Prandelli: "Meg kell ragadnunk az alkalmat"

cesare_prandelli.jpgCesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője úgy gondolja, hogy csapatának meg kell ragadnia az alkalmat, hogy pontot, vagy pontokat raboljon a Juventustól, és szeretné látni az eltökéltséget a Violák támadójátékában.

A firenzei klub jelenleg a tizenhatodik helyen áll a Serie A idei kiírásában, úgy, hogy mindeddig nem nyertek idegenbeli meccset ebben a szezonban, de a szakember, elmondása szerint tapasztalt mentális változásokat a csapatán az utolsó két mérkőzés óta.

"A nagy csapatok elleni győzelem kulcsa nem feltétlen az, hogy odafigyelünk a részletekre, hanem az, hogy minden előttünk kínálkozó lehetőséget megragadunk az összecsapáson" – kezdte a sajtótájékoztatót a Violák vezetőedzője.

"Ha ebben a szellemben lépünk pályára, akkor kiváló mérkőzést fogunk játszani."

A firenzei klub nem tudott gólt lőni az utolsó négy idegenbeli mérkőzésükön, de a mester bizakodik a Sassuolo  és a Hellas Verona elleni meccs után.

"Jelenleg arra kell összpontosítanunk, hogy miként fogunk játszani. Az elmúlt mérkőzéseken mind a vágy, mind pedig a mentalitás szempontjából fejlődést érzékeltünk, s most az a feladatunk, hogy mindkettőt megtartsuk.

A két döntetlennel végződő meccs, amit a Sassuolo és a Hellas Verona ellen játszottunk, rendkívül nehéz munka eredménye, mivel mindkét csapat nagyszerű formát mutatott, és nehéz ellenük játszani.

Ha lehetőség adódik a támadások vezetésére, akkor azt mindenképpen ki kell használnunk. Úgy vélem, mentálisan készen állunk az előttünk álló feladatra."

A szakember interjújában kitért a Juventusra, valamint a holnapi ellenfél mesterére, Andrea Pirlóra is. Prandelli szerint nem lesz egyszerű ezt a Juvét újra feltüzelni a sikereit követően, és arról is beszélt, hogy a jelenlegi idényben intenzívebb harc várható a bajnoki címért is.

"Pirlo elég szépen építkezik. Újra formába tudta hozni a Bianconerit, ami valljuk be, nem volt egyszerű munka az előzmények ismeretében. Az idei évben sokkal nagyobb küzdelem fog zajlani a Scudettóért, mivel a két milánói klub sokkal erősebb lett, így problémákat okozhatnak a Zebráknak."

A tréner említést tett Gaetano Castrovilli ingadozó teljesítményéről is, szerinte pedig a futballistának meg kell találnia az örömöt, ami előre viheti őt pályafutása során. Az olasz válogatott játékos mindeddig kiváló játékkal rukkolt elő a Fiorentinában, de az idei kiírásban egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

"Amikor először láttam őt játszani a Artemio Franchi gyepén, akkor elmondtam neki, hogy rendkívül jól teljesített nyomás alatt is, ami igen imponáló volt számomra.

Mindazonáltal, miután valaki kezd beérni labdarúgóként, szinte törvényszerű, hogy többet várnak el tőle. Higgadtnak kell lennie, és vállalnia kell a kockázatokat.

Nem fogom a szemére vetni, hogy ha egyedül próbálja meg áttörni az ellenfél védelmét. Remélem, hogy a holnapi meccsen, melyen minden bizonnyal kezdőként számítok majd rá, sikerül meglelnie a játék által jelentett örömöt."

Az Öreg Hölgy idén nyáron igazolt szélsője, a firenzei nevelésű Federico Chiesa készen áll arra, hogy szembenézzen egykori csapatával az Allianz Stadium gyepén, ennek révén pedig Prandelli rá is kitért, de állítása szerint nem kizárólag az olasz játékostól, hanem a Bianconeri összes támadójától tart.

"Félek a Juventus támadóitól, beleértve Chiesát is. Lehengerlő csapatjátékot tudnak mutatni az akcióik során."

Az edző arra is kitért, hogy ez a meccs nagy ugródeszka lehet a csapat számára, melynek segítségével le szeretnék vonni a tanulságot a továbbiakra, és pontot szeretnének rabolni az Öreg Hölgytől.

"Az összes mérkőzés, amit eddig játszottunk, és játszani fogunk, tanulsággal szolgálhat a későbbiekre nézve. Meg vagyok győződve arról, hogy pontot tudunk szerezni a holnapi meccs folyamán.

A problémáink adottak, változtattam a mérkőzésekhez való hozzáállásomon, és úgy gondolom, egységesnek és kiegyensúlyozottnak kell lennünk a folytatásban is. Utóbbi különösen fontos, hiszen még a nagyszerűen futballozó csapatok sem hanyagolják el a védekezést" – zárta szavait Prandelli.