Pirlo: "Jobban működünk csapatként"

pirlo_on_ben_juv.pngA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo a holnapi, Benevento elleni mérkőzés előtt megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját, ezúttal pedig némileg szokatlan módon a napokban elhunyt Diego Maradona méltatásával kezdte nyilatkozatát, kiemelve, hogy az argentin legenda mindannyiunk példaképe volt, továbbá beszélt a Benevento, illetve Pippo Inzaghi kapcsán is.

"Maradonát mindannyiunk bálványozta, aki csak futballozni szeretett volna gyermekkorunkban" – jelentette ki a Juventus TV kameráinak.

"Emlékszem az első világbajnokságra, amit láttam, mely az 1986-os volt, mikor Argentína az ő vezényletével magasba emelhette a trófeát. Ezután mindig próbáltam én is ahhoz hasonló gólt szerezni, mint amilyen az ő legendás találata volt Anglia ellen, és emiatt megpróbáltam mindenkit kicselezni.

Ez kitörölhetetlen emlék egy olyan játékosról, aki örökké megmarad a futballtörténet lapjain. Volt szerencsém néhányszor találkozni vele, és van tőle egy ajándékba kapott fényképes emlékem is. Nagy boldogsággal tölt el, hogy ez megtalálható az albumomban."

A Maestro holnap egykori klub- és válogatottbeli csapattársa, Filippo Inzaghi ellen vezényelheti együttesét a Boszorkákkal szemben, így természetesen nyilatkozott róla is, valamint a szerinte rendkívül nehéznek ígérkező összecsapásról.

"Nehéz mérkőzés előtt állunk. A Benevento kemény csapat, de felkészültünk. Már a kezdetektől fogva magas koncentrációra van szükségünk, hiszen ők is összpontosítani fognak, és megpróbálnak majd kontralehetőségeket kidolgozni. Inzaghi azonnal tudta, hogy mi a helyes lépés számára. Otthagyta a Milant, hogy a Serie C-ben kezdje újra. Mindig is megőrült a futball iránt, minden bizonnyal hamarosan be fog érni edzőként.

Sok nehéz meccsre számítok ebben az évben is, azért is, mert a játékosok rendszeresen küzdeni fognak a sok felépüléssel, mely a sérülések miatt lesz majd szükséges, amelyek elkerülhetetlenek a rendívül szoros versenynaptár miatt."

A Bianconeri legutóbb a Bajnokok Ligájában aratott győzelmet a Ferencvárossal szemben, így bebiztosította a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 csapata közé való bejutását, azonban a találkozó korántsem volt olyan egyszerű a Zebrák számára, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett.

"A Ferencváros ellen a végsőkig hittünk a győzelemben, mert szerettük volna elérni az általunk kitűzött célt. A srácok jók a gólszerzés terén, azonban gyorsabban kell járatnunk a labdát, mint legutóbb, és mélységi támadásokat kell indítanunk, ezzel felszabadítva a kellő területet."

A holnapi összecsapásra visszatérhet az előző meccseket kihagyni kényszerülő Leonardo Bonucci, azonban a portugál világsztár, Cristiano Ronaldo pihenőt kapott, míg Aaron Ramsey-nek további időre van szüksége.

"A védelmünk egészen biztosan másképp fog kinézni, mivel Alex Sandro ezelőtt két hónapot hagyott ki. Még kicsit fáradt a keddi összecsapás miatt, de velünk fog tartani.

Cristiano előzetesen egyeztette velünk, hogy pihenni szeretne, mivel ennyi sorozatban lejátszott meccset követően kissé fáradtnak érezte magát, és eredetileg is tervben volt, hogy nem utazik el a csapattal Beneventoba.

Úgy gondolom, hogy Ramsey elsősorban támadó középpályás, ő maga pedig igazi meglepetés volt számomra. Intelligens játékos, aki mindig jól helyezkedik, bármely pozícióban. Úgy látom, ezen a poszton lehet segítségünkre, mivel hatékonyan találja meg az üres területeket."

Az Öreg Hölgyet irányító szakember sok vélemények szerint egyre jobban kezd beletanulni az edzői szakmába, ez pedig mind stílusán, mind pedig a csapat játékán meglátszik.

"Még mindig azt gondolom, hogy idővel remek és kiegyensúlyozott játékot láthatunk majd az együttestől. Sok meccs áll előttünk, és a játékosok nagyon szeretnének fejlődni, azzal pedig, hogy háromnaponta pályára lépünk, könnyű visszanyerni a testi és a mentális erőt. Kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, különösen ebben az időszakban.

Önálló, saját módon irányítom a futballistáimat, ugyanúgy, ahogy labdarúgóként is tettem. A csapat öntudata meccsről-meccsre növekszik, ez pedig egyre inkább körvonalazódik a pályán is.

Ez nyilvánvalóan némi időbe tellett, mivel nem állt rendelkezésünkre a kísérletezésre szánható előszezon, az eddigi találkozók pedig az egyes ötletek kipróbálására is megfelelőek voltak. Most, hogy tisztában vagyunk az együttes megfelelő felépítésének módjával, sokkal jobban működnek az elképzeléseink is" – zárta szavait az olasz tréner.