Paratici: "Nincs miért sietnünk"

paratici_nyilatkozat_20200920.jpgFabio Paratici, a Juventus sportigazgatója a tegnapi szezonnyitó mérkőzés előtt beszélt a Zebrák eddigi mercatójáról, illetve a sajtóban felmerült esetleges célpontokról is. A szakember mindenekelőtt leszögezte, hogy Luis Suárez nem opció a Bianconeri számára, Edin Džeko pedig nem az egyetlen jelölt az Andrea Pirlo által kért középcsatár pozíciójára.

„Mondjuk úgy, hogy nem Džeko-helyzet, hanem általánosságban véve csatárhelyzet van, mivel a Juventusnak szüksége van egy centerre. Tudjuk, mi a célunk. Olyan játékost keresünk, aki együtt tud működni Cristiano Ronaldóval és Paulo Dybalával is, ezen pedig teljes nyugalommal dolgozhatunk még tizenöt napig, a transzferablak zárásáig. Megpróbáljuk nyugodtan követni a felmerült nevek helyzetét, kilétüktől függetlenül. Nincs miért sietnünk.”

A Barcelona uruguayi támadója, bár csatlakozása korábban szinte bizonyos volt, egyre távolabb kerül a torinói klubtól.

„Suárez törölhető a listánkról, mivel az útlevelének megszerzéséig terjedő időszak hosszabb, mint amennyi idő még rendelkezésünkre áll a piacon, vagy ameddig leadhatjuk a Bajnokok Ligája-keretet tartalmazó listát.

Való igaz, hogy értékeltük a lehetőséget, amikor javasolták nekünk. Ekkor éppen a játékos olasz állampolgárságának megszerzése volt folyamatban, ezért felmértük az időben történő bejegyzésének realitását. Azonban, mint kiderült, ez nem lehetséges, emiatt pedig soha nem volt hozzánk igazán közel.”

A tavalyi időszakban az AS Roma csapatától megszerzett Luca Pellegrini nem volt a keretben a Sampdoria elleni meccsen, holott Alex Sandro megsérült, helyén pedig a Juventus U23-as csapatának tagja, Gianluca Frabotta kapott játéklehetőséget.

„Van néhány fiatal játékosunk, akik sokat jelentenek a csapat számára, de értékesek a klubnak is. Meg akarjuk teremteni a megfelelő utat ahhoz, hogy ők később a Juve oszlopos tagjaivá válhassanak, ezért a karrierjük szempontjából igyekszünk meghozni a lehető legjobb döntést. Itt elsősorban nem csak Pellegrinire gondolok, hanem olyan fiatalokra is, mint Nicolussi-Caviglia, és Marko Pjaca.”

A Paratici által is szóbahozott horvát szélső tegnap debütált a Genoa csapatában, ahova néhány nappal korábban érkezett kölcsönben, beállása után néhány perccel pedig már be is talált a Crotone kapujába.

„Nagyon örülök, hogy Marko Pjaca ma gólt szerzett. Ő egy rendkívül magas minőséget képviselő és különleges játékos, akinek sajnálatos módon sok sérülése volt. Hiszünk abban, hogy a Genoa a megfelelő hely számára, ahol visszanyerheti formáját, megmutatva tudása legjavát.”

Andrea Pirlo a tegnapi mérkőzésen kezdte meg pályafutását a Juventus edzőjeként, a Bianconeri pedig a szezonban nem kisebb célért harcol, mint a sorozatban tizedik alkalommal elhódítható olasz bajnoki címért.

„Pirlo arra született, hogy nagy legyen. Nem érez nyomást, mindig világos elképzelésekkel bír, legalábbis ezt tapasztaltam a hozzáállásból, mellyel a karrierjét kezdte. Kellemes meglepetés, emellett pedig olyan, mintha évek óta ezzel foglalkozna” – zárta mondanivalóját a szakember.