásunk óta." 

A játékosaimtól ennek ellenére ugyanazt fogom kérni, amit minden mérkőzés előtt, azaz, hogy ambiciózusan lépjenek pályára" – zárta mondandóját a Farkasok trénere.