Chiesa és Rabiot kihagyhatják az Empoli elleni meccset

geza_edzes.jpgAz olasz sportmédia egybehangzó értesülései szerint a Juventus két alapembere, Federico Chiesa, illetve Adrien Rabiot biztosan nem állhat majd Massimiliano Allegri rendelkezésére a csapat szombati, Empoli elleni összecsapásán, mivel a futballisták nem fognak felépülni sérüléseikből, a stáb pedig egyébként is a február 4-én esedékes, Inter elleni rangadóra tartalékolná őket. 

Romeo Agresti tudomása alapján egyedül a francia középpályás távolmaradása vehető biztosra, aki már a Leccével szemben sem léphetett pályára, miközben az olasz szélső állapotát az orvosok továbbra is napról napra ellenőrzik majd, Allegri stábja pedig ennek eredményei alapján döntenek a játékos bevetéséről. 

Gianluca Di Marzio kijelentette, hogy a két labdarúgó elsősorban a közelgő Derby d'Italiára való tekintettel maradhat ki a keretből, ott ugyanis a gárda mestere mindenképpen számolna velük. Az újságíró szerint Rabiot és Chiesa kedden, illetve szerdán is egyéni edzésmukát végeztek, a gall esetében pedig egyértelműnek tűnik a pihentetés, mivel a futballista legkorábban február elejére hagyhatja mögött vádliproblémáit. 

Chiesa állapota mindazonáltal kevésbé aggasztó, ami miatt lehetséges, hogy a támadó végül bekerül a keretbe, azonban ekkor is csak a kispadon kap majd helyet, a kezdőben pedig ismét a Bianconeri feltörekvő reménysége, Kenan Yıldız fog szerepelni. Rabiot-t ezzel egyidejűleg Fabio Miretti válthatja a középpálya közepén, ahogy az a legutóbbi alkalommal is történt. 

Romeo Agresti ezzel párhuzamban egy jó hírt is megosztott, mivel a szakíró szerint a csapat friss igazolása, a 2023. március 5-én térdszalag-szakadást szenvedő Tiago Djaló jó fizikai állapotban van – még annak ellenére is, hogy közel egy éve nem játszott tétmérkőzést – szerdán pedig részben a csapattal edzhetett. Agresti úgy tudja, hogy a portugál védő adott esetben a keretben lehet majd a hétvégén, ám erről Max Allegri fogja meghozni a végső döntést a következő napokban.