Chiellini: "Szeptemberben visszatérek a Juventushoz"

A spanyol-olasz európa-bajnoki találkozó apropóján az AS interjút készített a Juventus korábbi védőjével, Giorgio Chiellinivel. A BBC egyik oszlopa a juventinók számára örömteli hírt osztott meg, ugyanis elárulta, hogy szeptembertől hazatért szeretett klubjához, melynek nagyköveteként fog szolgálni, emellett beszélt az aktív futballtól való visszavonulásáról, az Azzurri jelenlegi védőiről, illetve említést tett régi harcostársa, Leonardo Bonucci visszavonulásáról is.

Mikor döntött a visszavonulás mellett? "Az utolsó évemben a Juvénál még tudtam játszani, de észrevettem, hogy sokkal nehezebb a sérülésekből való felépülésem. Nem akartam haszontalan lenni. Ugyanez történt velem Los Angelesben is. Két csodálatos szezonom volt, két MLS-döntőbe jutottunk, egyet megnyertünk, egyet elveszítettünk. A családommal az volt az elképzelés, hogy a nyár után visszatérünk Olaszországba, és el akartam kezdeni kikapcsolódni és tanulni."

Dolgozhat-e a jövőben edzőként? "Gyakornoki munkát végzek itt, közel állok a sportszakmai oldalhoz. Érdekes tevékenység ez, és sokat tanulok. Szeptemberben visszatérek Torinóba, melyet az otthonomnak tartok. A döntést a családdal közösen hoztuk meg. Nagykövetként fogok Juventusnál dolgozni, ahol a pályafutásom legjavát töltöttem, bár a jövőmről még korai lenne beszélni. Tovább kell tanulnom és energiát gyűjtenem, hogy új karrierbe kezdhessek."

Mi a véleménye a válogatott jelenlegi védőiről? "A legjobb jelenleg Bastoni. Technikai szinten kevesen vannak az ő szintjén a világon, fejlődik és jól értelmezi a futball új evolúcióját, kevésbé pozíciós, inkább technikai és támadó jellegű. Háromemberes védelemben játszik, de váltogatja a pozíciókat, magasra pozícionálja magát, és óriási nyugalom van benne, amikor labdához ér. Nagyszerű spanyol-típusú középső védő lehet belőle."

Mit gondol Bonucci visszavonulásáról? "Egy korszak véget ért ezzel. Hamarosan a másik BBC is sorra kerül. Az első Gareth (Bale - a szerk.) volt, akivel volt szerencsém itt játszani, ő egy csodálatos ember. Az idő múlik, ez az élet része. Fel kell készülni arra, ami ezután következik, még akkor is, ha 60 éves koromig játszottam volna."