Allegri: "A Juve minden trófeát meg akar nyerni"

allegri_pre_coppa_salernitana.jpgA Juventus holnap este végre egy másik versenysorozatban is kipróbálhatja magát az idén, ugyanis 21 órakor a Coppa Italia küzdelmei is megkezdődnek a Bianconeri számára. A fekete-fehérek a Salernitana alakulatát fogadják majd az Allianz Stadiumban, melynek apropóján a csapat mestere, Massmiliano Allegri is megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját, kitérve a kupa fontosságára, a fiatalok játéklehetőségére, valamint a várható felállásra is. 

"Először is boldog új évet szeretnék kívánni mindenkinek. Holnap egy új sorozat kezdődik számunkra, ami nagyon fontos lesz a Juventus szempontjából, hiszen klubunk hitvallása mindig is az volt, hogy a lehető legtöbb trófeát a magasba kell emelni, ha erre lehetőségünk akad. A Serie A-ban és a Coppa Italiában is jó teljesítményt szeretnék nyújtani, ezúttal pedig egy olyan csapat vár majd ránk, ami remek győzelmet aratott Veronában, s mely jó fizikai állapotnak örvend. Meg kell próbálnunk bejutni a negyeddöntőbe, s nem kérdés, hogy ez is lesz a célunk" – jelentette ki a vezetőedző. 

"Joseph Nonge Boende holnap nem fog lehetőséget kapni kezdőként, ugyanis nem lesz helye a gárdában, azonban a felállásról még nem döntöttem teljes mértékben. Az biztos, hogy a kapuban Mattia Perin fog állni, Daniele Rugani és Federico Chiesa pedig az első pillanattól fogva a pályán lesznek. A többiek állapotát még ki kell értékelnünk. Manuel Locatelli nem állhat majd rendelkezésünkre a vasárnapi meccsen, ami miatt holnap is egy kiváló együttest szerepeltethetünk, s mindent a győzelemnek fogunk alárendelni. A stadion tele lesz a drukkereinkkel, ami miatt mindenképpen meg kell oldanunk a továbbjutást. 

A Juventus vezetőségében kiváló szakemberek dolgoznak, akik éles szemmel figyelik az átigazolási piacon kibontakozó fejleményeket. A fejesek gondolkodnak a szükséges lépéseken, mivel Paul Pogba és Nicolò Fagioli már négy-öt hónapja hiányoznak, s még legalább ennyi ideig nem számíthatunk rájuk, nekünk viszont a munkára kell összpontosítanunk, lévén, hogy egyénileg és kollektív szinten is töretlen a fejlődésünk, mi pedig a továbbiakban is ezen az úton kívánunk haladni. 

A Coppa Italiát sokan lenézik a sorozat kezdeti szakaszában, az évad végére mégis egy fontos trófeává válik. A Juventusnál még egy döntetlen is katasztrófával ér fel, hiszen hitvallásunk fényében a győzelem az egyetlen, ami számít. Arra törekszünk, hogy minél több találkozót nyerjünk meg, s minél kevesebb pontot hullajtsunk el, ennek érdekében pedig a lehető legjobb teljesítménnyel kell előrukkolnunk a következő két összecsapáson, s ha továbbjutunk a kupában, akkor a Frosinone elleni negyeddöntőben is. 

Hogy pályára küldeném-e Kenan Yıldızt két másik támadó oldalán? Ezt a kérdést már sokan feltették, ám minden az adott pillanattól, az éppen uralkodó körülményektől, s a bevethető játékosoktól függ. A csapat sikeresen meglelte az eddig sokszor hiányzó egyensúlyt, s bízunk benne, hogy ezután is így tudjuk majd folytatni. A Coppa lehetővé teszi számunkra, hogy több játékpercet biztosítsunk néhány futballistának, különösen azoknak, akik alapvető fontosságuk ellenére nem kapnak annyi esélyt, mint mások. Idén jóval kevesebb meccsünk van, mint általában, holnap pedig az lesz a célunk, hogy megnöveljük mérkőzéseink számát, a teljes szezont tekintve pedig a Bajnokok Ligájába való visszajutásra helyezzük a fő fókuszt. 

Yıldız holnap nem fog pályára lépni, ugyanis bármennyire is jól játszik egy fiatal játékos, s bármilyen nagy elismeréseket is kap produkciójáért, az a legfontosabb, hogy két lábbal a földön tartsuk őt. Kenannak most meg kell nyugodnia, s folytatnia kell eddigi tevékenységét. Nem két meccs alapján fog eldőlni, hogy valakinek nagy karrierje lesz-e, vagy hogy valamikor igazi bajnok válhat-e az adott labdarúgóból. A lényeg az, hogy minden nap el kell végeznünk a szükséges munkát, egészen pályafutásunk végéig, még azt követően is, hogy bebizonyítottuk, hogy milyen magas szintre vagyunk képesek. Semmit sem határoz meg, hogy volt két jó meccsed az Öreg Hölgy szerelésében. 

Egy trófea elnyerése mindig fontos, a klubok pedig általában serlegekért játszanak, ami különösen igaz a Juventusra. Megszoktuk, hogy egyszerre csak egy lépésben gondolkodunk. A holnapi találkozó után két nappal ismét egy Salernitana elleni kihíváson fogunk agyalni, akik kiváló játékosokkal bírnak, jó edzésmunkát végeznek, s fontos győzelmet arattak a Hellasszal szemben. Nem jó, ha túlságosan távoli eseményeken gondolkodunk. Egyelőre nem foglalkozunk a hétvégi bajnokival, mivel most a Coppa Italiában kell diadalt aratnunk. Bármilyen sorozatban is lépünk pályára, mindig az elképzelhető legjobb hozzáállással, a lehető legjobb formánk mentén kell futballoznunk. 

A Juventusnak más véleményekkel kell találkoznia egy-egy döntetlent követően, mint más olasz csapatoknak. Itt teljesen más a nyomás, sőt, minden egyéb tényező is. A Bianconeri mindennapjai már csak ilyenek, ám éppen ez a Zebrák világának szépsége. Valójában szerencsések vagyunk, hogy mi ezekkel a kihívásokkal szembesülhetünk, mivel nem lenne jó teljesen rendezett körülmények között élni. Mint mondtam, a Serie A-ról csak szombaton fogok szót ejteni. Eddig 43 pontot zsebeltünk be a bajnokságban, ám még van egy meccsünk a szezon feléig, ugyancsak a Salernitana ellen. Egy győzelem elérése sosem könnyű. Ellenkezőleg, nyerni mindig nehéz, ám minél előrébb haladunk, annál kevesebb hibalehetőségünk van. 

Weston McKennie nem változott meg, ugyanakkor a Leeds Unitednél szerzett tapasztalatai érettebbé tették, még akkor is, ha nem szerzett jó élményeket Angliában, hiszen együttese kiesett a Premier League-ből. Az amerikai a nyáron visszatért a Juventushoz, s közölte, hogy maradni akar, ami azóta sem változott. A bajnokság felénél járva azonban leszögezném, hogy a következő öt hónapban mindenkitől, így tőle is sokkal jobb produkciót várok el. Fabio Miretti játéka rendkívüli elégedettséggel tölt el. Az olasz másfél éve tartozik a felnőtt alakulat keretéhez, a Fiorentina ellen pedig fontos találatot szerzett, ami három pontot jelentett nekünk. Biztos vagyok benne, hogy innentől fogva csak fejlődni fog, s éppen ezért kell a Juventusnál maradnia. 

A Serie A egy 38 mérkőzésből álló, rendkívül hosszú pontvadászat, ami teljesen más, mint a Coppa Italia. A kupában a topcsapagok is könnyebben véreznek el, ahogy az idén a Napoli és az Inter együtteseivel történt, ami miatt nem szabad lebecsülnünk senkit, s a kellő fegyelem, valamint koncentráció mellett kell játszanunk. 38 megmérettetés alatt hosszabb távon kiütköznek egy csapat legjelentősebb értékei, egyetlen találkozón azonban bármi megtörténhet" – összegzett General Max.