Allegri: Fontos, hogy jó mérkőzést játszunk a szurkolóink előtt

image_2023-08-26_154040606.pngAz Udinese elleni idegenbeli szezonnyitó után hazai pályán is debütál a Juventus a Serie A második fordulójában, a vendég pedig a tavaly 9. helyen záró Bologna együttese lesz. A Rossoblù egy héttel korábban hazai pályán 0-2-es vereséget szenvedett a Milan ellen, míg a Juventus régen látott meggyőző teljesítménnyel nyert az Udinese otthonában, így joggal várhatnak újabb sikert a Bianconeri hívei. A vasárnapi mérkőzés előtt Massimiliano Allegri megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, aki kiemelte, hogy elégedett a keret erősségét illetően, illetve a pozitív rajt ellenére is a földön kell tudni maradni, és keményen kell dolgozni továbbra is a fejlődés érdekében.

Mennyire fontos győzni az első hazai mérkőzésen?

Massimiliano Allegri: Nagyon fontos, hiszen ez lesz az első mérkőzés a saját szurkolóink előtt. Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen tele lesz a stadion. Ügyesnek kell lennünk, és jó játékkal kell előrukkolnunk majd.

Tudna bővebben mesélni Kean helyzetéről?

MA: Moise Kean még soha nem került ki a csapatból, egyszer későn érkezett, de ez időnként előfordul a játékosokkal, és jótékonykodunk. Kapott egy ütést, egyáltalán nem történt semmi. Egy ütés után visszaesett, holnap már bevethető lesz. A Mercato? Hat nap múlva zárul a piac, és azt hiszem a keret marad így, melynek én nagyon örülök.

Hogy van Pogba?

MA: Pogba jól ban, különösen jól edzett szerdán. Teljes mértékben rendelkezésünkre áll, és bevethető állapotban van.

Holnap ugyanazt a felállást láthatjuk, mint Udinében?

MA: Holnap nem fog játszani Szczęsny mert összeszedett egy ütést, Perin pedig játszani fog. A többi tíz játékos? Csak egy kételyem van, holnap reggel döntök ezzel kapcsolatban. Valójában kettő: egy a középpályán és egy a szélső poszton.

Mi a helyzet Bonuccival? 

MA: Leóval már mindent megbeszéltünk mindent, nincs mit ehhez hozzáfűzni. Leo tisztában van a Juventus álláspontjával, e mentén haladunk tovább.

Szívesen beszél egy modernebb Juventusról?

MA: Túl nagy volt a lelkesedés az első meccs után. Ez rendben van, de még csak a szezon elején vagyunk. A holnapi egy jó teszt lesz egy olyan Bologna ellen, mely jól játszik, jó játékosaik vannak a támadó részlegen, a Milan ellen 17 lövést adtak le. Ha nem a megfelelő hozzáállással és nagyon jó játékot játszva állunk ki ellenük, könnyen megnehezíthetjük a saját dolgunkat. Jogos a lelkesedés, de nyugalomra van szükségünk. A norma az lesz, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg. Továbbra is úgy kell dolgoznunk, ahogy eddig. Vágyakozással, próbálva javítani a csapat és az egyéni helyzeteket.

Az elmúlt hetek javulását tekintve úgy érzi jó úton jár a csapat?

MA: Az elmúlt két évben sem mondanám, hogy rosszul mentek a dolgok. Más a csapatunk. A játékosok életkora jelentősen csökkent, és sokat kell futnunk. Minden évben, amikor elkezdjük a szezon, utasításokat adok a csapatnak és a stábnak, hogy hogyan dolgozzanak a csapatban meglévő tulajdonságok alapján".

Hogyan lehet elkerülni az utolsó 30 percet, ami Udinében történt?

MA: Meg kell próbálnunk jobban kezelni a labdát és jobb döntéseket hozni, ezen kell dolgoznunk. Udinében szép győzelmet arattunk, de sok mindenben javulnunk kell. Nyugodtnak és csendesnek kell maradnunk, nem szabad sem a győzelmek miatt izgulnunk, sem a vereségek miatt elkeserednünk. Ki kell értékelnünk a csapat tulajdonságait és a javulást, ami volt és lesz. Azt, hogy nem fogunk háromnaponta játszani, lehetőséggé kell alakítanunk, vagyis hogy a hét közben másképp tudjunk dolgozni, mint ahogyan azt megszoktuk a korábbiakhoz képest".

Mi alapján dönt a formáció mellett?

MA: Az előző évben a Juventus a harmadik helyen végzett a levonásokat leszámítva. Fiatal, tapasztalatlan játékosaink vannak, és meg kell lovagolnunk a lelkesedésüket anélkül, hogy túlzásba vinnénk. Ha a lelkesedés után megyünk, árthatunk magunknak, még csak most kezdtük, higgadtan kell dolgoznunk. Egyensúlyban kell lennünk, mert egy pillanat alatt változni szokott a csapat megítélése. Holnap nem lesz könnyű meccsünk, mert a Bologna sokakat fog zavarni bennünket. Nagyon jó Meractót zártak, olyan játékosokkal a támadósorban, akik nagyon jók.

Megbánta, hogy nem ment Szaúd-Arábiába?

MA: Nem bántam meg, mivel négy évre írtam itt alá. Az a célom, hogy egy olyan csapatot hagyjak itt, amely a jövőnek épül, és amely képes a győzelemért harcolni. Szaúd-Arábia a realitás, jól csinálják a dolgokat a legjobb és az átlagos játékosokat szerződtetve. Nem aggódom, mert a világ most globalizálódott, a történelem magáért beszél, például 50 évvel ezelőtt Kína fényévekre volt a fejlett világhoz képest, míg most közel van, 40 évvel ezelőtt Oroszország. Csak meg kell nézni és foglalkozni vele.

Ilyen Mercatóra számított?

MA: Ez egy nagyon jó csapat, nagy fejlődési lehetőséggel. Giuntoli, Manna és én tudtuk, hogy kevés a tennivaló a kerettel.

Úgy gondolja, hogy jobb csapatuk lesz, mint a tavalyi szezonban?

MA: Jobb lesz, amennyiben jobb eredményt érünk el, mint tavaly. Most azt mondani, hogy "meg fogjuk nyerni a Scudettót', Önöknek egy jó hangzatos cím, de nekünk nem segít. A földön kell maradnunk, és a holnapi meccsre kell gondolnunk. Nagyon tisztelnünk kell az ellenfelet, ismernünk kell a határainkat, de mindenekelőtt futnunk kell. Egy régi, nagyszerű edző mondta nekem: nem kötelező, de segít. Ezen dolgozunk.

Sajnálja, hogy nem érkezett meg Lukaku?

MA: Vlahović, Chiesa, Milik és Kean nagyon erős csatárok. Chiesa jól kezdett, még tovább fejlődhet, úgy látom, hogy proaktív lesz, ahogy Vlahović, Kean és Milik is. Ezen ott van még Yildiz is, aki egy olyan fiatal, aki nagyszerű kilátásokkal rendelkezik. Én nagyon derűlátó vagyok.

Lukaku a Románál megváltoztathatja a Scudettóért folytatott harcot?

MA: Nem tudom, hogy a Romához ment-e, én nagyon elégedett vagyok az öt csatárommal. Nem tudom megítélni, hogy más csapatok mit csinálnak. Amikor a Mercato lezárul, tudni fogjuk, hogy a többi csapat milyen erősségű.