Gattuso: "Nem engedhetjük meg magunknak Arthurt"

gattuso.jpgA Valencia mestere, Gennaro Gattuso a ma reggeli órákban fontosabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben újdonsült együttese átigazolásairól szót ejtve hosszabban értékelte az új szerzemények leigazolásának fontosságát, valamint szót ejtett a Juventus brazil labdarúgójáról, Arthurról is. 

Mint ismert, az egykori kiváló középpályás az elmúlt időszakban nagyon szerette volna leigazolni a huszonhatodik születésnapját egyébként éppen ma ünneplő dél-amerikait, azonban ezt végül a játékos magas bérigénye meggátolta, Gattuso pedig mostani nyilatkozatában lényegében elismerte, hogy Arthur nem lesz a Denevérek labdarúgója. 

"A mostani átigazolási ablakban leigazoltuk Samu Castillejót és Samuel Linót, Nico Gonzálezt pedig egyenesen a Barcelonától csábítottuk el, ugyanakkor elvesztettük Gonçalo Guedest, akit reményeink szerint képesek leszünk majd pótolni, bár minden hasonló téma felmerülésekor meg kell jegyeznem, hogy az anyagiak tekintetében van egy bizonyos kontroll a La Ligában: elég, ha arra gondolunk, hogy a Barça holnap elkezdi az idényt, s még mindig nem tudta regisztrálni új szerzeményeit, nekünk tehát felesleges lenne olyan futballistákban gondolkodnunk, akiket nem engedhetünk meg magunknak" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"A Mestalla játékoskijárójában áll egy nagy fotó a Valenciát két ízben is irányító Claudio Ranieriről, ami mindig nagy erőt sugároz nekem: tisztában vagyok vele, hogy korlátozott lehetőségeink vannak, azonban én mindenképpen szeretnék hosszabb ideig itt maradni, s valami nagyot elérni az együttessel. Szűkös kereteink ellenére úgy vélem, hogy egy spanyol csapat se vág neki nagyobb lelkesedéssel és munkakedvvel a szezonnak, mint mi, az első meccsek pedig minden szempontból meg fogják mutatni, hogy milyen forgatókönyvekkel számolhatunk idén. 

Természetesen nagyon kedvelem Arthurt, azonban az utóbbi hetekben egyértelművé vált, hogy nem engedhetjük meg magunknak a brazil szerződtetését, ezért pedig felesleges is lenne üldözni őt, vagy olyan ígéreteket tenni neki, illetve saját magunknak, melyeket később nem tudnánk betartani. Most a munkára kell összpontosítanunk, s meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésünkre álló keretből, ezt követően pedig még keményebben kell majd dolgoznunk, hogy fokozatosan meglelhessük saját identitásunkat. 

A Serie A-t illetően csak annyit mondhatok, hogy a bajnokság véleményem szerint elvesztette korábbi vonzerejét, ezért pedig nem igazán szeretnék beszélni róla. A Scudettónak idén három favoritja van, az Inter, a Milan, illetve a Juventus, kissé lemaradva pedig itt találhatjuk a Romát is, akik elképesztő igazolásokat hajtottak végre a mercato során, ez pedig nagy lelkesedést válthat ki belőlük. A Lega keményen küzd azért, hogy izgalmas és érdekes maradjon, s fenti gondolatom ellenére úgy vélem, hogy alapvetően az is, mivel Olaszországban továbbra is nagy szerepet játszanak a különféle taktikák, illetve ezek egymással való összeütköztetése, ezért pedig őszintén szólva nem is tudnám megmondani, hogy ki emelheti majd magasba a trófeát az évad végeztével" – összegzett Gattuso.