HIVATALOS: Leonardo Bonucci visszavonult az aktív labdarúgástól

A Juventus egykori játékosa és rövid ideig csapatkapitánya, a legendás BBC-védelem utolsó tagja, Leonardo Bonucci saját Instagram-oldalán jelentette be visszavonulását a profi labdarúgástól. A fekete-fehér klub színeiben 12 szezont eltöltő, és 502 mérkőzést lejátszó Bonuccinak a Juventus hivatalos honlapján mondott köszönetet az együtt töltött időért, melyet kattintás után olvashattok a futballista saját búcsúposztjával együtt.

A klub az alábbi szöveggel tisztelgett egykori játékosa előtt:

"Egy olyan játékos, aki a közelmúlt történelmének óriási részét képezte, úgy döntött, hogy elhagyja a labdarúgás világát. Leonardo Bonucci úgy döntött, hogy visszavonul a futballtól, mely bejelentés mélyen megérint minket, hiszen Leo bevéste nevét a Juventus történelmébe: 502 mérkőzést játszott a fekete-fehér mezben, nyolc bajnoki címet, négy Olasz Kupát és öt Olasz Szuperkupát nyerve.

A BBC oszlopos tagja és egyik „B-je”-ként amely oly sok legendás oldalt írt a klub történelmében, Bonucci 12 szezont osztott meg velünk.

Tavaly szeptemberben búcsúztunk el tőle, de a köteléket, ami összeköt minket, nem lehet elszakítani. Még most sem, hogy Leo úgy döntött, új fejezetet nyit az életében, amihez csak a legjobbakat kívánjuk neki."

Bonucci pedig az alábbi szöveggel intett búcsút a labdarúgásnak:

"19. Örökké

Gyermekként arról
álmodtam, 
hogy elmesélhessem 
ezt a történetet

megígérve magamnak
a célokat elérve
a legnagyobbak ellen megküzdve
bátran átvészeljem a nehézségeket

egy apa
egy társ
férj
egy focista

túl a
a mai történelmen,
Én vagyok az."

A Bianconeritől viharos körülmények között távozó Bonucci nem igazán találta meg számításait külföldön, ugyanis miután csatlakozott 2023 szeptemberében az Union Berlin csapatához, csupán 10 mérkőzésen lépett pályára a német együttesben, és fél év után már váltani kényszerült, így csatlakozva a török Fenerbahçéhoz, ahol szintén minimális szerep jutott neki. Az itt töltött pár hónap sikertelensége után jelentette be visszavonulását. 

Jó pihenést kívánunk, Leo!