Andrea Pirlo sajtótájékoztatója az AS Roma elleni mérkőzés előtt

pirlo.pngAz Öreg Hölgy újdonsült trénere Andrea Pirlo megtartotta a holnapi AS Roma elleni mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatót, ahol többek közt beszélt a csapat eddigi teljesítményéről, Álvaro Morata érkezéséről, valamint természetesen szóba került a végül a fővárosiaknál maradó Edin Džeko is.

Pirlo múlthéten egy 3-0 arányú Sampdoria elleni győzelemmel kezdte meg edzői pályafutását a Juventus élén, és elmondása szerint elégedett azzal, ahogy a csapat fokozatosan alkalmazkodik az elképzeléseihez. 

"Egy remek hét van mögöttünk edzésmunka terén, jobb, mint az előző. Emeltünk az intenzitáson, és a fiúk jól reagáltak erre. A pályán kívüli történések a legkisebb mértékben sincsenek hatással ránk" - zárta rövidre a Luis Suárez körül kialakult helyzetet a Mister. 

A zebrák edzőjének még több lehetőség fog rendelkezésére állni, az egy héttel ezelőtti mérkőzéshez képest. A múlthéten végül a kispadon maradó Arthur is lehetőséget kaphat a farkasok ellen, valamint közel két hónap kihagyást követően a hét folyamán ismét edzésbe állt a csapat tízese, Paulo Dybala.

"Arthur egy inaktív periódus után érkezett hozzánk, azonban remek munkát végez. Mind taktikai, mind fizikai szempontból jól halad a beilleszkedése. Az utóbbi időben nem játszott igazán sokat a Barcelonában, és időre van szüksége, hogy hozzászokjon az új környezethez. Mindenesetre holnap bevethető lesz, így meglátjuk, hogy pályára lép-e vagy sem. 

"Dybala a napokban már a csapattal edzett, és fokozatosan visszanyeri formáját. Meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz a mai napon, egy ilyen intenzív hetet követően. Délután fogjuk eldönteni, hogy magunkkal visszük-e Rómába, vagy itthon marad, hogy további edzéseket végezhessen."

"Felforgatni az egész csapatot egy mérkőzés után furcsa döntés lenne" - folytatta Pirlo, amikor arról kérdezték van-e esély arra, hogy ugyanabban a felállásban küldi pályára csapatát, mint legutóbb. "Azok a játékosok fognak szerepet kapni, akiket a legjobbnak éreztem az edzéseken a hét folyamán. Olyan csapatot fogok kiküldeni, amely véleményem szerint a legalkalmasabb arra, hogy szembenézzen a Giallorossival."

Hetekig úgy tűnt, hogy a torinói gárda leigazolja a vasárnapi ellenfél csapatkapitányát, Edin Džekót, ám végül az elhúzódó tárgyalássorozatot megelégelve, a Juventus vezetői Álvaro Morata megszerzése mellett döntöttek. 

"Vártunk egy csatár érkezésére és végül meg is érkezett. Álvaro jól ismeri a csapatot, és volt szerencsém együtt szerepelni vele a pályán is."

"Morata megszerzése prioritás volt számunka, és egyáltalán nem harmadik opcióként tekintettünk rá. A technikai és taktikai szempontokat figyelembe véve ő az a játékos, akit kerestünk. - tette hozzá a Juventus mestere, aki ezt követően kiemelte, tisztában vannak az Edin Džeko jelentette veszéllyel. 

"Džeko most a Juventus játékosa is lehetne, de ettől függetlenül egy kiváló játékos marad, aki minden tiszteletet megérdemel, azonban sajnos holnap ellenfélként kell tekintenünk rá."

A sajtótájékoztató további részében szó esett még Pellegrini kölcsönadásáról, valamint De Sciglio és Khedira személyében két olyan játékos helyzetéről, akik a hírek szerint szintén közel állnak a távozáshoz.

"Pellegrini a több játéklehetőség reményében igazolt a Genoa csapatához, figyelembe véve a közelgő Európa-bajnokságon való részvétel esélyeit is." 

"De Sciglio elérhető a csapat számára, csakúgy, mint múlthéten.

"Túl vagyunk egy beszélgetésen Sami Khedirával, amelynek célja az volt, hogy megértsük mi a legjobb opció a játékos és a csapat számára."

"A mercato? Egyelőre nem számítok semmiféle változásra, azonban ha lehetőség adódik a piacon, ki fogjuk értékelni" - zárta mondandóját Pirlo mester.