De Zerbi: "Berardi jól tette, hogy elutasította a Juvét"

dezerbi13-300x300.jpgRoberto De Zerbi, a jelenleg Serie A-második Sassuolo vezetőedzője egy néhány nappal ezelőtti nyilatkozatában beszélt arról, hogy véleménye szerint az olasz bajnokság jelenleg egyik legjobb formában lévő támadója, Domenico Berardi jól tette, mikor elutasította a Juventus érdeklődését, mivel a játékos jól érzi magát jelenlegi csapatában.

A Neroverdi futballistái a csapat utóbbi időben mutatott kiváló formájának köszönhetően igen keresettek lettek az átigazolási piacon, s Berardi mellett olyan nevek is felmerültek a Bianconerivel kapcsolatban, mint Manuel Locatelli, vagy Jérémie Boga, akiket az Emilia-Romagnában szereplő alakulat korábban az AC Milan és a Chelsea csapataitól szerződtetett.

"Nagyon fiatalon igazoltuk le őket. Mikor ezt kiviteleztük, lehetőségünk volt a közvetlen szerződtetésükre, mostanra pedig hatalmas értékei a csapatunknak" – mondta a tréner a Tiki Taka újságírójának.

Berardit magát még 2013-ban szerezte meg az Öreg Hölgy nevelőegyüttesétől, azonban hamar visszatért a Sassuolóba, és egyetlen percet sem játszott zebracsíkos mezben. De Zerbi elmondása szerint a huszonhat esztendős támadó, aki végül 2015-ben írt alá állandó szerződést régi-új csapatával, azért utasította el a Juventust, mert jól szerette volna magát érezni.

"Minden a játékosok akaratától függ. Jól ismerem a srácot, és tudom, hogy csak jól szeretné magát érezni. Minden egyes edzés után úgy kell lerugdosnom a pályáról, mert úgy viselkedik, mint egy kisgyerek a parkban.

Ha valóban ezt szerette volna, jól tette, hogy elutasította a Juvét. De ha nagy karrierre vágyott és hatalmas ambíciói voltak, akkor tévedett."

Bár az edző elmondása szerint jól érzi magát jelenlegi gárdájánál, az utóbbi időben a sajtóban felmerült, hogy a Lyon csapata környékezte meg egy ajánlattal, mely minden kötődése ellenére csábító lehet számára is.

"Erről nem tudok semmit, azt kell erről megkérdezni, aki ilyeneket állított. Nem akarok más csapatra gondolni, csak a Sassuolóra. Jól érzem magam itt, ezt pedig nem közhelyből mondom " – tette hozzá.