Allegri: "Fejlődő tendenciát mutat a csapat"

image_2023-11-11_211217948.png2-1-es győzelmet ért el hazai pályán a Juventus a Cagliari ellen. Bár a csapat hosszú idő után ismét gólt kapott, a Bianconerinek így sincs oka a panaszra az eredményt tekintve, hiszen a szárdok legyőzésével sikerült 6 ponttal ellépni a tabellán a délután során botló Milantól, ráadásul Allegri fiai átmenetileg vezetik a Serie A-t, legkésőbb a holnapi Inter-Frosinone mérkőzésig. A csapat edzője a mérkőzést követően kiemelte a csapat körüli légkört, beszélt pár szót a soron következő Derby d'Italiaról, valamint Weston McKenniet is dícsérettel illette.

DAZN: A csapat váltogatta a tempót, és nem akarták túlzásba vinni. Egy győzelem, ami sokat számít.
Massimiliano Allegri: Fontos volt a győzelem, mert jó pozícióba kerültünk a tabellán, különösen azért, hogy megőrizzük vagy növeljük előnyünket az üldözőkkel szemben. Nem könnyű meccseket nyerni, a Cagliari nagyon jó periódusból érkezett. A 2-0 után kicsit megálltunk a labdakezelésben, elég volt, hogy kicsit gyorsabban járjon a labda jobbra-balra és fordítva, aztán egy ellentámadásból, saját szögletrúgásunkból gólt kaptunk. De ez is megtörténhet. Szerencsére egy olyan meccsen történt, amit ez nem befolyásolt.

D: Mi az a lépés, amiben fejlődni kell a gólszerzés szempontjából?

MA: Kicsit hatékonyabbnak kell lennünk, több higgadtsággal az utolsó passz megválasztásában, de ez egy olyan csapat, amely fejlődik, amelynek rendkívüli szelleme van, és ma este ismét megmutatta ezt. Otthon tartották a fiúk a három pontot, tudják, hogy ahhoz, hogy győzelmeket hozzunk haza, ilyen játékot kell játszanunk. Ha a szezon elején kicsit zavartak voltunk, amikor nem szereztünk gólt, ahhoz képest most kompaktak maradunk a játékban. Ez egy nagyon fontos eredmény volt számunkra.

D: A második játékrész első 15 percében megváltozott a játék képe. Mi történt?

MA: Már az első félidő utolsó 15 percében másképp járták a lábak. Az első 30 percben küszködtünk, az első félidő utolsó negyedórájában már felszabadult a csapat, emeltük a futás tempóját és a labda sebességét. Nagyon jól jöttünk vissza a második félidőben, főleg az első 15 percben nagyon jól teljesítettünk. Aztán gólt kellett volna szereznünk, ez először nem sikerült, de a csapat kompakt maradt, aztán jól használtuk ki a magunk javára az inaktív labdákat. Lezárhattuk volna a meccset, de tudtuk, hogy a Cagliari egyoldalú, sok fejesük van, és fontos volt a győzelem. Ma este a fiúk ezt érdemben megtették. 

D: Kicsit aggasztja Önt ez a támadó sterilitás?

MA: Nem, egyáltalán nem aggódom, mert időközben elkezdtünk alkotni, kintről lőni, kicsit pontosabbnak kell lennünk, de gólokat fognak lőni, voltak lehetőségeik, úgyhogy nyugodtnak és higgadtnak kell maradniuk.

D: Mckennie-t soha nem szabad feladni, ő adja a szilárdságot.

MA: West jó szezont fut, szerintem ez a fiú érésének időszaka is. Elhagyta a Juventust, visszajött, megkérdőjelezte magát, világosan beszéltem vele, és folytatnia kell, mert csak a tizenkettedikben fordulóban vagyunk még, és vannak fizikai tulajdonságai, amelyek néhány technikai hibát is ellensúlyoznak. De technikailag is jó meccset játszott ma este, különösen, amikor a terület nyílik előtte, pusztítóvá válik.

D: Két hét múlva is az Inter lesz a favorit?

MA: Nem tudom, mert egy ilyen meccsen bármi megtörténhet. Az Inter egyértelműen a bajnokság elsöprő favoritja, a Napolival és a Milannal együtt. Ott vagyunk a tabellán, meg kell próbálnunk ott maradni, de mindenekelőtt az ötödik helyezéssel szembeni előnyt kell megtartanunk. Az Intert nem idén építették, négy-öt évvel ezelőtt arra építették, hogy megnyerjék a Scudettót, meg is nyerték, és megvan az erejük, hogy idén is megnyerjék, nagy esélyük van rá.

D: Mennyi köze van Allegrinek ehhez az újjászületéshez?

MA: Nem az én érdemem, mindenki részese, aki a csapat körül van, a csapaton belül dolgozik. Amit mindig mondok, és amit gyorsan megtanultam, és mindannyiunknak meg kell tennünk, az az, hogy a Juvénál nem kell feltűnést kelteni, dolgozni kell, és normális állapotokat kell teremteni. A normalitás az, hogy megnyerjük a meccseket, és rögtön a következőre mérkőzésre gondolunk. A srácoknak ez sikerül, mert ez kell ahhoz, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a játékon belül. Nekünk pedig dolgoznunk kell, mert mindenképpen tudjuk, hogy a meccsek megnyeréséhez dolgozni kell, dolgozni a korlátainkon, amelyeknek, ahogy mindig mondom, erősséggé kell válniuk. Az első 12 meccset jól hoztuk, de ez mindenkinek az érdeme, nem csak a játékosoknak, hanem mindenkinek, aki rendelkezésre áll, aki a legjobb feltételeket teremti a játékosoknak, hogy jól teljesítsenek.

D: Mit mondott Mckennienek olyan egyértelműen a szezon elején?

MA: Hogy ez egy nagyon fontos szezon lesz számára, és oda-vissza kellett futnia.

D: És ő hogyan reagált?

MA: Elérhetővé tette magát, szóval nagyon jól csinálja.