Pirlo: "Folytonosság szükséges"

pirlo_on_ben_juv.pngA Juventus a Barcelona elleni, több szempontból is történelmi Bajnokok Ligája-mérkőzés után ezúttal a Serie A-ban folytatja menetelését, ahol karácsonyig még négy találkozó vár az Öreg Hölgyre, melyek közül az első a Genoa ellen, idegenben kerül megrendezésre holnap 18 órai kezdettel.

Az összecsapást megelőzően a Bianconeri mestere, Andrea Pirlo megtette szokásos nyilatkozatát, melyben többek között kiemelte, hogy csapata erőt meríthet a katalánok elleni jó teljesítményből, melyre építhetnek is a továbbiakban, de leszögezte a koncentráció fontosságát is, s elmondta, összességében nehéz meccsre számít, melyet jó csapatmunkával nyerhetnek meg.

"Ha még mindig a Barcelona elleni találkozón gondolkodunk, akkor ezen minél hamarabb változtatnunk kell, és új lapot kell nyitnunk, mivel egy másik mérkőzés áll előttünk, és a legfőbb célunk az, hogy végre megteremtsük a folytonosságot a játékunkban" – mondta a Juventus TV kamerái előtt.

"Nem hagyhatjuk, hogy az elmúlt meccs pillanatai befolyásoljanak bennünket, hiszen jobban kell teljesítenünk, mint a legutóbbi négy bajnoki találkozónkon. Ugyanazt az éhséget és elszántságot akarom látni, mint a Bajnokok Ligájában, különben csúnya meglepetéssel szembesülhetünk."

Miután a szövetség elfogadta a Juventus fellebbezését Álvaro Morata ügyében, a spanyol támadó ismét bevethető lesz a Genoa ellen, azonban Romeo Agresti információi szerint Paulo Dybalának nagyobb esélye van a játékra a holnapi nap folyamán.

A Maestro elárulta, hogy véleménye szerint nehéz összecsapás áll az Öreg Hölgy előtt, illetve kiemelte a Genoához kötődő, játékos pályafutása idején szerzett emlékeit is.

"Nehéz mérkőzésre számítok, mivel a Genoa rendkívül jó védekezésben, valamint a lendületes, gyors kontrák felépítésében, emellett jól használja ki a játék során keletkező szüneteket saját elképzeléseinek érvényesítéséhez. A támadósorukban gyors és fizikailag erős futballistákkal rendelkeznek, ezért nagyon erősen összepontosítanunk kell majd.

Mindig szerettem a Marassiban pályára lépni, hiszen ez egy klasszikus angol stílusú stadion. Az egyik legkedvesebb emlékem, mikor gólt szereztem itt a Juventus színeiben."

A csapat amerikai labdarúgója, Weston McKennie egyre jobb teljesítményt nyújt, a legutóbbi két mérkőzésen pedig fontos gólokat szerzett, hiszen a Torino elleni városi derbin ő lőtte az egyenlítő találatot, míg a gránátvörös-kékek kapuját egy nagyszerű kapáslövéssel vette be.

"Már szinte teljesen beilleszkedett, és sokkal jobban tud olaszul is, így meg tudja magát értetni a csapattársakkal. Nagy mezőnymunkára képes, ezen felül pedig ég a vágytól, hogy minél többet fejlődhessen. A tizenhatoson belül is rendkívül hasznos, ami az egyik legjobb tulajdonsága, de még mindig sokkal többre képes."

A Zebrák egyik legjobban teljesítő játékosa a mindeddig nyolc gólpasszt kiosztó kolumbiai Juan Cuadrado, akivel az olasz tréner elmondása szerint nagyon elégedett, azonban véleménye szerint a játékos képes még ennél is jobban futballozni.

"Cuadrado több éve kulcsembernek számít a csapatban. Egyaránt hasznos támadásban és védekezésben, ám néha mégis vitába kell szállnom vele, mert túl sok apró mozdulatot tesz, továbbá túl sok csellel próbálkozik ahelyett, hogy kilencven percig következetesen játékban maradna" – összegzett a tréner.