A Porto lesz a Juventus ellenfele a BL-nyolcaddöntőben

champions_league.jpgA mai nap folyamán 12 órai kezdettel a svájci Nyonban megrendezésre került a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párosításainak sorsolása, melyben a Barcelona elleni, idegenben elért 0-3-as győzelmének köszönhetően a Juventus együttese az első kalapban szerepelt. Az Öreg Hölgy lehetséges ellenfeleinek köre a múlt hét szerdai mérkőzéseket követően mindössze öt csapatra szűkült, melyek a következőek voltak: Sevilla (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), RB Leipzig (német), Borussia Mönchengladbach (német), FC Porto (portugál).

A sorsolás végén kiderült, hogy az olasz rekordbajnok a portugál győztes, az idei szezonban pedig a C-csoportban szereplő FC Porto együttesét kapta ellenfeléül a nyolcaddöntőben, mely együttessel legutóbb a 2017-es kiírás ugyanezen szakaszában mérkőzött meg, s jutott tovább kettős sikerrel.

TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK:

-Bayern München – Lazio

-Real Madrid – Atalanta

-Manchester City – Borussia Mönchengladbach

-Liverpool – RB Leipzig

-Chelsea – Atlético de Madrid

-Borussia Dortmund – Sevilla

-Paris Saint-German – FC Barcelona

A párharcokat a csoportok második helyezettei kezdik hazai pályán, majd utána következnek a csoportgyőztesek együtteseinek otthoni mérkőzései. Az első találkozókat február 16. és 24. között, a visszavágókat pedig március 9. és 17. között rendezik meg, a napok szerinti elosztást előreláthatólag délután négy órakor hirdetik ki.

Az első mérkőzést Portugáliában rendezik meg február 17.-én, míg a visszavágóra Torinóban kerül sor, március 9.-én.