Gasperini: "Ne kérdezzenek semmi másról"

gasperini-e1604441774593.jpgA Juventus együttese holnap az utóbbi időben számos kétely és találgatás közé kerülő Atalanta csapatát fogadja majd a bajnokságban, a bergamói alakulat mestere, Gian Piero Gasperini pedig számos témát érintett ezzel, valamint a csapat ügyeivel kapcsolatban. Az olasz tréner elmondta, hogy jelenleg nem Papu Gómez ügyére koncentrál, s azt is elárulta, hogy a gárda kiválósága, Josip Iličić továbbra is a kereten kívül tartózkodik.

"Nyertünk Amszterdamban, majd a Real Madridot kaptuk a sorsoláson" – mondta a hatvankét esztendős edző a meccs előtti sajtótájékoztatón.

"Nem hiszem, hogy játszottunk volna tét nélküli mérkőzéseket. Holnap a Juventusszal fogunk szembenézni, ami nagy dolog, ugyanakkor minden más csapatot és játékost hasonló tisztelettel kezelünk. Beszélhetnénk erről, ameddig csak szeretnénk, azonban még gondolkodnom kell a holnapi dolgokon.

A Real, a Juve, valamint a vasárnapi ellenfelünk, a Roma, mind nagy tekintélyt képviselő együttesek. Mindig az adott találkozóra fektetem a hangsúlyt, és még meg kell találnom a szükséges megoldást ezekre a mérkőzésekre a csapatot illetően."

Gasperini nem biztos benne, hogy gárdájának nemrég visszatérő szlovén kiválósága, Josip Iličić bevethető lesz-e az Öreg Hölggyel szemben, ellenben megerősítette, hogy a nyáron igazolt Aleksey Miranchuk ismét rendelkezésére áll koronavírus-fertőzését követően.

"Iličić még mindig a kereten kívül tartózkodik. Miranchuk ma először ismét velünk edzett, mivel negatív tesztet produkált. Az Atalantának nagyszerű teljesítményre van szüksége, és magabiztosan kell majd futballoznunk.

Nincs sok időnk felkészülni az összecsapásra, mindazonáltal ez jelenleg mindegyik csapat számára így van. Még nem tudom, hogy Iličić felépül-e holnapra. Egyelőre torokproblémákkal küszködik."

A csapatával az előző két idényben jelentős sikereket elérő mester a hírek szerint súlyosan összekülönbözött egyik kiválóságával, Alejandro Gómezzel, s mikor megkérdezték, hogy az argentin irányító szerepet kap-e majd holnap, nem kívánt bővebben nyilatkozni.

"Ha nincs egyéb probléma, játszhat. Nincs több hozzáfűznivalóm a témához, már csak az iránta való tiszteletem miatt sem. Beszélhetek a többi játékosomról, Pierluigi Gollinitől Duván Zapatáig. Részemről az ügy lezárva. Lehetőségem van választani, hogy kiket küldök föl a pályára.

Most a csapatra, s a holnapi, lehető legjobb felállásra kell gondolnom. Ne kérdezzenek semmi másról, már eleget mondtam ezekről" – zárta szavait Gasperini.