Allegri:"Mindig abban a szellemiségben kell pályára lépnünk, hogy győzni kell"

massimiliano-allegri.jpegHolnap este 21 órakor a szezon egyik céljának eléréséhez kerülhet közelebb a Juventus, a Lazio elleni Coppa Italia elődöntőjének visszavágóján lépnek pályára Allegri fiai. A mérkőzésre kellemes, két gólos előnnyel utazik a csapat Rómába, azonban a Bianconeri jelenlegi formájában nem vehet biztosra semmit a Mister, aki ennek megfelelően a megtartott sajtótájékoztatóján az összecsapás nehézsége mellett kitért a már szokásos dolgokra, úgy, mint a saját jövője és a klub céljai, továbbá nem utolsó sorban a keretre is.

„Egy agresszív Lazio ellen kell majd pályára lépnünk, aki két gólos hátrányt igyekszik majd ledolgozni. Sarri csapatához képest rengeteget változtak, sokkal erőszakosabbak, szóval a holnapi egy minden tekintetben nehéz mérkőzés lesz. Nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk.” – kezdte gondolatait Allegri.

„Chiesa mindig is fontos játékosa volt a csapatnak, ahogy mindenki más is. A mai edzés után döntök majd az összeállítás tekintetében. A cserék kulcsfontosságúak lesznek, mert hosszú mérkőzésre számítok.

Yildiznek követnie kell a megkezdett utat, még úgy is, hogy kivételes képességekkel rendelkezik. Engedjék meg, hogy hozzak egy példát. Bremer sem az a játékos, aki az előző szezonban volt. A Juventus mezét viselni komoly súllyal bír, főleg akkor, mikor az összecsapásnak is nagy a tétje. Ezt már a múltban is elmondtam, többször is. Az ilyen mérkőzések segítenek a fejlődésben, mások a célok és más jellegű a nyomás is. A játékosok csak profitálnak az ilyen meccsekből.”

„A szezon elején két célt fogalmaztunk meg magunknak: megnyerni a Coppa Italiát és a legjobb négyben végezni. Még mindig sok van hátra az évadból, és számos közvetlen riválissal is találkozni fogunk még. Holnap kiderül, hogy elég jók vagyunk-e ahhoz, hogy elérjük a döntőt, vagy sem.

Mindig azt mondom, hogy az kell legyen a cél, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Erre kell koncentrálnunk és ezért kell dolgoznunk nap, mint nap.

Ebben az utolsó hónapban kiderül, hogy ki nyeri a kupát és a bajnokságot. Még mindig versenyben vagyunk és ez kritikus pont, ugyanis a célunkat nem értük még el, nem jutottunk be a Bajnokok Ligájába és nem jutottunk be a Coppa Italia döntőjébe sem.”

„Ez egy teljesen más összecsapás lesz, mint a hétvégi, tanultunk azokból a hibákból, amit pénteken követtünk el. A csapat más lesz, akivel találkozunk, de ettől még jól és tiszta fejjel kell játszanunk, valamint amikor mi birtokoljuk a játékszert, akkor karakterességet kell mutatnunk.

A csapat motivált, tisztán látjuk a célunkat és ez egy hatalmas lehetőség számunkra. Hosszú összecsapásra számítok, úgy gondolom, hogy akár 100 percnél is hosszabbra nyúlhat a párharc ezen mérkőzése.

Nem szabad félnünk. A labdarúgás mindig megajándékoz a lehetőséggel. Ismerjük ellenfelünket és az a célunk, hogy bejussunk a döntőbe. Mindig abban a szellemiségben kell pályára lépnünk, hogy győzni kell, függetlenül a megmérettetéstől.

A klub egyértelmű utasításokat adott: el kell érni a döntőt, hogy a Szuperkupába bejuthassunk a következő szezonban. Rendelkeznünk kell a szükséges ambíciókkal és használnunk is kell azt. Remek dolog egy ilyen együttesnél szerepelni.

Nem gondolok semmire sem, teszem a dolgom, ahogy jónak látom, majd pedig a klub helyezi kontextusba a dolgokat. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb számunkra, hogy elérjük a céljainkat, ezért vagyunk itt. A holnapi egy fontos összecsapás lesz.” – zárta gondolatait Allegri.