Di Francesco: "A dolgunkat fogjuk tenni"

edf_juve_cag.jpgHolnap este visszatér a Serie A, a Juventus pedig mindjárt a válogatott szünetet követő első meccsnapon pályára lép az Allianz Stadiumban, ahová ezúttal a Cagliari együttese fog ellátogatni. A szardíniai csapat mestere, a neves Eusebio Di Francesco nyilatkozata szerint mindezidáig még nem döntötte el, hogy milyen formációban küldi majd pályára játékosait, mivel viszonylag sok sérült és koronavírus-fertőzött található a keretben, de leszögezte, hogy felkészültek a találkozóra, és mindent megtesznek majd a jó szereplés érdekében. 

A Cagliari jelenleg 10 ponttal a tabella 11. helyén áll, a Juventus pedig mindenképpen nyerni szeretne, miután a legutóbbi, Lazio elleni rangadót az utolsó pillanatban bukta el, Felipe Caicedo 90+5. percben lőtt egyenlítő találatának köszönhetően. 

"Mindennel várunk holnapig" – jelentette ki az olasz tréner a találkozó előtti sajtótájékoztatón. 

"Akár négy támadóval is pályára léphetünk a meccsen, hiszen az utóbbi időben sikerült formációt változtatnunk. Azonban annyit elárulhatok, hogy ha úgy gondolod, hogy te vagy az egyetlen ember, aki nincs tisztában azzal, hogy miként fogunk játszani holnap, akkor én sem állok nagyon messze tőled" – mondta egy újságírónak. 

Az olasz rekordbajnok elleni mérkőzés egyébként sem egyszerű a kisebb együtteseknek, azonban a Cagliari rendkívül sok problémával kénytelen szembenézni, melyet még az is tetéz, hogy a védelem alapembere, az Intertől szerződtetett Diego Godín az uruguayi nemzeti csapatnál megfertőződött a Földet 2020-ban letaroló világjárvánnyal, ekképp pedig nem tudja vállalni a játékot. 

A középpálya alapembere, a szintén Uruguay-t képviselő Nahitan Nández elővigyázatossági okokból ugyancsak nem léphet pályára holnap a dél-amerikai válogatottnál rendkívül elterjedő esetszámok miatt, annak ellenére, hogy ő maga nem produkált pozitív tesztet. 

"Elutazunk Torinóba és játszani fogunk, ahogy azt tennünk is kell, a rendelkezésünkre álló játékosokkal, s az általuk jelentett minőséggel. 

A Juventus-körüli médiaforrások, valamint a rajongók természetesen azt hangsúlyozzák, hogy a holnapi egy kötelező győzelem kell, hogy legyen a Bianconeri számára. Őszintén szólva, aggodalomra adna okot, ha másképp látnák a dolgokat. 

Túl az összes problémánkon, játszani szeretnénk, és pillanatnyilag csak erre a mérkőzésre koncentrálunk. Szép arra gondolni, hogy milyen fontos nap áll előttünk" – zárta szavait a korábban a Sassuolo, a Roma, majd a Sampdoria csapatait irányító szakember.