Bajnokok Ligája-sorsolás

ucl.jpgAz elmúlt napokban a selejtezők lejátszásával teljessé vált a Bajnokok Ligája 2022/2023-as idényének főtáblás listája, ezt követően pedig természetesen elérkezett a csoportkörök sorsolásának időpontja is, melyet ma este 18 órától tart meg az UEFA az idei finálé helyszínének számító Isztambulban. 

Mint ismert, a Juventus a tavalyi idényben a Chelsea-vel, a Zenittel, valamint a Malmövel szerepelt egy kvartettben, s annak ellenére, hogy első helyezettként jutott tovább a maga csoportjából, már a nyolcaddöntőben búcsúznia kellett a sorozattól, ugyanis a Villarreal az 1-1-re végződő idegenbeli meccset követően Torinóban 0-3-as vereséget mért a Zebrákra, megfosztva ezzel Max Allegri alakulatát a továbbjutás, s az 1996 óta hőn áhított BL-győzelem lehetőségétől. 

A sorsolás ideje alatt a Juventus a második kalapból várja majd a fejleményeket, miközben az Európai Labdarúgó Szövetség az alábbi besorolást készítette el az erősorrend tekintetében: 

II. kalap: Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Manchester City, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain, Porto, Ajax

II. kalap: Liverpool, Chelsea, Barcelona, JUVENTUS, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig, Tottenham Hotspur

III. kalap: Borussia Dortmund, FC Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Inter, Napoli, Sporting Lisszabon, Bayer Leverkusen, Benfica

IV. kalap: Club Brugge, Celtic, Maccabi Haifa, Viktoria Plzeň, Olympique Marseille, Rangers, Dinamo Zagreb, FC København.

A sorsolást követően a következő csoportok alakultak ki: 

 Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „4 CHAMPIONS LEAGUE 2022-23 GROUP STAGE DRAW GROUP A AJAX LIVERPOOL NAPOLI RANGERS GROUPB PORTO ATLÉTICO LEVERKUSEN CLUB BRUGGE GROUP c BAYERN BARCELONA INTER VIKTORIA GROUP D FRANKFURT TOTTENHAM SPORTING MARSEILLE GROUP E MILAN CHELSEA SALZBURG DINAMO ZAGREB GROUP F REAL MADRID LEIPZIG SHAKHTAR CELTIC GROUP G MAN CITY SEVILLA DORTMUND COPENHAGEN GROUP H PSG J JUVENTUS BENFICA MACCABI HAIFA”