Buffon: "A Juvénak szilárdság kell"

img_20201102_164429.pngA Juventus negyvenkét esztendős kapusa, egyben a sportág történetének egyik legnagyszerűbb hálóőre, Gianluigi Buffon még a tegnapi, 4-1-re vegződő Spezia elleni találkozót megelőzően adott nyilatkozatot, melyben leszögezte, hogy a Bianconerinek szilárdságra és mindenekelőtt időre van szüksége, illetve magasztalta Andrea Pirlo munkasságát is. 

"A cél minden bizonnyal a győzelem, ez a Juve elképzelése az összes mérkőzés előtt" –mondta a Juventus TV és a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Tisztában vagyunk vele, hogy ez sok okból kifolyólag egy rendkívül kényes időszak, de meg kell lelnünk az erőt, a bátorságot, a haragot, valamint az elszántságot, mivel ezek teszik lehetővé számunkra a három pont megszerzését, és törekednünk kell arra is, hogy jó futballt mutassunk be. A legfontosabb, hogy szilárd együttes legyünk, ezzel párosuló szilárd teljesítménnyel. 

A Spezia csapata jól szervezett, nyomást gyakorolnak az ellenfélre a pálya minden részén, nagy tempót és számukra megfelelő struktúrát alkotva ezáltal, hogy kamatoztassák legjobb képességeiket. Nem vehetjük félvállról őket" –mondta Buffon, aki ennek ellenére bekapott egy gólt a mérkőzésen, Tommaso Pobega megpattanó lövéséből. 

A tegnap 651. Serie A-meccsén védő, ezzel pedig rekordernek számító, Superman becenévre hallgató játékos beszélt egykori csapattársa, s jelenlegi edzője, Andrea Pirlo vonatkozásában is, akit az utóbbi időben a kissé csalódásra okot adó eredmények ellenére jó szakembernek nevezett, tapasztalatlanságának dacára. 

"Pirlo futballról alkotott elképzelései most szilárdulnak meg a tudatunkban. Rendkívül nyugodtan kezeli az egyébként aggodalomra okot adó helyzeteket, és megadja nekünk az összetevőket ahhoz, hogy valami nagyon fontosat hozhassunk létre."