Kuluševski: "Meg akarom nyerni a bajnokságot"

kulusevski.jpgA Juventus télen igazolt fiatal svéd reménysége, Dejan Kuluševski a mai napon hivatalosan is bemutatkozott a sajtónyilvánosság előtt a torinóiak játékosaként. A huszadik életévét tavasszal betöltő jobb szélső nagy örömének adott hangot amiatt, hogy csatlakozhat a Juventus csapatához, amit kivételes lehetőségnek tekint. 

„20 évesen lehetek itt, úgy érzem, én vagyok a világ legszerencsésebb sráca. Meg fogok tenni minden tőlem telhetőt. Azért jöttem ide, hogy fejlesszem magam a pályán és azon kívül is. Minden egyes alkalommal, amikor kifutok a gyepre, erősebbé szeretnék válni, mint előző nap.  Azért vagyok itt, hogy nyerjek.

Minden nap egy háború, ha nem összpontosítasz 100%-ban, azt mindenki észreveszi. Nem gondolhatsz semmi másra, azért vagy itt, hogy 100%-ot nyújts, és megállás nélkül fejlődj. Úgy érzem, képes vagyok arra, hogy energiát adjak. Imádok focizni, és amikor kimegyek a pályára, nyerni akarok, ezért pedig bármire képesnek tartom magam. Rengeteget futok, és mindent beleadok, hogy a csapatom győztesként sétálhasson le a gyepről a mérkőzés végén."

Az Atalantától szerződtetett, de az utóbbi évben a Parma csapatánál pallérozódó játékost természetesen megkérdezték csapattársáról, Cristiano Ronaldóról, a Juventus új szakvezetőjéről, Andrea Pirlóról, illetve a svédek legnagyobb ikonjáról, Zlatan Ibrahimovićról is.

„Cristiano egyszerűen fantasztikus, szerencsésnek tartom magam, hogy tőle tanulhatok, s vele játszhatok. Ő egy nagyon kedves ember, mindenkivel képes szót érteni, és én is nagyon sokat beszélgettem vele a pályán kívüli dolgokról. A szavai olyanok, mint az üzemanyag. Segít, hogy mindig a legjobb döntést hozzam, és remélem, hogy sokat fogok tudni neki segíteni.  

Pirlo ugyanaz az személy edzőként is, mint akit gyermekkoromban láthattam játszani, elképesztő ember, valamint rendkívül nyugodt. Megtiszteltetés, hogy ő dolgozhat velem szakemberként, nagyon sokat beszélünk és rengeteget foglalkozik velem. Állandóan tanácsokat ad nekem, amik apróságnak tűnhetnek, de valójában ezek jelentik a különbséget. Mindent meg fogok tenni érte.”

„Zlatan volt a példaképem, Svédországban olyan dolgokat tett, mint előtte soha senki. Már beszéltünk telefonon, ami nagyon izgalmas volt számomra. Amikor gyerek voltam, álmodni sem mertem róla, hogy valaha fel fog hívni.”

Az elmúlt szezonban a Serie A legjobb fiatal játékosának is megválasztott Kuluševski kiemelte, hogy új klubjánál mindenekelőtt a játéklehetőség, a folytonos fejlődés, valamint a Zebrák egyik legfontosabb értéke, a győzelem a fontos számára. 

„A legfontosabb, hogy játékban legyek. Ahol a Mister szerepeltetni kíván, én ott fogok rendelkezésére állni. Mindenhol nagyszerűen érzem magam. Az évek során sok szerepkörben léptem pályára, így ezzel kapcsolatban az edzőm döntése lesz a helyes.”

„Vasárnap nagyon fontos mérkőzésünk lesz. Ez lesz az első találkozóm a Juventusnál, és alig várom, hogy játszhassak, ha a Mister számít rám. Azért vagyok itt, hogy fejlődjek a pályán és azon kívül. Azért jöttem, hogy meccseket nyerjek, segítsek a csapattársaimnak, illetve hogy boldoggá tegyem a várost. Kivételes lehetőség, hogy itt lehetek. Meg akarom nyerni a bajnokságot, az összes meccsel együtt, amit játszani fogunk.”

 A tavalyi idényben mindösszesen 10 gólig és 8 gólpasszig eljutó játékos eddigi mezszámát, a 44-est kapta új állomáshelyén is. Sok sikert a Juventusnál, Dejan!

KÉSZÍTETTE:HOLLÓKA