Pirlo: "A legfőbb dolog a koncentráció"

img_20201203_080004.pngGian Piero Gasperinit követően a Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette szokásos, mérkőzés előtti nyilatkozatát a holnap esti, Atalanta elleni összecsapást megelőzően, melyben mindenekelőtt kiemelte, hogy mélységesen tiszteli a bergamói együttest, és annak mesterét, valamint szót ejtett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásáról is, s leszögezte, hogy az Öreg Hölgynek megfelelő hozzáállásra és koncentrációra van szüksége ahhoz, hogy sikereket érhessen el.

"Nehéz találkozó áll előttünk, egy rendkívül erős ellenféllel szemben, mely már évek óta az olasz futball legerősebb együttesei, s az itteni labdarúgás megtestesítői között található" – jelentette ki a Juventus TV kamerái előtt.

"A fejlődésük a szemünk előtt zajlott le, úgy a Serie A-ban, mint a Bajnokok Ligájában, ebből kifolyólag pedig nagyon nehéz meccsre számítok, melyre egy valódi topcsapat mentalitásával kell készülnünk.

Nem lep meg az Atalanta következetessége, mivel az edzőjük és a vezetőségük munkája révén már évek óta ezen az úton haladnak. Ők testesítik meg az olasz foci valóságát, ezért pedig nagy tisztelettel tartozunk nekik.

Gian Piero Gasperini a Juventus ifjúsági akadémiáján állt munkába annak idején, ebből a kapcsolatból pedig jóformán mindkét fél profitált. Nagyon sajátos játékfelfogást képvisel, azonban az elképzelései az eredmények tekintetében is megtérültek."

Az ifjú trénernek nem titkolt célkitűzése, hogy a Bianconeri alakulatánál is támadófutballt honosítson meg, s lehetőleg nagyobb eredménnyel, mint tavaly Maurizio Sarri, aki annak ellenére, hogy megnyerte az olasz bajnokságot, nem sikerült átadnia filozófiáját a Zebrák játékosainak.

"Az eredmények mellett arra is szükségünk van, hogy megfelelő legyen a hozzáállásunk, valamint folyamatos a koncentrációnk, egyszóval minden téren következetesnek kell lennünk. Minden mérkőzésre változatlan mentalitással kell készülnünk, s nem számít, hogy ezeket az összecsapásokat az európai kupaporondon, vagy a Serie A-ban kell megvívnunk. Ha a szellemiségünk és a hozzáállásunk is megfelelő lesz, akkor az eredmények is érkezni fognak.

A csapat az elmúlt időszakban mindenekelőtt a hajlandóság terén fejlődött, vagyis az eredményeket egy alapvetően szükséges agresszivitással igyekszik elérni, ezzel együtt pedig arra törekszünk, hogy gyorsan visszaszerezzük a labdát, valamint hogy irányítsuk a mérkőzést. Technikai téren még javulnunk kell, mivel túlzottan sok pontatlan passzt adunk, azonban ez sok munkát igényel.

A legfőbb dolog a koncentráció, mivel a meccsek bizonyos pillanataiban általában zavarodottak vagyunk, de ezt szinte mindig kihangsúlyozom a srácoknak is. Ha nem összpontosítunk kilencvenöt percen keresztül, akkor a saját dolgunkat nehezítjük meg. Ha nem a kellő koncentrációval futunk ki a gyepre minden egyes mérkőzésen, akkor kellemetlen meglepetésekkel találkozhatunk."

Tegnap a svájci Nyonban megtartották a Bajnokok Ligájában részt vevő legjobb tizenhat együttes párosításainak sorsolását, melynek eredményeképp kiderült, hogy a Juventus az FC Porto együttesével fog találkozni az egyenes kieséses szakasz első fordulójában.

"Korrekt sorsolás volt. Amikor a sorozat ezen szakaszába lépünk, minden egyes ellenfél keménynek számít. Tiszteljük a Portót, és a helyes mentalitással kell szembenéznünk velük. Ehhez elég idő áll rendelkezésünkre, azonban most a bajnokság az elsődleges" – zárta szavait a Maestro.