Paratici: "A Juventus egy életforma"

ppp.jpgA Juventus átigazolásokért felelős igazgatója, Fabio Paratici a tegnapi, Dinamo Kijev elleni mérkőzést megelőzően szokás szerint nyilatkozott az olasz sportsajtónak a klub ügyeivel kapcsolatban, s többek között kinyilvánította abbéli meggyőződését, hogy a Bianconeri futballistáinak továbbra is időre van szükségük, s a médiának nem szabad nyomást gyakorolni rájuk.

A tegnapi összecsapás történelmi jelentőségű volt a Bajnokok Ligájában, mivel a sorozat történetében először vezethetett főtáblást mérkőzést női játékvezető, a francia Stéphanie Frappart személyében.

"Ezzel egy újabb tabut döntöttek le, de a legfontosabb nem ez, hanem az, hogy ő egy kiváló játékvezető" – mondta Paratici a Sky Sport Italia kérdésére.

A szakember interjújában szóba került az is, hogy úgy tűnik, néhány fiatal játékos jelentősebb problémákkal küzd az Öreg Hölgy együttesében, ezért pedig felmerült, hogy ez a rájuk gyakorolt nyomás miatt van így.

"Amikor egy játékos a Juventushoz igazol, az olyan jelentőséggel bír, mintha a Real Madrid vagy a Barcelona csapatába érkezne meg, tehát nagy lelkesedéssel és nagy nyomás alatt teszi mindezt. A labda súlya sem ugyanolyan, mint más klubokban, ahol kevesebb felelősség nehezedik rá, és kisebb célokat tűznek ki maguk elé.

Teljesen természetes, hogy a későbbi nagy bajnokok kezdetben nehézségekkel szembesülnek. Például, Matthijs de Ligt az egyik legjobb védő a világon, de az itt töltött első hat hónapjában rengeteg kérdés merült föl azzal kapcsolatban, hogy mik lehetnek a gondjai.

Az itteni eddigi tizenegy évem alatt voltak, akik sosem tudták legyőzni ezt az akadályt. Hinnünk kell a játékosainkban, és lehetőséget kell teremtenünk számukra a fejlődéshez szükséges munkához, ami nem két, vagy három hónap alatt megy végbe."

A Zebrák nem kizárólag újonnan érkezett futballistáik, hanem csekély tapasztalattal bíró edzőjük, Andrea Pirlo iránt is bizalommal viseltetnek, a szakember elmondása szerint pedig erre van is okuk, mivel a tréner egyre jobbá válik.

"Pirlo napról napra jobb edző lesz. Intelligens ember, azon kívül is, hogy ért a futballhoz. A Juventus egy életforma is egyben. Mindenkinek, aki átéli az ezzel járó élményt, hatalmas szerencséje van.

Ebben a szezonban ezt az utat választottuk, és elkötelezetten haladunk rajta, még a hullámvölgyeken keresztül is, anélkül, hogy mellékutakat és kiskapukat keresnénk" – jelentette ki Paratici.