Pirlo: "Vége az átmeneti időszaknak"

pirlo_tapsol.jpgA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a holnapi, Cagliari elleni összecsapást megelőzően, melyben hangsúlyozta, hogy a Bianconeri számára véget ért az átmeneti időszak, és a bajnokság most kezdődik csak igazán a torinóiaknak. Véleménye szerint a játékosok többsége pozitív érzésekkel tért vissza a válogatottaktól, ezt pedig majd a csapatban is kamatoztatni tudják, s a sérülésből visszatérőkkel kiegészülve erős gárdát fognak alkotni. 

"Nem tudom, hogy ez a mi érdemünk-e, de határozottan erős játékosaink vannak" – kezdett bele mondanivalójába a tréner. 

"Lehet, hogy egyesek valamivel kevesebbet játszottak az elmúlt hetekben, de a válogatottjuknál jól teljesítettek, ami magabiztossággal és kellő irammal vértezte föl őket. Örülök, hogy nagy vágyakkal tértek vissza, s már most készen állnak a bevetésre."

Az egykori középpályás szerint a szárdok elleni találkozó alapvető fontossággal bír a Zebrák fejlődésének szempontjából, erre pedig figyelmeztette a játékosokat is. 

"Meghatározó mérkőzés előtt állunk. A válogatott szünet némi inaktivitást is hozott magával, mindazonáltal a fejlődéshez szükségünk volt rá. 

Most végre el kell kezdődnie a mi bajnokságunknak is, vége az átmeneti időszaknak, és az a tíz meccs, melyet karácsonyig le kell játszanunk, a döntők jelentőségével vetekszik. Holnaptól kezdve más harci szellemet szeretnék látni. Nagyon erősnek kell lennünk ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményeket.

A Cagliari egy kiváló csapat, kiváló edzővel. Di Francesco nagy lelkesedést hozott a csapathoz, valamint fejlesztette a játékukat is, bárhogyan is állnak föl. 

Jó, illetve tapasztalt futballistáik vannak mind a középpályán, mind pedig a támadóharmadban, ez pedig egy fontos és nehéz mérkőzés lesz, viszont nem az eredményeket kell néznünk, csak önmagunkra kell koncentrálnunk, s megpróbálni megnyerni a találkozót. 

Olyan csapatot kívánok látni, amely bármilyen módon tudja szállítani az eredményeket, és melyben megvan az ehhez szükséges éhség és vágy, anélkül, hogy elhanyagolnák akár a legapróbb részleteket is. Ahhoz hasonló felfogás kell, amit az előző évek Juventusa képviselt."

Pirlo kijelentette, hogy Alex Sandro és Matthijs de Ligt is felépültek sérülésükből, viszont kezdőként csak a fiatal hollandra számít a holnapi találkozón. 

"Jól érzik magukat. De Ligt már egy ideje velünk edzett, az orvosi szakvéleményre is vártunk vele kapcsolatban, de mostanra már minden rendben van. Készen áll a játékra. Alex Sandro is velünk volt a múlt héten, viszont neki kicsit több idő kell ahhoz, hogy kedző lehessen, azonban már ő is elérhető."

A sérülésből visszatérő labdarúgók további lehetőségeket is nyitnak a Maestro előtt, így nem kell a továbbiakban kényszermegoldásokkal operálnia, mint amilyen például Danilo középhátvédként való játszatása volt. 

"Remélem, hogy véget értek a kísérletek. Lehetőségem van olyan játékosokkal dolgozni, akik hajlandóak az építő kommunikációra, valamint technikai és taktikai változtatásokra is nyitottak, ez pedig kielégít. 

Ezeket a mérkőzéseket követően talán valami állandó jelleggel megváltozik, de az első feladatunk az, hogy holnap egy erőteljes és egyenes csapat benyomását nyújtsuk" – összegzett az egykori középpályás.