Pirlo: "Nincsenek kétségeim"

pirlo_juve.jpgA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo a holnapi, Sampdoria elleni szezonnyitó mérkőzés előtt adott sajtótájékoztatót a találkozó kapcsán. Az egykori kiváló középpályás leszögezte, hogy néhány kisebb probléma ellenére nincsenek bizonytalanságai, a klub új igazolásai kapcsán pedig pozitív nézőponton áll.

„Jól érzem magam, de az a fontos, hogy holnap a fiúk is jól legyenek. Elég játékos áll rendelkezésemre. Meglátjuk, hogy Alex Sandro posztján mihez kezdhetünk, míg Paulo Dybala és Matthijs de Ligt biztosan hiányozni fognak a mérkőzésről.

Nincsenek kétségeim, egyedül bizonyosságok. Tudom, hogy a Juventusnál vagyok és egy bajnokokkal teli csapatot edzek. Dejan Kuluševski és Luca Pellegrini már ismerik a Serie A légkörét, Weston McKennienek és Arthurnak pedig még meg kell szokniuk azt, de elég idejük van rá.”

Egyes hírek szerint az olasz mester az Antonio Conte által alkalmazott 3-5-2-es hadrendet kívánja alkalmazni, nem használva többé közvetlen elődje, Maurizio Sarri kedvenc felállását, a 4-3-3-at.

„Vannak elképzeléseim, ahogy Sarrinak is voltak. Nem kizárt, hogy ezek helyenként fedik is egymást. Én is irányítani akarom a játékot és támadó futballt szeretnék játszani, tehát az alapok változatlanok maradnak.”

„Holnap nehéz lesz, mivel tudjuk, hogy Claudio Ranieri nagyon tehetséges edző, ezt hosszú karrierje során számtalanszor bizonyította. Megpróbálunk majd helyeket találni a Sampdoria vonalai között, még ha nem is lesz sok belőlük, hogy le tudjuk támadni őket, ugyanakkor a kontráiknál óvatosnak kell lennünk.”

Az elmúlt napok rengeteg hírrel szolgáltak a Bianconeri transzferügyletei szempontjából. A leghitelesebbnek számító források egyetértenek abban, hogy Edin Džeko útban van a Juventus felé, míg a korábban szintén a pletykák középpontjában álló Luis Suárez, sikeres nyelvvizsgája ellenére, már nem számít célpontnak a Zebrák számára.

„Mindannyian egy középcsatárra várunk, de még sok időnk van az átigazolási piac kapcsán, ráadásul minden csapat hasonló problémákkal küzd. Nem rohanunk. Suárez esetében időigényes lett volna megszerezni az olasz útlevelet, így nem valószínű, hogy csatlakozni fog a keretünkhöz.”

Gonzalo Higuaín hivatalosan is az Inter Miami CF csapatához igazolt  a Juventustól, ahol csatlakozhat korábbi torinói csapattársához, Blaise Matuidihez.

„Higuaín jelezte nekünk távozási szándékát, ezért közös megegyezéssel megoldást találtunk. Khedira még nem épült fel teljesen a sérüléséből. Mikor rendelkezésünkre fog állni, mérlegeljük a különböző lehetőségeket.”