Kostić: "Megvan a sikerhez szükséges minőségünk"

kostic_pre_freiburg.jpgA Juventus holnap este a Freiburg elleni nyolcaddöntő első, hazai felvonásával folytatja menetelését az Európa-ligában, a találkozót megelőzően pedig Max Allegri mellett a szokásokhoz híven a keret egyik játékosa, a Bundesligát jól ismerő Filip Kostić is a kamerák elé állt, hogy röviden értékelje a sorozat fontosságát, valamint beszéljen egyes csapattársairól, s a Zebrák alapvető mentalitásáról is. 

"A Bundesligában korábban már sokszor játszhattam a Freiburg ellen, akik mindig kemény ellenfelelet jelentettek számunkra, hiszen egy masszív és nehezen feltörhető gárdáról beszélünk. Holnap este jól kell majd irányítanunk a meccset, kezünkben tartva annak legfontosabb helyzeteit. A németek remekül alkalmazkodnak a mérkőzések eltérő pillanataihoz, s alapvetően minden adottságuk megvan az Európa-liga megnyeréséhez, ugyanakkor nekünk is ez a fő célunk, ami miatt szeretnénk továbbjutni a párharcból. Továbbra is meccsről meccsre haladunk előre, elsődleges feladatunk azonban most a győzelem, valamint a negyeddöntő elérése" – jelentette ki a szerb szélső. 

"Tavaly már sikerült megnyernem az EL-t az Eintracht Frankfurttal, s most is ez a legnagyobb álmom. A Juventusszal persze már céljaink is vannak, ám a jelenlegi szezonban ez is közéjük tartozik. A Bianconeri kötelékében egyszerűen szólva más a játék, mint a Frankfurtnál, többek között azért, mert a bajnokságnak is eltérő jellemzői vannak. Csapatunknak megvan a saját játékmódja, én pedig igyekszem alkalmazkodni a mester kéréseihez, mivel ez a munkám. Minden héten igyekszem 100%-ot nyújtani, elvégre ezt is várják el tőlem.

Számomra minden versenysorozat fontos, legyen szó a Serie A-ról, az EL-ről, a BL-ről, vagy a kupameccsekről. A cél mindig az, hogy 100%-ot adjak ki magamból, minden egyéb pedig csak másodlagos jelentőséggel bír. Nem gondolnám, hogy át kellett volna esnem nehezebb pillanatokon azóta, hogy a Juventushoz igazoltam, mivel az első perctől fogva jól érzem magam Torinóban, s boldog vagyok a klubnál. A csapattársak, valamint a Zebrák kötelékében lévő szakemberek nagyon sokat segítettek nekem, ami miatt nem kellett különösebb nehézségekkel szembesülnöm. 

Mivel Max Allegri a csapat mestere, nekem az a dolgom, hogy végrehajtsam az utasításait. Hozzáállásom alapján ez nem is lehet kérdés. Úgy érzem, hogy csapatként mostanra sokkal jobbá vált a védekezésünk a szezon elejéhez képest, ám személyes szinten még mindig van hova fejlődni és javulni, főleg a támadások terén, amivel maximálisan tisztában vagyok. Egy olyan klub, mint az Öreg Hölgy természetesen mindig a Bajnokok Ligájában akar szerepelni, azonban a pályán kívüli események nem ránk tartoznak. A mi feladatunk az, hogy a megfelelő eredményeket érjük el, s úgy vélem, hogy gárdánknál mindig is a jó játék volt a prioritás. 

Már régóta ismerem Dušan Vlahovićot, akivel remek viszonyban állok. Minden egyes napomat vele töltöm, s rengeteget beszélgetünk egymással. Karrierje során minden labdarúgónak át kell esnie nehezebb időszakokon, azonban ahogy észrevettem, Dušan változatlanul nagyon éhes a sikerre, s mivel egy áldozatkész és remek profi, a Bianconerinek hatalmas szüksége van rá. Úgy gondolom, hogy már csak egy fontos gólra van szüksége ahhoz, hogy feloldódjon, s hogy ismét megtalálja a kellő önbizalmat. Remélem, hogy holnap beveszi majd a Freiburg kapuját. 

A Juve nagy minőséggel rendelkezik, hiszen átlagon felüli játékosaink vannak, illetve nagy győzelmi vágy dolgozik bennünk. Csapatunk alapvetően masszívnak és kompaktnak tekinthető, s mivel mindig, mindent együtt csinálunk, nagy összetartás uralkodik közöttünk. Nem tudom, hogy holnap be tudok-e majd találni a mérkőzésen, ám természetesen jó lenne, ha egy ilyen nagy meccsen sikerülne megszerezni harmadik gólomat a szezonban. Mindig örömmel tölt el, ha hozzájárulhatok valamivel a csapat sikeréhez. 

Hihetetlen, hogy a Freiburg mennyit fejlődött az elmúlt években. Örülök, hogy velük sorsoltak össze bennünket, mivel egy remek csapatról beszélünk, akik Christian Streich személyében egy kiváló mestert tudhatnak magukénak. Együttesük minden jó eredményt és sikert megérdemel, ami csak eléri őket, hiszen egy nagyszerű alakulat, akik ellen nagyon nehéz játszani. A Juventusnak ugyanakkor megvan a szükséges minőségi ahhoz, hogy diadalt arasson a németekkel szemben, s bízom benne, hogy ezt holnap a pályán is meg tudjuk majd mutatni" – zárta szavait Kostić.