Chiesa: "Büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek"

chiesa_press_conference.pngA Juventus utolsó nyári igazolása, Federico Chiesa is bemutatásra került a sajtó előtt, miután előbb a válogatott szünet, majd a csapatnál felmerülő koronavírus-fertőzések miatt nem volt lehetőség ennek lebonyolítására. A 23. életévét néhány nappal ezelőtt betöltő szélső elmondta, hogy büszkeséggel tölti el az Öreg Hölgyhöz való csatlakozás, mindazonáltal hálás mindazért, amit a Violák nyújtottak neki.

"Szeretnék köszönetet mondani a Fiorentinának és Firenze városának azért a tizennégy évért, melynek során felnőhettem emberként" –fogott bele nyilatkozatába a játékos. 

"Köszönöm a Juventusnak, hogy akart engem, és hogy idehozott. Hálával tartozom Della Valle és Rocco Commiso elnököknek, valamint a rajongóknak is. Az átigazolási szezon utolsó napjaiban tudtam meg, hogy a Juventus érdeklődik irántam. Köszönöm nekik a gazdasági erősfeszítéseket, amiket azért hoztak meg, hogy leigazoljanak, s eljuttassanak ide a Fiorentina csapatából.

Büszkeséggel tölt el, hogy ezt a mezt viselhetem, és hogy ezért a rangos klubért léphetek pályára."

Az olasz támadó, kinek édesapja, Enrico Chiesa is nagyszerű futballista volt, kijelentette, hogy miden bizonnyal sokat fog tanulni új állomáshelyén, hiszen ez az olasz rekordbajnok együttese. 

"A pályán lévő eseményekre koncentrálunk: létfontosságú mérkőzések állnak előttünk mind a bajnokságban, mind pedig a kupasorozatokban. Mikor megérkeztem ide, minden teljesen újnak tűnt. Sokat kell tanulnom, de rendkívül boldog vagyok. 

Az edzőm konkrét kérésekkel fordul hozzám, és teljes mértékben a rendelkezésére állok. Azért futunk ki a gyepre, hogy minden meccsünket megnyerjük, mindegyik sorozatban."

A 48 millió eurót érő, kölcsön + opció által szerződtetett, az Öreg Hölgynél pedig a 22-es mezszámot kapó játékos ezidáig nem találkozott a még mindig fertőzött portugál világsztárral, Cristiano Ronaldóval, de nagyon várja, hogy együtt edzhessen és játszhasson vele. 

"Nagy öröm lesz találkozni, majd együtt edzeni Cristianóval. Még csak nemrég kezdtem meg a munkát ennek az új mentalitásnak és beállítottságnak elsajátítása kapcsán. Elég idővel, illetve kemény munkával nagyszerű eredményeket fogunk elérni. Remélem, hogy itt is nyomot fogok hagyni, de az előttem lévő út még mindig hosszú, továbbra is nagyon sokat kell fejlődnöm."

A Fiorentina együttesénél nevelkedő, s mostani átigazolásáig mindvégig ott is szereplő labdarúgó idén először mutatkozhatott be a Bajnokok Ligájában, a debütálás pedig egyedülálló élményt jelentett számára. 

"Páratlan érzés volt pályára lépni a Bajnokok Ligájában a Juventus mezét viselve. Azzal, hogy a következő hetekben együtt maradunk és együtt dolgozunk, biztosan el fogjuk érni az általunk megérdemelt célokat."

A firenzei Violák alakulatában mindösszesen 153 összecsapáson lehetőséghez jutó, ezeken pedig 34 gólig és 25 asszisztig jutó Chiesa mostantól Andrea Pirlo kezei alatt pallérozódhat, a következő állomás pedig a vasárnapi, Spezia elleni bajnoki mérkőzés lesz. 

"Egységesek vagyunk és készen állunk a Spezia elleni összecsapásra, ami alapvető fontosságú lesz. Fontos a győzelem, megpróbáljuk intenzív módon érvényesíteni a játékunkat és az elképzeléseinket, hogy hazahozzuk a három pontot."

Chiesa eddig három mérkőzésen léphetett pályára zebracsíkos mezben, ezen belül kétszer a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev, majd a Barcelona ellen, egyszer pedig a Serie A-ban, ahol a Crotone otthonában előbb gólpasszt adott Álvaro Moratának, majd a második félidőben meggondolatlan szabálytalansága miatt piros lapot kapott, idő előtt elhagyva a pályát.