Drăguşin jövője a Juventusnál van

radu_dr_gu_in.jpgFlorin Manea, a Juventus újonnan felfedezett tehetségének, a mindössze tizennyolc esztendős Radu Drăguşinnak ügynöke egy friss nyilatkozatában beszélt képviseltjének több, múltban meghozott döntéséről illetve életútjáról, és arról, hogy nagyrészt Andrea Pirlo volt az oka annak, hogy a futballista több ajánlat ellenére az Öreg Hölgy kötelékében maradhatott.

Elmondása szerint a román labdarúgót korábban az angol Chelsea együttese kereste meg, mielőtt elhagyta volna a hazájában szereplő Regal Bukarest alakulatát a Juventus U17-es csapatának kedvéért 2018-ban, azonban Manea inkább a Serie A-t ajánlotta számára a lehetőségek közül.

Mindazonáltal a Drăguşin még a legutóbbi átigazolásai időszakban is engedhetett volna Frank Lampard csábításának, azonban a Bianconeri mestere egyértelműen rendkívül magasra értékelte képességeit, és már a kezdetektől fogva az első csapatban tervezte szerepeltetni.

"Éppen Angliában tartózkodtam, ahol az ügynökségem irodái találhatóak, a bátyám pedig Romániában figyelt meg fiatal játékosokat" – kezdte mondanivalóját a menedzser a Tuttomercatoweb átigazolást firtató kérdésére.

"Remek kapcsolatban állunk a Juventus játékosmegfigyelőivel, és a múltban már többször is kértek tőlem ajánlásokat. Azonban már öt éve nem tudtam senkit a figyelmükbe ajánlani, egészen eddig az esetig.

A bátyám felhívott, közölve, hogy van egy ígéretes srác Romániában, én pedig elküldtem őt, hogy nézze meg a saját szemével is. Ezután meg is erősítette az első benyomásomat, s elmondta, hogy a fiú hatalmas tehetség, így tehát gyorsan szóltam a Juventus embereinek is.

Körülbelül egy órával ezután a Juventus egyik vezető játékosmegfigyelője, Matteo Tognozzi telefonált nekem, és elmondta, hogy Radu mindenkit lenyűgözött. Más csapatok is érdeklődtek iránta, de a Bianconeri nagyon szerette volna megszerezni. Radu megkérdezte tőlem, hogy hol válhat igazán nagy játékossá  posztján? A Chelsea is igényt tartott volna rá, de én elmondtam neki, hogy ez a klub a Juve, emiatt pedig Torinóba igazolt."

Az ügynök elmondta, hogy a futballista nagyon komolyan, valamint éretten állt hozzá az Öreg Hölgyben való szerepléshez, továbbá véleménye szerint a Juve sztárjai és legendás játékosai is nagyon jó hatással voltak fejlődésére.

"Miután átigazolt, egyből leszegte a fejét, és keményen dolgozott. Sokat edz, szenved, izzad, az előírások szerint táplálkozik, mint egy igazi profi. Két órával korábban érkezik az edzőterembe, mint a többiek – ezt rajta kívül csak egyetlen játékos teszi ilyenkor, Cristiano Ronaldo.

Aztán természetesen mások is vannak, akikre felnéz, például Chiellini vagy Bonucci, de mindenki egészen lenyűgözte. Edzésről edzésre megpróbál fejlődni a csapattársai segítségével. Sok pozitív benyomás éri, önkritikus, és állandóan igyekszik, hogy kijavítsa a hiányosságait."

Maneát arról is megkérdezték, hogy megfordult-e a fejükben a Juventus elhagyása a számos érdeklődő miatt, azonban a játékos képviselője egyértelműen kijelentette, hogy ez nem áll tervükben, annak ellenére, hogy Drăguşin szerződése az idény végeztével lejár a piemonti gárdánál.

"Soha, még ötlet szintjén sem merült föl, hogy elhagyjuk a Juventust, és egy új megállapodás tető alá hozása sem jelent semmiféle akadályt. Egyértelműen Torinóban látjuk a jövőjét.

Radu három évvel ezelőtt még a televízióban nézte Ronaldót, most pedig egy csapatban játszik vele. Az álmok néha valóra válnak" – összegzett.

A fiatal román középhátvéd mindeddig egy meccsen kapott lehetőséget a Juventusban, mikor a szerdai, Dinamo Kijev elleni összecsapáson a 65. percben Merih Demiralt váltotta, azonban a török futballista, illetve Giorgio Chiellini sokszor fellépő sérülései miatt a közeljövőben nagyobb szerep is hárulhat rá.