Koeman: "Kár, hogy de Ligt nem itt játszik"

koeman_juve_barca.pngA Barcelona mestere, Ronald Koeman ma 12:30-as kezdettel megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a holnapi, Juventus elleni összecsapás előtt, melyben többek között kijelentette, hogy sajnálja, hogy a torinóiak ifjú védőtehetsége, Matthijs de Ligt nem az ő csapatában játszik, valamint arról is beszélt, hogy valami történt a katalán alakulatnál az érkezését megelőzően.

A gránátvörös-kékek talán még az Öreg Hölgynél is nehezebb időkön mennek keresztül, mivel jelenleg mindössze a kilencedik helyet foglalják el a La Ligában, tizenkét ponttal lemaradva az éllovas Atlético Madridtól, legutóbb pedig az újonc Cádiz vendégeként szenvedtek 2-1-es vereséget.

"A célunk egyértelműen a mérkőzés megnyerése, illetve a csoportelsőség bebiztosítása" – kezdte mondanivalóját a holland szakember.

"Olyan játékosokat kényszerülünk majd hiányolni, mint Ansu Fati, vagy Ousmane Dembélé. Holnap lesz még egy edzésünk, ezt követően közöljük majd a meccskeretet. Erős csapattal fogunk készülődni, mert mindenképp nyerni szeretnénk.

A vereség mindig az edző felelőssége, mivel ő küldi pályára a csapatot, és ő az, aki végrehajtja az esetleges változtatásokat is. A tréner kezében mindig maximális felelősség található."

A holnapi összecsapáson a portugál világsztár 2018-as, Torinóba való igazolása óta először találkozik majd a pályán korunk talán két legnagyobb futballistája, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, ennek jelentőségéről is kérdezték a vezetőedzőt.

"Mindenképp szeretnék beszélni Leo Messivel a meccsel kapcsolatos dolgokról. Nem pazaroljuk az energiánkat feleslegesen minket nem érintő kérdésekre, mert egészen egyszerűen nincs ráhatásunk ezekre. Edzőként arra kell törekednem, hogy minden játékosomból a lehető legtöbbet hozzam ki.

Ronaldo továbbra is a világelit tagja, a góljai, illetve a pályán mutatott hatása miatt is. Jól kell védekeznünk, mert bárki ellen képes betalálni. Mindig a lábainál akarja tudni a labdát, ebből kifolyólag a játékszer megtartására kell törekednünk, így pedig nem okozhat számunkra problémát a hatástalanítása.

Fantasztikus, hogy két játékos képes ennyi ideig ilyen magas szinten futballozni. Leo és ő az elmúlt tizenöt év legjobb játékosai, és hatalmas tisztelet jár mindkettejüknek, és bár sokban különböznek egymástól, egyaránt hihetetlen statisztikákkal rendelkeznek, legyen szó a gólszerzésről, mesterhármasokról, vagy a díjak elhódításáról.

Ezúttal azonban nem arról lesz szó, hogy melyikük a legjobb, holnap pusztán csak jól kell teljesítenünk. Ennek ellenére remélem, hogy holnap este még egyszer megcsodálhatjuk őket együtt."

Koeman beszélt korábbi játékosáról, a huszonegy esztendős Matthijs de Ligtről is, akit korábbi holland szövetségi kapitányként több alkalommal is szerepeltethetett a nemzeti tizenegyben. A tréner elmondta, hogy kissé sajnálja, hogy a Barcelona 2019 nyarán nem tudta megszerezni a védőt, aki végül ötéves szerződést kötött a Bianconerivel, mivel játéka nagy segítséget jelentene mostani alakulatának is.

"Jól ismerem őt, hatalmas tapasztalattal bír, annak ellenére, hogy rendkívül fiatal. A világ legjobbjává válhat, mindemellett pedig remek ember is. Minden nap fejlődni akar. Kár, hogy a Juventusban futballozik, nem pedig a Barcelonában, még akkor is, ha valami történt itt azt megelőzően, hogy idejöttem volna" – zárta sok kételyre okot adható szavait a katalánok menedzsere.