Italiano: "Emelt fővel kell játszanunk"

vincenzo_italiano_spezia_juve.jpgAndrea Pirlo nyilatkozatát követően a Spezia mestere, Vincenzo Italiano is közölte mondanivalóját a vasárnap délutáni mérkőzéssel kapcsolatban. A Sky Sport Italia oldalának adott sajtótájékoztató szerint a Serie A-ba frissen feljutó együttes célja az, hogy emelt fővel vonulhasson le a pályáról a Juventus elleni találkozót követően, és hogy rendkívül örül a Bianconeri vezetőedzőjének új karrierje miatt. 

"A Convercianóban tartott szakvezetői kurzusok idején találkoztam Pirlóval, akiben egy rendkívül szerény jellemet ismerhettem meg" –jelentette ki Italiano, aki a Maestro évfolyamtársaként látogatta az előadásokat ugyanazon kompexumban, mielőtt szeptemberben megbízták volna a Spezia irányításával. 

"Minden edzőnek megvan a saját karrierje. Egyesek alacsonyabb ligákban kezdik pályafutásukat, mások pedig arra rendeltettek, hogy a kezdetektől fogva felső osztályokban bizonyítsák rátermettségüket, ahogy Pirlo is. 

Örülök Andreának, mivel ő egy rendkívüli ember" –szólt az egykor többek között a Hellas Verona, a Genoa, majd a Padova csapataiban is megforduló, 2014-ben visszavonuló középpályás. 

Bár csapatának jóval gyengébb kerete, s így jelentősen alacsonyabb esélye van, mint a Zebráknak, Italiano szerint képesek lehetnek megzavarni a Juventust, ahogy azt a Crotone, majd a Verona is tette. 

"Arra számítok, hogy a Juventus nyílt harcba fog bocsátkozni, emiatt pedig egy rendkívül nehéz mérkőzés áll előttünk, mivel meggyőződésem, hogy a Bianconeri mindezidáig nem érte el azokat az eredményeket, melyeket a szezon során megérdemelt.

Megpróbáljuk az elmúlt hetek jó teljesítményét nyújtani, és ha alkalmunk nyílik rá, zavart kelteni az ellenfél soraiban. Örülünk Riccardo Marchizza visszatérésének, még akkor is, ha eddig mindössze egyetlen edzésen lehetett velünk. 

Természetesen a megszerzett pontok is rendkívül fontosak a Juventus ellen, de elsősorban emelt fővel szeretnénk elhagyni a pályát a mérkőzés végén" –jelentette ki a szakember.