Berhalter: "McKennie és Reynolds is kiváló játékos"

emszikeni.jpgAz Amerikai Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya, Gregg Berhalter a nemrég érdekes nyilatkozatot tett az olasz TuttoMercatoWeb internetes hírportálnak, melyben szót ejtett a Juventus fiatal amerikai középpályásáról, Weston McKennie-ről, valamint az Öreg Hölgy kiszemeltjéről, Bryan Reynoldsról is.

A texasi születésű, huszonkét esztendős McKennie az idény elején kiváló formában mutatkozott be a Bianconeri együttesében, ahol az utóbbi időben vitathatatlanul alapemberré vált, s nagy munkabírása mellett eredményesen is futballozik, hiszen 15 mérkőzésen két gólt és két gólpasszt szerzett, ráadásul olyan csapatok ellen talált be, mint a Torino, illetve a Barcelona.

Berhalter 2018 óta tölti be jelenlegi  posztját, ebből kifolyólag pedig igen jól ismeri a Schalke 04 együttesétől kölcsönben megszerzett futballistát, akiről elmondta, hogy a katalánok ellen nyújtott teljesítménye csak egy remek szereplés megkoronázása volt.

"Weston nagyszerűen játszott a Camp Nouban, és rendkívül jó volt látni, hogy egy olyan futballista, mint Lionel Messi, valamit egy olyan klub, mint a Barcelona, csak még többet hozott ki belőle. Úgy gondolom, hogy az ott szerzett gólja tökéletes példa arra, hogy milyen hasznos tud lenni a tizenhatoson belülre történő betöréseivel, s mennyit tud ezzel segíteni a csapatának."

A tréner szerint a labdarúgó ebben az idényben megmutatta, hogy milyen jó játékos valójában, s véleménye szerint a Serie A légköre is pozitív hatással van rá, mint ahogy azt eddig is meg lehetett tapasztalni.

"Őszintén számítottam rá, hogy a mostanihoz hasonlóan fog teljesíteni Olaszországban. Mindig hittünk Weston tehetségében, a múltban ugyanúgy, ahogy jelenleg. Meggyőződésem, hogy klasszissá tud válni a Serie A-ban, s részben már el is indult ezen az úton.

Mikor a Juventus leigazolta, nagy lelkesedéssel számolt be nekünk az új kihívásról, valamint azt is elmondta, hogy Cristiano Ronaldo az első pillanattól kezdve segítette őt a csapatba, valamint az országba való beilleszkedése során."

A futballistát, akit az év amerikai labdarúgójának is megválasztottak hazájában, nagyon jól érzi magát Torinóban, s rendkívül megkedvelte Olaszországot is, mestere pedig egyáltalán nem lepődik meg ezen.

"Nem csodálkozom, hogy Weston megszerette a környezetét, mivel egy nagyon barátságos srácról beszélünk, aki kiváló nyelvérzékkel rendelkezik, emiatt pedig hamarosan folyékonyan fog beszélni olaszul, miközben magáénak fogja érezni az ország kulturális sajátosságait is."

Berhaltert a Zebrák elsődleges téli célpontjáról, Bryan Reynoldsról is kérdezték, aki Romeo Agresti értesülései szerint már meg is kötötte szóbeli megállapodását az olasz rekordbajnokkal, a szakember pedig csak dicsérő szavakkal tudott nyilatkozni a tehetséges jobbhátvédről.

"Bryan egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező futballista, aki annak ellenére, hogy mindössze tizenkilenc esztendős, már többször is bebizonyította, hogy képes különbséget jelenteni a pályán. Olyan jobbhátvédről beszélünk a személyében, aki a teljes oldalát képes bejátszani, és máris az MLS-ben szereplő FC Dallas alapembere, ami nem véletlen, mivel korábban az utánpótlásklubokban is töretlenül fejlődött."

Az elmúlt időszakban rengeteg amerikai futballista érkezett az európai topbajnokságokba, a Juventusszal kapcsolatban álló játékosok mellett pedig számos reménység játszik a kontinens jelentős csapataiban, elég csak Christian Pulisic, Sergiño Dest, vagy akár Giovanni Reyna nevét megemlíteni.

"Valóban egyre több amerikai fiatal játszik Európában, akik egytől-egyig nagy jövő előtt állhatnak. Nem lennék meglepve, ha rövidesen többen is a Serie A-ban szerepelnének közülük" – zárta szavait a szövetségi kapitány.