Pirlo: "Nincs vesztenivalónk"

img_20201207_195113.pngA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo Ronald Koemant követően szintén megtartotta a mérkőzések előtti, szokásos sajtótájékoztatóját a holnapi, Barcelona elleni összecsapást megelőzően, melyben kijelentette, hogy a Zebrák legendás kapusa, Gianluigi Buffon lehetőséget kaphat a találkozón, valamint véleménye szerint csapata a győzelmet tűzi ki célnak maga elé, azonban nincs vesztenivalójuk, a legfontosabb a jó teljesítmény.

A gránátvörös-kékek a Bianconerihez hasonlóan erősen ingadozó formát mutatnak, miután jelenleg mindössze a kilencedik helyen állnak a La Ligában, mindazonáltal a Bajnokok Ligájában ötből öt meccset megnyertek, ekképp Pirlo szerint nincsenek válságban.

"Gigi jobban van, felépült a sérüléséből, holnap pedig pályára is léphet, mivel megérdemli, hogy egy ilyen rangos mérkőzésen szerepelhessen" – kezdett bele mondanivalójába a Maestro.

Az Öreg Hölgy a két csapat torinói meccsén 2-0-ás vereséget szenvedett holnapi ellenfelétől, azonban a tréner szerint ez már nem befolyásol semmit.

"Nem hiszem, hogy a Barcelona válságban lenne, mivel remek edzőjük van, aki nagyszerű ötletekkel áll elő, illetve mindenki tudja, milyen nagyszerű csapat az övék.

Hinnünk kell benne, hogy megszerezhetjük a három pontot. Nehéz mérkőzés lesz, és meg kell szenvednünk a sikerért, de tudjuk, hogy előttünk áll a lehetőség, ezt pedig ki is kell használnunk.

Nyíltan kell futballoznunk, mivel nincs vesztenivalónk. Ismerjük az első összecsapáson elkövetett hibáinkat, viszont tisztában vagyunk azzal is, hogy miket csináltunk jól. Nyugodtak vagyunk, és biztosak vagyunk benne, hogy bármi megtörténhet holnap."

Az egykori középpályás úgy véli, Aaron Ramsey hasznos lehet együttese számára a találkozón, valamint kijelentette, hogy véleménye szerint a Juventus sok tapasztalatot szerezhet az összecsapásból, melyet a világ egyik legjobb csapata ellen vívnak majd meg.

"Ramsey nagyon hasznos tud lenni, Kicsit jobban érzi magát néhány játékperccel a lábában, és kellő ereje van holnapra. Korábban azt mondtam, hogy nem gondoltam volna, hogy ekkora játékintelligenciával rendelkezik. Tudja, hogyan kell döntenie a kulcsszituációkban, és ez jól jöhet az üres területek esetében.

Az ilyen meccseket pontosan azért kell lejátszanunk, hogy fejlődjünk, és lássuk, milyen téren kell még javulnunk. A rangsoron kívül, az első hely megszerzése még többet adhat az egyenes kieséses szakasz sorsolásakor, azonban most sokkal fontosabb, hogy holnap hogyan álljunk föl, és mit tegyünk az összecsapás végeztével abban az esetben, ha jól teljesítünk."

Pirlo elmondása szerint visszanézte a Barcelona elleni első találkozót, és kijelentette, hogy nem gondolná, hogy a Torino ellen mutatott második félidei játék fordulópontot hozott volna csapata életében.

"Megtekintettük és kielemeztük az első mérkőzést. A vereségek javíthatnak a játszatni kívánt futballistákon, és segíthetnek nekünk a jövőben. Mindenképpen többet kell birtokolunk a labdát, mind legutóbb.

Sok játékossal képviseltetik magukat a pálya utolsó harmadában, ezért szorosabbá kell vonnunk a vonalainkat, és meg kell próbálnunk nagyobb intenzitással futballozni a széleken, hogy több helyünk legyen a támadások vezetésére.

Nem hinném, hogy a Torino ellen fordulópont következett volna be. A hozzáállás azonban egyértelműen megváltozott, teljesen más mentalitással játszottunk a második félidőben, mint a szünet előtt, és szinte az összes párharcunkat megnyertük. Sosem veszíthetjük el a DNS-t, ami a Juventust jellemzi."

Az újdonsült szakember arról is beszélt, hogy elvárja játékosaitól, hogy a meccs előtt 100%-ban az adott összecsapásra koncentráljanak, mivel csak így érhetik el a kívánt eredményeket.

"Nem szeretem különösebben, ha néhány futballista nem megfelelően áll hozzá az összecsapáshoz, és nincs velünk teljes mértékben, azonban az is igaz, hogy az általunk lejátszandó meccsek sokasága előbb-utóbb előidézheti a fizikai és szellemi fáradtságot.

Talán csak egy szikrára van szükség ahhoz, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa. Nem szabad kiengednünk, még akkor sem, ha a jelenlegi időszak miatt ez normálisnak tűnhet. Ennyi utazással nehéz mindig kellőképpen összpontosítani, így felléphet némi fáradtság. A holnap esti találkozón azonban ez biztosan nem fog megtörténni."

Az olasz szakvezető azt is elárulta, hogy rendkívül elégedett francia labdarúgójával, Adrien Rabiot-val, valamint igazat adott Ronald Koemannak korábbi, Messit és Ronaldót illető kijelentése miatt.

"Roppantul elégedett vagyok Adriennel, remek szezonja van. Korábban nem ismertem túlzottan, de remek, dolgos játékosnak tartom. Arra kell gondolnia, hogy jelenleg a potenciáljának körülbelül 70%-át aknázza ki, és ennél sokkal többre képes. A világ egyik legjobb középpályása válhat belőle.

Koemannak igaza van abban, hogy nem lenne igazságos eldönteni azt a kérdést, hogy Messi és Ronaldo közül ki a jobb futballista. Tizenöt éve játszanak ezen a szinten, ezen idő alatt pedig gyakorlatilag egymás között osztották föl az Aranylabdákat.

Kár lenne azon vitatkozni, hogy egyikőjük jobb-e a másikuknál, mivel mindketten olyan jelenségek, akik milliókat töltenek el boldogsággal, mikor pályára lépnek. Mindannyian köszönettel tartozunk nekik, hiszen nagyon jó dolgokat tettek a futball világában" – zárta szavait a fekete-fehérek mestere.