Helyzetjelentés a játékosokról

ronaldo_es_de_ligt_olelkezik.jpgA Juventus a válogatott szünetet követően ismét a pályán fog szerepelni szombaton, amikor is a Serie A nyolcadik fordulója kerül megrendezésre, Andrea Pirlo fiai pedig ezúttal a Cagliari elleni idegenbeli találkozón próbálják meg begyűjteni a szükséges három pontot. 

A Bianconeri egyes játékosainak helyzete azonban korántsem egyértelmű, ennek kapcsán pedig az egyes olasz lapok, médiumok is más-más állításokkal szolgáltak olvasóközönségüknek. 

Az augusztusban vállműtéten áteső, azóta pedig lábadozó Matthijs de Ligt a tegnapi nap folyamán ismételten teljes értékű edzésmunkát végzett, szintén régóta hiányzó brazil csapattársához, Alex Sandróhoz hasonlóan, ekképp az ő hétvégi játékukra jó esély mutatkozik, mely mindkettejük számára az első összecsapás lesz ebben a szezonban. 

A holland védőre nagy szüksége is van az együttesnek, mivel az Öreg Hölgy csapatkapitánya, Giorgio Chiellini további egy hónap kihagyásra kényszerül, szokásos izomsérülése miatt, illetve veterán társa, Leonardo Bonucci sincs a keretben hasonló problémákból adódóan. Utóbbi olasz esetében az orvosi stáb némileg optimistább, véleményük szerint a futballista a Benevento és a Dinamo Kijev elleni meccsek között térhet vissza a csapathoz. Ezen értesüléseket Romeo Agresti is megerősíti. 

Szintén Agresti értesülései szerint Aaron Ramsey és Federico Chiesa külön edzésmunkát végzett, akárcsak a betegségből gyógyuló Paulo Dybala. A walesi középpályás legkorábban néhány heten belül futhat ki ismét a gyepre, míg a Fiorentinától igazolt olasz hamarosan ismét bevethető lesz.

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint a csapat argentin tízese a tegnapi, Pirlo által engedélyezett pihetőnapot  is a Continassában lévő edzőközpontban töltötte felkészüléssel, hogy ismét formába tudjon lendülni. Ugyanakkor szintén a patinás olasz újság közölte azt az információt, miszerint a játékos kimaradhat a szardíniai alakulat elleni meccskeretből, mivel állapota közel sem 100%-os. 

Jó hír viszont, hogy a ma este valószínűleg Magyarország ellen Nemzetek Ligája-meccset játszó Merih Demiral teljes mértékben elérhető lesz szombaton, akárcsak a válogatottban korábban kisebb sérüléssel bajlódó Adrien Rabiot. A francia középpályás mellett valószínűleg Weston McKennie fog kezdeni, mivel Arthur és Rodrigo Bentancur csak pénteken érkeznek vissza Torinóba a dél-amerikai válogatottaktól, azonban a hírforrás nem ír arról, hogy ugyanez vonatkozik-e a szintén brazil Danilóra is, aki fontos oszlopa lett a védelemnek.