Ronaldo lett az évszázad játékosa

img_20201227_235110.pngA mai napon kihirdették, hogy a Juventus ötszörös aranylabdás portugál világsztárja, Cristiano Ronaldo nyerte a dubaji Globe Soccer Awards által szervezett szavazást, melyen a voksolók arról dönthettek, hogy ki legyen a jelenlegi évszázad, azaz a 2001 és 2020 között eltelt évek legnagyszerűbb futballistája.

A Bianoneri harmincöt éves kiválósága, aki a válogatottban, illetve klubcsapatában is lejátszott mérkőzéseket is figyelembe véve 2020-ban 44 találkozón 44 gólt szerzett, a Barcelona hat Aranylabdát elnyerő argentin sztárját, Lionel Messit, valamint a Liverpool évek óta az élvonalba tartozó egyiptomi támadóját, Mohamed Salah-t előzte meg a jelölt labdarúgók rövidített listáján.

A gálán az évszázad játékosa mellett az évszázad edzőjének járó kitüntetést is kiosztották, melynek nyertese a korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent, jelenleg pedig a Manchester City alakulatát irányító Pep Guardiola lett, míg az év futballistájának Robert Lewandowskit, az év szakemberének pedig Hans-Dieter Flicket választották.

"Nagyszerű érzés olyan bajnokokkal együtt lenni ezen a díjátadón, mint Robert Lewandowski, Iker Casillas, vagy Gerard Piqué, ez egyszerűen elképesztő" – mondta a CR7 becenévre hallgató futballista, aki szavaival egyúttal méltatta az életműdíjjal jutalmazott spanyol kapust és védőt is.

"Iker egy hihetetlen példa mindannyiunk számára, hiszen mikor nemrég egészségügyi gondok jelentkeztek nála, megértette velünk, hogy mindig értékelnünk kell azt, amink van. Hamarosan harminchat esztendős leszek, azonban még mindig rendkívül szeretem a futballt, az életemet, valamint a családomat" – tette hozzá.

A portugál futballista legnagyobb gyermekéről, Cristiano Ronaldo Juniorról is beszélt, s többek között elmondta, hogy néha ideges lesz rá, mikor káros ételeket fogyaszt.

"Meglátjuk, hogy a fiamból egyszer lehet-e majd nagyszerű futballista, mindenesetre én nem fogok nyomást gyakorolni rá" – jelentette ki.

"Néha kólát iszik és chipset eszik, ami engem rendkívül irritál, ezzel pedig ő is tisztában van. Néha azt mondom neki, hogy a futópados edzéseket követően mártózzon meg az erre előkészített hideg vízben, ám ekkor mindig tiltakozik, és azt feleli, hogy »Apa, ez olyan hideg!« Természetesen ezt rendben van, hiszen még csak tíz esztendős.

Mindig elmondom neki, hogy a sikerhez nagyon sok munka, valamint feltétlen odaadás szükségeltetik. Nem fogom azt mondani neki, hogy legyen labdarúgó, azonban nyilván szeretném ezt. A legfontosabb, hogy a saját pályáján a legjobbá váljon, s teljesen mindegy, hogy a futballban, vagy például az orvoslásban ér majd el sikereket."

Az Öreg Hölgy együttesét 2018 nyara óta szolgáló támadó ezt követően arról beszélt, hogy hatalmas megtiszteltetést jelent neki az elismerés átvétele, s ez csak megerősíti abban, hogy folytatnia kell így is egyedülállónak számító pályafutását.

"Ez a díj hatalmas motivációt ad nekem, elképesztő, hogy átélhetem ezt a pillanatot, mivel ez óriási megtiszteltetés számomra. Remélem, hogy a járványnak vége lesz a következő szezonban, és még többen lehetnek itt ezen a díjátadón.

Egy üres stadionban játszani igen unalmas. Tiszteletben tartjuk az előírt protokollokat, hiszen nagyon fontos az egészségünk megőrzése, mindazonáltal a futball mindig is a szenvedélyemnek számított. A családomért, valamint a szurkolókért küzdök, s furcsa nélkülük pályára lépni.

Azt is szeretem, mikor a szurkolók provokálni próbálnak, mikor betalálok más csapatok ellen. A stadionban ilyenkor mindig felhangzik a nevemet emlegető füttykoncert, azonban ezzel csak még több motivációt szerzek.

Köszönöm az elismerést, rendkívül boldog vagyok miatta. Bízom benne, hogy még néhány évet a pályán tölthetek, olyan szellemben, ahogy az eddigieket" – zárta szavait Ronaldo.