Ranieri: "Tökéletes meccset kell játszanunk"

kanya.jpgAz Öreg Hölgy és a Sampdoria ma esti találkozója előtt Andrea Pirlót követően a Blucerchiata mestere, Claudio Ranieri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó részvételével, melyben többek között kijelentette, hogy együttesének tökéletes összecsapást kell játszania a Juventusszal szemben, valamint arról is szót ejtett, hogy a Serie A a tabella mindkét végén, azaz a bajnoki címért való küzdelem, illetve a kiesés elkerüléséért folyó harc során is nyitott.

A hatvankilenc esztendős szakember mindenekelőtt együttesének holnapi ellenfelét méltatta, kijelentve, hogy az Öreg Hölgy továbbra is a Scudetto egyik legfőbb várományosa, így mindenképpen ekként kell kezelniük a Zebrákat, nem lebecsülve játékerejüket.

"A Juventus egy olyan csapat, mely annak ellenére, hogy edzőt váltott, eredményesen teljesít" – kezdte mondanivalóját a fekete-fehéreket 2007 és 2009 között irányító szakember a találkozót megelőző sajtókonferencián.

"Számos új játékost igazoltak, akik mostanra egyértelműen jól beilleszkedtek az együttesbe, ezen igazolások révén pedig kijelenthető, hogy ők is bejelentkeztek a Scudettóért, ahogy minden évben teszik.

Való igaz, hogy az eddigi fordulókban összeszedtek némi hátrányt, s az is pontos megállapítás, hogy bizonyos tekintetben még fejlődniük kell, azonban az idei szezon szépsége éppen a trófeáért folyó harc nyitottságában rejlik, s ugyanez vonatkozik a kiesés elkerüléséért vívott csatára is."

A Bianconeri irányítását augusztustól átvevő Maestro éppen Ranieri alakulata ellen érte el első győzelmét trénerként a Serie A első fordulójában, ennek ellenére a szakember úgy véli, hogy a genovai együttes sokat változott a szeptemberi megmérettetés óta.

"A Sampdoria igen sokat változott az első egymás elleni meccsünk óta. Új futballisták érkeztek a csapathoz, lassan pedig mindegyik játékosunk rátalál a szükséges formájára. Ne felejtsük el, hogy néhány labdarúgónk tavaly február óta nem lépett pályára rendszeresen, ennek fényében pedig természetes, hogy idő kell nekik.

A most szerződtetett futballistáink, mint például Ernesto Torregrossa, egyértelműen más adottságokkal rendelkeznek, mint a többiek, így hiszek benne, hogy a Sampdoria sokkal többre hivatott az eddigi eredményeknél.

Holnap mindenekelőtt rendkívüli nyugalommal, s mértékletességgel kell futballoznunk, mivel a Juventushoz hasonló együttesekkel szemben mindig arra kell törekednünk, hogy tökéletes meccset játsszunk, ám természetesen az efféle összecsapásokon a szerencse is nagy segítséget jelenthet.

Ebben az esetben ez különös mértékben igaz lesz, mivel bárhogy is teljesítesz, a bajnok előbb-utóbb mindig megmutatja valódi arcát" – zárta szavait az olasz tréner.