Cambiaso és Rugani a Salernitana elleni meccs után

cambiaso_salernitana.jpgA Juventus tegnapi, 6-1-es győzelméből a klub olasz játékosai is alaposan kivették a részüket, hiszen míg Fabio Miretti egyenlítő gólt szerzett, addig Andrea Cambiaso gólpassza mellett fordított a Salernitana ellen, míg Daniele Rugani a második félidőben egy szöglet után eldöntötte a lényegi kérdéseket. A találkozó után utóbbi két futballista állt az olasz sportsajtó rendelkezésére, szót ejtve érzéseikről, valamint a szezon eddigi, s elkövetkezendő részéről is. 

"Kár a meccs elején elkövetett hibáért, ám nagy öröm, hogy ilyen jól reagáltunk a bekapott gólra, s hogy ezt követően is végig magas szinten, remek produkciót nyújtva tudtuk játszani. Minden fronton próbálunk a lehető legjobban teljesíteni, részben annak köszönhetően, hogy idén nem szerepelhetünk a nemzetközi kupasorozatokban, ez pedig ahhoz vezet, hogy sosem adjuk fel, s mindig a végsőkig harcolunk" – fogalmazott Cambiaso a Mediaset kérdésére. 

"Nagyon örülök a gólomnak, ám az a legfontosabb, hogy a csapat segítségére legyek. Most félre kell tennünk a ma esti meccset, s a vasárnapi bajnokira kell gondolnunk, mivel a Salernitana nem ezt az arcát szokta mutatni hazai környezetben. Mindenképpen agresszívan, győzelemre törően kell majd játszanunk ellenük a hétvégén. Egyelőre nem tudom, hogy a szezon végén meg kell-e elégednünk a BL-indulást érő helyek valamelyikével, vagy pedig a Scudettót is megszerezhetjük-e majd. Az a dolgunk, hogy megnyerjük a találkozóinkat, május végén pedig majd kiértékeljük az addigi teljesítményt" – összegzett a szélső védő. 

rugani_salernitana.jpg"Boldog vagyok a gólom miatt, hiszen mindig kivételes dolog, ha egy védő betalál, ami miatt még nagyobb az elégedettség. Ami a meccset illeti, elkerülhettük volna a kapott gólt, ám visszatekintve talán nem is baj, hogy az ellenfél vezetést szerzett ellenünk, mivel ez csak felébresztett bennünket. Tisztában vagyunk vele, hogy a kupában gyakrabban fordulnak elő nagy meglepetések, mi pedig nem szerettük volna megkockáztatni, hogy a Salernitana gyors találata különösebb hatással legyen ránk. A játékrész további részében jól teljesítettünk, a második félidőben pedig szabadjára engedhettük kreativitásunkat, összességében véve tehát egy szép győzelmet arattunk" – szögezte le Rugani, ugyancsak a Mediaset munkatársának. 

"Csapatunk remek srácokból áll, ami egyúttal a fő erősségünket is jelenti. Azt hiszem, az az egyik legnagyobb erényem, hogy bármikor rendelkezésre állok, s igyekszem hozzájárulni az alakulat produkciójához a magam módján, amit véleményem szerint a klubon belül is elismernek. Örülök, hogy ma este jól játszottam, s az is elégedettséggel tölt el, hogy aki lehetőséget kap, általában él is vele, ami bizonyítékot ad arról, hogy milyen nagyszerű együttes, s milyen összetartó közösség vagyunk, akik vállvetve küzdenek egymásért. 

Néha én is felteszem magamnak a kérdést, hogy miért nem követelek több játékpercet, ha képességeim alapján többször is pályára léphetnék, azonban talán túl szerény vagyok ahhoz, hogy háborogjak, s hogy kiengedjem magamból a feszültséget, vagy szabadjára eresszem a negatív oldalamat. Nem titok, hogy én is sokat gondolkodom ezen, legbelül tehát tudom, hogy többre lennék hivatott, éppen ezért pedig nem tagadom le ezeket az érzéseket, ha egy ilyen interjú során hasonló dolgokról faggatnak. 

Nagyon jó látni, hogy azok a srácok, akik eddig az U23-as csapatban futballoztak, egyre több esélyhez jutnak a felnőttek között. Most, hogy kicsit idősebb vagyok, kissé más szemmel nézek rájuk, s el vagyok ragadtatva kvalitásaiktól. Fejlődésük, valamint az általuk képviselt szint miatt meggyőződésem, hogy nagy dolgokat érhetnek el. Anélkül, hogy nyomást helyeznék rájuk, úgy gondolom, hogy mindegyikük előtt hatalmas jövő áll. 

Azok sorát erősítem, akik szerint a nemzetközi meccsek hiánya előnyt jelent számunkra, mind fizikai szempontból, mind pedig a meccsekre való felkészülés tekintetében. Tisztában vagyunk vele, hogy idén lehetőségünk van arra, hogy többet gyakoroljunk, s hogy egyre keményebben és keményebben dolgozzunk. A több edzés esélyt ad a hatékonyabb felkészülésre, továbbá a sérülések számának csökkentésére is, mi pedig azon vagyunk, hogy kihasználjuk a szóban forgó előnyöket" – zárta szavait Rugani.